Euro Diesel

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Re: Euro Diesel

İleti semih89 » 25 Aralık 2011 13:19

mazot 3.60 civarındayken 4.06dan almıştım shellden dedim heralde benzin koydular :) hepsi aynı şey hepsi aynı şirketler fena götürdü işte malı. f1 araçlarında bir kaç mili saniye fark ettirdiği doğru tabi kaliteli yakıtın :) dikkat etmek lazım. senelerdir opetten alıyordum , artık fullden alıyorum. şirketten indirim kartımla beraber geçen hafta 3.55den aldım yakıtı. araç yıkama 1 lira çayını kahveni içiyorsun gazeteni okuyorsun güzel şeyler bunlar. yakıt anlamında da son kullanıcı için çok farketmiyor sonuçta yakıtın garantisi var okudugum ettiğim kadarıyla sorun çıkan da yok oldugunda da yardımcı olmuşlar.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti Barebelyum » 25 Aralık 2011 13:40

Yanlış anlaşılmasın bahsettigim kacak mazot değil sakın ha eurodizel standardı 350pmm zaten suan rafineriden 10 pmm ile çıkıyor mazot aman dikkat son yıllarda Türkiye'de bu yasa uygulanmadan önceki kültürü oranları kırsal motorinde 1000ppm eyrodizelde 50-100 ppm di ancak 2010 yılının sonundan itibaren kırsal motorin bildiginiz gibi tarih oldu pom oranida 10 a sabitlendi su sıralar önemli olan kültürü oranı değil setani filan demeye başladılar aman dikkat şeytanı arttiracaz diye toner koymadiklari kaldı
Barebelyum
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65hp
Kilometre: 57600
Yakıt: Jetpet
Lastik Markası: Kumho
İsim ve Şehir: Teoman

İleti Barebelyum » 25 Aralık 2011 13:46

semih89 demiş ki:mazot 3.60 civarındayken 4.06dan almıştım shellden dedim heralde benzin koydular :) hepsi aynı şey hepsi aynı şirketler fena götürdü işte malı. f1 araçlarında bir kaç mili saniye fark ettirdiği doğru tabi kaliteli yakıtın :) dikkat etmek lazım. senelerdir opetten alıyordum , artık fullden alıyorum. şirketten indirim kartımla beraber geçen hafta 3.55den aldım yakıtı. araç yıkama 1 lira çayını kahveni içiyorsun gazeteni okuyorsun güzel şeyler bunlar. yakıt anlamında da son kullanıcı için çok farketmiyor sonuçta yakıtın garantisi var okudugum ettiğim kadarıyla sorun çıkan da yok oldugunda da yardımcı olmuşlar.

Dostum sana gtl koymuşlar hepsi hikaye inanın bana eski şirket aracım Ford focus 1.6 Tdci shell sen başka hiçbir yerden almadim araba 70 binde yolda kaldı sebeb partikul filtresi tıkanması 2009 sonrası forlarda standart mis siyah duman ataması için sebebi kötü mazot garanti olması için son 10 depoyu nerden aldığımın ispatı ben taşıyanımdan dolayı ispat edebildim de vatandaş nasıl ispat etsin eurodizel yalanını bosverin güvenilsen yerden alın yakıtı ve arabaların siyah duman atmasını nimet olarak görün :)
Barebelyum
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Barebelyum » 25 Aralık 2011 13:49

Kelime hataları otomatik tamamlamadan dolayı özür dülerim Taşıt tanıma sisteminden dolayı yakıt aldığım yerlerin ispatını yapabildim ama 5 defa yolda kaldım :) cliolari seviyorum dumanlı mumanli gidiyor mis gibi :)
Barebelyum
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti karambol81 » 29 Aralık 2011 21:43

Barebelyum demiş ki:Yanlış anlaşılmasın bahsettigim kacak mazot değil sakın ha eurodizel standardı 350pmm zaten suan rafineriden 10 pmm ile çıkıyor mazot aman dikkat son yıllarda Türkiye'de bu yasa uygulanmadan önceki kültürü oranları kırsal motorinde 1000ppm eyrodizelde 50-100 ppm di ancak 2010 yılının sonundan itibaren kırsal motorin bildiginiz gibi tarih oldu pom oranida 10 a sabitlendi su sıralar önemli olan kültürü oranı değil setani filan demeye başladılar aman dikkat şeytanı arttiracaz diye toner koymadiklari kaldı

Merhabalar,
* Bahsettiğin kültür kelimesi '' Kükürt '' dür.

* 2010 sonundan itibaren demişsin fakat Ocak ayının sonuna kadar Kırsal Motorin satıldı.Stok yapanlar bitirene kadar kulandı.(Şuanda piyasada yüksek kükürt oranlı olan Kırsal motorin satışı uzun aylardan beri yasaktır.

