Clio III HB benzin göstergesi

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Clio III HB benzin göstergesi

İleti faruks » 02 Kasım 2009 23:41

Arkadaşlar bende Clio III 1.2 16 V var alalı yaklaşık 1.5 ay oldu...yol bilgisayarında araç 85 km gösterdiğinde benzin göstergesi direk yanıyo ve daha kaç km gidebileceğimi göstermiyor...

85 çok erken değilmi???
KM olarak ne kadar daha gidebileçeğimi göremezmiyim???
faruks
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp
Kilometre: 16200
Yakıt: Benzinli
İsim ve Şehir: Giresun

Re: Clio III HB benzin göstergesi

İleti mcagriunal » 03 Kasım 2009 00:34

Benimki de 75 km kaldığında yanıyor ve kaç km gidebileceğini göstermiyor. Gayet normal bir durum.

Yalnız şunu farkettim, ışık yanmadan önce yol bilgisayarının gidilebilecek km. bölümünde kalırsan ve ışık yandıktan sonra hiç değiştirmezsen baya uzun bir süre kalan km. bilgisini gösteriyor. Hoş buna çok da güvenmemek lazım, sonuçta litresi litresine ölçen bir sistem değil bu, sadece bir fikir vermek için tasarlanmış.

Ben bilenlerin yalancısıyım, yakıt ışığı yanık fazla gitmemek lazımmış bir de, neden bilmiyorum.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

İleti mosengul » 03 Kasım 2009 00:54

85 km kalması demek ortalama 100km 6 lt benzin harcadığımızı düşünürsek depoda kalan 5,1 ltdir buda deponun içinde değil deponun altındaki bombe ve motora kadar uzanan hat içindedir gibi geliyor yanı artık ölçülemiyen yerlerde bezin.
Deponun sonuna kadar kullanılmaması dizellerde tavsiye edilmiyo diye biliyorum bende.
Bu arada şimdi haberlerde gördüm akaryakıttaki KDV artıyormuş. Hadi hayırlı olsun.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti faruks » 04 Kasım 2009 21:20

o dediğini diğer sefere bi deniyeyim diyorum... ya arkadaşlar malum benzin fiyatları....30 tl alıp koyuyoruz ...belli bir süre sonra tek dişe düşüyor sonrada direk yanıyor...anlıyacanız acımız büyük...cevaplar için sağolun....
faruks
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp
Kilometre: 16200
Yakıt: Benzinli
İsim ve Şehir: Giresun

İleti impossible » 06 Kasım 2009 17:52

TAMAMEN KENDi FiKRiM
önceki clio III aracım benzinliydi,endişe duymuştum,1tonun üstünde bir araç 1200 cc ile 75 hp ile napabilir diye,bana gayet ve gayet tatminkar geldi;öyle ki daha hafif olmasına karşın yeni symbollerde kullanılan 1.2 motor (hoş 1.4'ünde farki yok) hiç ama hiç gitmiyor,aynı motor olduğuna inanmıyorum,benim eski clio uçuyordu;lakin iyi de yakıyordu be arkadaşlar,uzun yol falanda dinlemiyordu,şimdiki dizel ve gerçekten az yakıyor.. alacaklara duyurulur,benzinli gerçekten senede 10.000 km yolu anca yaparım diyenlere gider,tab, bunun yarısını da uzun yolda kullanırsanız..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti impossible » 06 Kasım 2009 17:55

bir de asıl söyleyecegimi yazmadığımı farkettim, authentique serisinde benzin az uyarısı veren sese sinir oluyorum,yokmu bunun sesini kısmanın yolu,tamam pek o sesi duymama gerek kalmıyor ama bazen kaptırıyorum özellikle uzun yolda bi bakıyorum biiiiipp diye bağırıyor,o yüzden açıkçası extrem'lerin göstergeleri daha güzel, hem megane standartında hem mekanik kadran.. ve bende de yaklaşık 100 km kala yanıyor uyarı ışığı,sonrasında da - - - - - - şekliyle kalıyor ekran
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti sammy64 » 06 Kasım 2009 19:50

arkadaşlar uyarı ışığı ortalama olarak 5 litre yakıtla yapabileceğimiz yol kadar kalınca yanıyo demek ki.benzinlıler 5 ltreyle 75-80 km gidiyo,dizeller ise 100 km,arkadasların yazdıgından ben oyle anladım.benımkı de 100 km'nin altına dustugunde hemen yanıyor.
sammy64
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCİ 80hp
İsim ve Şehir: Sami Uşak

İleti Devrim » 06 Kasım 2009 22:14

Dizel için konuşursam, benim hesaplarım bip sesinden sonra depoda hep 7 litre kaldığı şeklindedir. Ben şu ana kadar bip'ten sonra 100 Km yaptım net olarak. Şehir içinde daha 25 km, şehir dışında ise daha 70-80 km gidebilirdim. Tavsiye edilmez ama acil durumda akılda bulunsa iyi olur...

impossible demiş ki:...authentique serisinde benzin az uyarısı veren sese sinir oluyorum,yokmu bunun sesini kısmanın yolu...
Kısmanın yolu yok ama yok etmenin yolu var. Minik bir hoparlör (demeye bin şahit ister) var gösterge paneli içinde. O paçanın lehimlerini sökersin olur biter. Fakat sinyal tık-tık'ları vb. sesler de gidebilir. :)

Siz de dikkat edin; Bazen, dörtlüleri yakıp araçtan ayrıldınız ve geri döndünüz. Kontağı açtınızda (yakıt dipte), biip sesiyle beraber dörtlülerin tık-tık sesleri karışır, komik geliyor bana: biitükiitükiitükiiptük tük tük tük tük...
:D
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Bayram » 07 Kasım 2009 00:07

Şehir içi 75km'de şehirlerarası 95km'de duyuyorum sesi.
Bu hesaba göre şehirlerarası için 7LT kaldığında bip sesi veriyor olsa 100km'de 4.8LT yaktığına göre 145km kala bip sesi veriyor olmalı.
Eğer 7LT mantığı depo+borularda olan yakıtsa olabilir tabi
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti impossible » 07 Kasım 2009 10:25

işte o ses beni DELİ EDİYOOOORRRRR ;)
aynen öyle devrim,karışıyor birbirine noluyoz demiştim ilk zamanlar.. arabada yabancı biri olduğunda daha kötü tabi: -bu ses ne,sorun mu var diyerek göstergelere eğilip bakıyorlar?
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti impossible » 07 Kasım 2009 14:08

bir de symboller de sinyalde bip bip yapiyo çok gıcık bi ses,iyi ki o ses gibi diil bizim sinyal sesi
impossible
YARBAY
YARBAY

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir