Merhaba Arkadaşlar.
Ağustos ayının başında yeni clioIII'ümü kavuştum sonunda. 1.5 DCi Extreme 75Bg 2012 model. Aracım 5 KM'de idi. Gittim hemen bir yerde aracı fulledim ve değerleri sıfırladım. Bakalım tüketim ne kadar olacaktı. İşte sonuçlar.
Öncelikle tamamı şehir içinde yapıldı. Bursa'nın yollarında. Bursa'yı bilenler bilir, İhsaniye+Beşevler+Ertuğrul arasında. Yollar berbat durumda. Neyse. Kullandım kullandım. Depo ışığı yanar yanmaz (zaten öyle bir ötüyorki yerimden sıçradım) kenara çektim ve sonuçlara baktım (fotolarda var, ileride ekleyeceğim).
Geçilen mesafe = 960 küsür kilometre. Ortalama hız tamam düşük 30 KM/h (Eşim hamile oluğundan zaten hız yapamadım,+ tümseklerden ekstra yavaş geçmek sorundaydım). Ortalama tüketimde 4,8 lt idi.
Sizce tüketimler nasıl. Ben bu kilometreyi görünce, aracımla bir kez daha gurur duydum. Diğer taraftaz zaten ışık yanar yanmaz baktım. Işıktan sonra daha 70 KM daha gidebilirim dersek.
Önce ailenize, sonra kendinize, sonra arabanıza iyi bakın :) Saygılarımla