* Arkadaşlar katkılı motorin ve sadece motorin arasında hiç bir fark yoktur.(İster katkılı alın ister katkısız önemli olan bildiğiniz güvendiğiniz istasyonlardır.)
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

İleti Kubilayoktay » 09 Ocak 2012 21:02

İlk depoyu evimin yanındaki önceden de lpg aldığım ve yıllardır orada durduğunu bildiğim PO'dan doldurdum. Benim Clio kuzenimin Linea'sına oranla gayet sessiz çalışıyor. ülkemizdeki yakıt konusu sizlerinde bildiği üzre, firmadan ziyade istasyonların insafına kalmış durumda. Buradaki PO'dan çok memnun kalsam da, 500 km ileride bulunan başka bir PO istasyonuna aynı güvenle yaklaşamam. bu konu benim açımdan tüm firmalara böyle. Yalnız opetin wc temizliği insana ayrı bir güven veriyor orası ayrı. :) LPG kullanırken opet ve PO'dan alırdım duruma göre birinden birisi mutlaka çıkıyordu. ama dizelde evime yakın olduğum sürece PO.
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85BG
Kilometre: 3000
Yakıt: PO V/Max Eurodizel
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kubilay - Kadirli

İleti Barebelyum » 15 Ocak 2012 14:48

karambol81 demiş ki:
Barebelyum demiş ki:Yanlış anlaşılmasın bahsettigim kacak mazot değil sakın ha eurodizel standardı 350pmm zaten suan rafineriden 10 pmm ile çıkıyor mazot aman dikkat son yıllarda Türkiye'de bu yasa uygulanmadan önceki kültürü oranları kırsal motorinde 1000ppm eyrodizelde 50-100 ppm di ancak 2010 yılının sonundan itibaren kırsal motorin bildiginiz gibi tarih oldu pom oranida 10 a sabitlendi su sıralar önemli olan kültürü oranı değil setani filan demeye başladılar aman dikkat şeytanı arttiracaz diye toner koymadiklari kaldı

Merhabalar,

* 2010 sonundan itibaren demişsin fakat Ocak ayının sonuna kadar Kırsal Motorin satıldı.Stok yapanlar bitirene kadar kulandı.(Şuanda piyasada yüksek kükürt oranlı olan Kırsal motorin satışı uzun aylardan beri yasaktır.

* Arkadaşlar katkılı motorin ve sadece motorin arasında hiç bir fark yoktur.(İster katkılı alın ister katkısız önemli olan bildiğiniz güvendiğiniz istasyonlardır.)

Arkadasim herhalde otomatik tamamlamadan dolayi boyle yazdigimi ve ozur diledigimi okumamissin dediklerimi tekrarlamaktan baskada birsey soylememissin tesekkur ederim ayni goruste olmamiz sevindirdi beni kukurt ve kultur kelimeleri hakkindaki essiz duzeltisinden dolayi ayrica sana tesekkur etmek isterim bende epeydir kulturlu mazot nasil oluyor diye dusunuyordum ha ha ha ha
:Yahoo!:
Barebelyum
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti onurksk » 15 Ocak 2012 18:08

İlk defa Shell gtl aldım litresi 4.06 bende sonradan farkettim pahalı olduğunu olsun dedik motorda bi değişiklik yok ses performans falan opetten sonra bişi fark etmedim.Ama daha çabuk bitti bence opetten şaşmamak en iyisi
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti Barebelyum » 15 Ocak 2012 20:58

Dogru soyluyorsun o gtl nin gazina gelip aldim ama inan birsey anlamadim ve dedigin gibi hemen bitti bende yaklasik 100 km farketti
Barebelyum
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti onurksk » 16 Ocak 2012 09:09

Barebelyum demiş ki:Dogru soyluyorsun o gtl nin gazina gelip aldim ama inan birsey anlamadim ve dedigin gibi hemen bitti bende yaklasik 100 km farketti

Ben aracımı aldığım günden beri sadece opet euro dizel kulladım.Yolda mazot almak zorunda kalınca opet olmadığı için shell'den alayım dedim pompacıda Gtl tavsiye etti abi performans katar çekişi hissedersin enjektör temizler falan dedi bende vayyyy neymiş bu Gtl falan deyip doldurdum depoyu litre fiyatının 4.06 TL olduğunu sonradan fark ettim ama bence hikaye yada benim arabada deponun erken bitmesi dışında hiç fark yaratmadı boşuna para vermiş oldum.Hem yakıta o kadar para verip hemde erken biticekse benzinli araç kullanırım :)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti Barebelyum » 17 Ocak 2012 02:46

onurksk demiş ki:
Barebelyum demiş ki:Dogru soyluyorsun o gtl nin gazina gelip aldim ama inan birsey anlamadim ve dedigin gibi hemen bitti bende yaklasik 100 km farketti

