levolution demiş ki:markasını hatırlamıyorum, tofaş servisinde yaptırmıştım clio2'ye, yakıtta çok büyük değişiklikler fark etmiştim. merak ettiğim husus, 4bin km sonra 60bin bakımı yaptırmak zorundayım.
acaba bakım öncesi ya da sonrası gibi bir şey var mıdır? aslında yok diyesim geliyor çünkü 60bin'de motorla ilgili bakımlar var, cc ise yakıtla ilgili.
levolution demiş ki:"Özellikle yeni nesil benzinli ya da dizel motorla çalışan araçların supaplarında, enjektörlerinde, emme manifoldunda ve yakıt yollarında oluşan karbon birikintilerinin temizliğinde kullanılan, dünyada en güvenilir ve en çok onay almış Carbon Clean makina ve temizleme kimyasallarının Türkiye'deki geçmişi 10 yıl öncesine dayanıyor."
adresini verdiğiniz sitede de yazdığı üzere yakıt sistemiyle alakası var. olmasaydı depo çıkışına değil, motorun yakıt girişine bağlarlardı.
merak ettiğim şey motor yağının değişimiyle alakası olup olmadığıydı. bunu merak etme nedenim de bugünlerde arabanın fazla benzin yakmaya başlaması ve performansının düşmesi.
Devrim demiş ki:CC işleminden sonra bujileri değiştireceksem bu işlemin ne anlamı kalıyor ki? "Karartabiliyor" dediğiniz kalıcı bir zarar mıdır, o yüzden mi bujileri değiştirmekte fayda vardır?
Bu arada, geçen otomobil ürünlerinin olduğu reyonları gezerken yakıta katılan katkıları falan gördüm de "artık alıp denesem mi?" diye düşünüyordum. Kararsızım. Benim de ağır 60bin bakımı yaklaşıyor. Mddi olarak göçeceğiz sanırım.
onurksk demiş ki:Arkadaşlar bu Carbon Clean işlemini yaptıran varmı aranızda ? aracım 120.000 km ye yaklaştı bosch servisleri yapıyor acaba işe yararmı ? gerçi aracımda herhangi bir tıkanma yada tekleme belirtisi yok ama yaptırmalımıyım sizce ?
enjektorcü demiş ki:Arkadaşım kesinlikle depona hiçbir katkı maddesi kullanma ben 30 senedir pompacıyım biraz olsun arabanın pomasını enjektörlerini ve cebini düşünüyorsan bunu yapma . Nedenini merak edersen açıklarım.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir