Bayram demiş ki:escaper34 demiş ki:Geçen hafta kendi rekorumu kırdım, araçta bir ben birde sırt çantam vardı :) 497 km yol yaptım istanbuldan-altınoluk (izmit körfezini dolaşarak) opetten benzini 4,57'e aldım altınoluk merkeze vardığımda 4,5-lt/100km ortalamayı yakaladım. 1.2 16v seni seviyorum :)
Valla 4.7 ile rekor bende sanıyordum :D
Sanırım 70km'ye sabitleyerek gittin
krank demiş ki:Bugün bakıma girdim yağım, yağ filtrem değişti. Hava filtresini de ben değiştirdim, bujilerimi temizlettim.Sonuç olarak 20-30km lik bir yolda hızı 96km ye sabitleyerek deneme yaptım, 4.6 gibi bir ortalama gördüm yüzümü güldürdü açıkçası.
20.000 km lik bakım aralıkları bizim araçlar için hiç uygun değil.Bence hava filtresi (8tl) 6000km de, yağ 10000km de değişmeli.Bakım aralıkları uzadığında yakıt tüketimi en az %5-6 artıyor.
canrockz demiş ki:Ekim ayında istanbul bodrum yaptım toplam 1500km civarında bir yol. istanbuldan çıkarken ortalamayı sıfırladım duble yollarda 118km/h, izmir-aydın otobanında 150km/h sabit hız ile ortalama aşağı yukarı 135km/h gibi oluyor. bodruma girdiğimde ortalamam 6,2 idi. klima çoğunlukla açıktı. istanbula döndüğümde araç 3000km yi geçmişti ve 1500km civarında ki 7.8-7.9 litrelik tüketimi şehir içi 7.2litreye düşmüştü. şu an da öyle devam ediyor araç 3400km de bu arada. yakıt 95 oktan fullpet.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir