ratig demiş ki:hocam mazot filtresini en son ne zaman değiştirdiniz?servisin dediğine göre 30000 km yada 2 yılmış ömrü.yakıt olarakta shell gtl tavsiye ederim.bu tür yakıtsal sorunların en az olacağı yakıt.
Mazot filtresi ya 30bin bakımında veya 1 ay önce 40bin bakımında değişti. Yakıt olarak da Total'den ve aldığım istasyondan memnunum aslında. Yani dediğim gibi sebep yakıt olsa, yakıtın en çok pompalandığı anlarda da olurdu bu sorun. Ama aksine özellikle yüksek devirde yakıtın kullanılmadığı (yokuş aşağı) anda oldu. Bu tuhaf...
Hâlâ diyorum, bence ani coğrafi değişimi ve aşırı nem ile ilgili bir şey ama çözemedim hâlâ. 1-2 haftaya Toros'ları yine aşacağım. Dürüst olmak gerekirse o uyarıyı tekrar almak istiyorum çünkü başka bir iş var bunda...
:mrgreen:

Arkadaşlar;
Geçen hafta, Konya-Manavgat-Antalya-Korkuteli-Fethiye üzerinden Dalyan'a gidip geldik tatil için. Gidiş-geliş 554'er kilometre yol ve oralardaki gezintilerle beraber toplam ~1200 kilometre yol yaptım. Neyse.
Orta Toros'lardaki (Seydişehir'den sonraki) ve Batı Toroslar'daki (Korkuteli civarı) dağlık arazide bol bol yokuş aşağı 2700 devri bulan cut-off'lu inişler yaptım. Aynı ikâzı bu kez almadım. Dönüşte de aynı koşulları oluşturdum ama ikâz gelmedi. İçim rahat artık. Yani motorda donanımsal bir sorun yok.
İlkinde ya mazottaki geçici bir anormallik veya aşırı nem ile ilgili bir durumdu. Ama bu kez olmadı...
Güncelleme yapayım dedim...

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 645 misafir