Devrim » 28 Mart 2010 13:59
Tabii ki. Aslında herkes birer çalışma yapıp, neticeyi fotoğraflayabilir. Sonra kim neyi beğenirse birbirine gönderebilir.
Servet, şöyle yapılabilir;
Evdeki pc'de istediğin (santimetre olarak) ölçüde ve font'ta bir yazı hazırlıyorsun. Bunu bir tabelacıya götürüp basmasını istiyorsun o kadar. Geçen sene, benim bateri setinin büyük davulun ön derisine bir yazı yazdırmak istemiştim. Evde gerekli tasarımımı yapıp, yazı dosyasını ve font'u alıp bir tabelacıya gittim. Eleman bunları bilgisayara yükleyip başka bir yazılımda açtı. Bazı düzenlemeler yapıp "kendi yazıcılarına" gönderdi. Yazıcı dediğim çizici gibi geniş bir alet.
Koca bir siyah sticker çarşafı üzerine "çizici" herşeyi çizdi. Yazı dışında kalan art alanındaki gereksiz siyah bölgeyi çıkarttım. Yazı yağlı gibi görünen yüzeyde yalnız kaldı. O yazıyı bozmadan oradan almak için başka bir saydam kağıt kullanılıyor. Saydam kağıdın altı yapışkanlı. Saydam kağıdı, bizim yazının üzerine güzelce oturtuyorsun yapıştırıyorsun. Sonra yavaşça çekerek kaldırıyorsun. Bizim yazı muntazam şekilde ve saydam kağıdın altına yapışık şekilde geliyor. Şimdi, yazını yerleştirmek istediğin yüzeye gelip yerleştiriyorsun. Yazı karakterleri yüzeye yapışıyor. Elinle üzerinden geçiyorsun defalarca. Son olarak da saydam kağıdı yavaşça çekiyorsun o kadar...
Ben, bagaj kapağının sağ-alt köşesine bir yere yazmayı düşünüyordum forum.clioiii.com diye. Fakat okunması biraz zor. Yani clio3 olsa adres kolay olacaktı. Artık ClioIII.com şeklinde yazılabilir...