depoya katılan enjektör temizleyicilerden değişik markalarda kullandım, fark edilecek bir fark göremedim,
en sonunda bir özel servisde enjektörleri söktürüp temizlettim,
würth marka da kullandım,ama olmadı,sabahları geç çalışıyorsıkıntı yapıyordu. sanırım enjektörlerin en büyük düşmanı lpg kullanıyor olmamdı, ne kadar da sıralı sistem olsa, ilk defa benzinle çalışıyor olsada bazı zamanlar sırf benzinde kullanmak gerekiyor aracı, herneyse;
4 defa bu katkı maddesinden koydum, würth olanların birini 25 birini 35 tlye almıştım,
35 olan lpg li araçlar için yazıyordu üstünde.
velhasıl bu temizleme zımbırtılarına 100 tlyi aşan para verdim 6 ayda, belki daha az zamanda.
özel servisde enjektörler söküldü, bir sıvının içinde 24 saat bekletildi, bir güzel temizlendi, sıfır gibi parladı parçalar,
usta söküp takma,temizleme gibi işçilik olan kısma 100 tl dedi, pazarlıkla anlaştık. sökerken tırtılan,kopan conta gibi ne olacağı belli olmayan ekstra şeyleri artı olarak yazarız dedi,
ne kadar tutar dedim, emme manifold contalarına birşey olmazsa dedi, 20/30 tl yi geçmez sanırım dedi,
sonuç olarak 120 tl ödedim,araba birgün 2 gün yattı servisde.
sadece bir sorunla karşılaştık; motor üst kapağın orta yerinde 63 mm çapında eksantrik tapası denen zımbırtı sökerken hasar görmüş, usta orayı ne diye söktü anlamış da değilim, tabi sonradan düşündüğüm için sormak da aklımıza gelmedi,
bu tapayı bir gün boyunca arttık, internette 10/15 tl arası var, ama beklemek istemiyoruz.
tornacıda sert plastikten yerine göre yaptırdım, tornacı hiç bir ücret istemedi,
enjektörlerim pırıl pırıl, gayet rahatım, aracım çekişi gidişi düzeldi,
tavsiyem, kilometresi 100 bini aşmış ve lpg de kullanılan araçlara katkı maddesi yerine güvenilir bir ustaya söktürüp temizletmek.
lpg enjektörlerine geçeyim burdan;
bundan 15 bin km önce lpg enjektörlerini brc antalya bayinde temizletmiştim, bir makineye bağlayıp, içinden temizleyici sıvı devirdaimi yaparak temizliyorlardı,
araçta olduğu gibi bir düzenek.
2012 yılıydı sanırım 100 tlye yaptırmıştım.
Alanyada brc servisi yok, yeni açılan bir lpgcide brc yazdığını görünce girdim ve kısaca anlattım,
bana şimdi o şekilde temizlemenin 200/250 arası tutacağı würth marka bir temizleyici ile hem benzin hem lpg enjektörlerinin temizlendiğini anlattı, 35 tl olan kazığı orda yedim.
bir de bilgisayara bağladı ve toplam 75 tl istedi, e usta ! bilgisayarla bir iş/tamirat/ değişiklik yapmadın ki, aha yanında duruyorum, ne yaptığını görüyorum dedimse de 70 tl yi bayıldık.
iş yerine gelince lpg enjektörleri temizliği diye gogıla sordum, ve tamda aradığım video çıktı.
http://www.youtube.com/watch?v=YMMXDIpAo5sbu videoda anlatılanları yaptım, bir wd40 aldım 8 tl, 1 saat kadar da işçilik harcadım,
lpg enjektörlerim pırıl pırıl oldu.
70 tl yi vermeden yapsaydım masrafım8 tl olacak ve gözle görülür,elle tutulur bir iş olacaktı.
ama yinede lpg ustasının dediği gibi gidip 200/250 tl verilecek bir şey değil kesinlikle,
elinden az buçuk iş gelen herkes, lpg enjektörünü,sıfır gibi yapar.
biraz uzun oldu ama kusra bakmayın.
selamlar.