Ben aracımı aldığım günden beri sadece opet euro dizel kulladım.Yolda mazot almak zorunda kalınca opet olmadığı için shell'den alayım dedim pompacıda Gtl tavsiye etti abi performans katar çekişi hissedersin enjektör temizler falan dedi bende vayyyy neymiş bu Gtl falan deyip doldurdum depoyu litre fiyatının 4.06 TL olduğunu sonradan fark ettim ama bence hikaye yada benim arabada deponun erken bitmesi dışında hiç fark yaratmadı boşuna para vermiş oldum.Hem yakıta o kadar para verip hemde erken biticekse benzinli araç kullanırım :)

Petrol sirketlerinin oyunu bilinclenelim :)
Barebelyum
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ufuk » 17 Ocak 2012 11:53

evet bilinçlenelim X markanın her şubesinde aynı kalitede yakıt olmuyor malesef.bunu kullanıcı gerek aracın çekişinden gerek sesinden anlıyabiliyor.buna dizellerde kara dumanda dahil.aynı markanın başka bayisinden alınan yakıtta böyle bir sorunla karşılaşılmıyor.sebebi tam olarak NEDİR.
ufuk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65bg
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti onurksk » 17 Ocak 2012 12:58

ufuk demiş ki:evet bilinçlenelim X markanın her şubesinde aynı kalitede yakıt olmuyor malesef.bunu kullanıcı gerek aracın çekişinden gerek sesinden anlıyabiliyor.buna dizellerde kara dumanda dahil.aynı markanın başka bayisinden alınan yakıtta böyle bir sorunla karşılaşılmıyor.sebebi tam olarak NEDİR.

Aynı markanın farklı istasyonlarından alınan yakıtın kalitesinin farklı olması o bayinin sahibinin karakter,şeref ve namus anlayışıyla alakalı.Bir bayi tertemiz bir şekilde geldiği gibi satar diğeride daha fazla kazanmak adına yakıtın içine kaçak ürün,yağ,su ıvır zıvır herşeyi karıştırır senin araba olucaklar onun umrunda değildir.Tabi sen yakıtı alırken markaya bakarsın aa evet çok büyük marka diye bilmeden alırsın o istasyon ne halt yer bilmezsin.Bu yüzden sürekli aynı markayı alırım ve çok zor durumda değilsem asla istasyon değiştirmem.Biraz sert oldu ama arkadaşımın dizel megane 2 aracıyla şehirler arası yolda bilinen bir markadan mazot alıp sonra yolda kalınca ve tıkanan mazot filtresi bilmemne bin türlü arıza çıkınca insan kızıp çok kulak çınlatıyo hala aklımıza geldikçe o istasyonun sahibinden pompacısına kadar alayına selam yollarız :x
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti karambol81 » 29 Mart 2012 21:47

Barebelyum demiş ki:
karambol81 demiş ki:

Merhabalar,

Arkadasim herhalde otomatik tamamlamadan dolayi boyle yazdigimi ve ozur diledigimi okumamissin dediklerimi tekrarlamaktan baskada birsey soylememissin tesekkur ederim ayni goruste olmamiz sevindirdi beni kukurt ve kultur kelimeleri hakkindaki essiz duzeltisinden dolayi ayrica sana tesekkur etmek isterim bende epeydir kulturlu mazot nasil oluyor diye dusunuyordum ha ha ha ha
:Yahoo!:

Kültür alıp analize gönderseydin. :Yahoo!:
Ahahha ...Gerçekten komik olmuş.
Akaryakıt konusunda sanırım kulaktan dolma bilgilerle yazmışsın.Söylediklerini tekrarlayarak yazan yok.Verdiğin tarihlerde emin olarak konuşmuşsun fakat verdiğin tarihlerin kesin olmadığını belirttim.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 29 Mart 2012 21:56

ufuk demiş ki:evet bilinçlenelim X markanın her şubesinde aynı kalitede yakıt olmuyor malesef.bunu kullanıcı gerek aracın çekişinden gerek sesinden anlıyabiliyor.buna dizellerde kara dumanda dahil.aynı markanın başka bayisinden alınan yakıtta böyle bir sorunla karşılaşılmıyor.sebebi tam olarak NEDİR.

Bu konuda çok ihtimal var.
* Şöyle ki X markası A veya B dağıtıcıdan almış olsun.A ve B nin yakıtları farklı ise bahsettiğin kara duman atma da farklı olabilir.
* X markası aynı dolum tesisinden doldurulmuş olsun. iki istasyonun tanklarının temizliği aynı oranda olmadığından yakıt kalitesi de farklı çıkarak aynı oranda yanmayabilirler.

Bu şekilde örnekleri arttırabiliriz.... :good:
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

ÖncekiSonraki

Motor ve Yakıt