CHIEF demiş ki:genelde çogu kullanıcılar arabanın az yakması için düşük devirde kullanır.evet düşük devir az yakar ama uzun vadede motorun performansını düşürür veya azda olsa ömrünü kısaltır.
mesala (rakamları atıyorum) 3. vitese normalin altında 50 de geçerseniz motor bir süre sonra bu devre alışır ve siz 3.viteste 70de gitmek istediginizde motor resmen bagırır beni 4 e al diye. sagırlaşma dediğim olay bu.
inşallah anlatabilmişimdir. :D :D
CHIEF demiş ki:genelde çogu kullanıcılar arabanın az yakması için düşük devirde kullanır.evet düşük devir az yakar
Haklısın valla az devirde az yakıyor.
ama uzun vadede motorun performansını düşürür veya azda olsa ömrünü kısaltır.
Bunu bilmiyordum
3. vitese normalin altında 50 de geçerseniz motor bir süre sonra bu devre alışır ve siz 3.viteste 70de gitmek istediginizde motor resmen bagırır beni 4 e al diye. sagırlaşma dediğim olay bu.
inşallah anlatabilmişimdir. :D :D
[/quote]
Evet aslında şurda da birkaç mesele var. Bu arabamızla ilginçtir 5.vitesle 60 civarında gidiyorum ve az yakıyo bir de devir kaldırıyor yani. Ne bileyim sanki eski arabalarımızda 60 civarı hızı daha 4. vitesle gidiyorduk diye hatırlıyorum. Demek bu gibi durumlar yüksek hızlarda arabanın yersiz kalmasına mı neden olabilir?
Teşekkürler cevap için.