1.5 dci motor devir/hız ve genel birkaç soru

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

1.5 dci motor devir/hız ve genel birkaç soru

İleti frodofrodo » 30 Ağustos 2009 22:17

Merhaba arkadaşlar. Ben izmirden Fırat. 1-2 gün içinde ClioIII 1.5dci 85hp Dynamique araç almayı düşünüyorum. Motorla ilgili merak ettiğim birkaç nokta var yardımcı olursanız sevinirim.

1- Bildiğiniz üzere araçta 5ileri manuel vites var, araç 5. viteste eğimsiz bir yolda 2000 devir civarındayken hangi hızda seyrediyor? veya 100-110km , 120-130km, 150km hızlarda devir göstergesi kaç oluyor? tahmini olarak rakamlar verirseniz çok sevinirim.
2- Daha önce renault clio symbol 1.4 benzinli kullandım ancak bu araç dizel, motor sesi kabin içini çok rahatsız ediyormu? yalıtım sizce yeterlimi? (kusura bakmayın test sürüşü yapamadığım için soruyorum bu soruları:))
3- Belki yeri değil ancak 3 aracın arasında kaldım ve clio yu tercih ettim, yeni fiesta - 207 - clio bu araçlar için objektif görüşlerinizi alabilirmiyim? sizce clio doğru bir tercihmi?
4- Bugün bayiden aracın fransada üretildiğini söyediler, ben bursada üretiliyor diye biliyordum? bu bilgi doğrumudur?

Cevaplarınız ve yorumlarınız için teşekkürler..
frodofrodo
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: fırat izmir

Re: 1.5 dci motor devir/hız ve genel birkaç soru

İleti Devrim » 30 Ağustos 2009 23:41

Merhaba.

1. Benim araç 65hp olduğundan ilk soruna vereceğim cevap sağlıklı olmayacaktır...

2. Çoğu arkadaşım aracın dizel olduğunu tabii ki anlıyorlar motor sesinin renginden ama inanmakta biraz zorlanıyorlar. Bazılarına boş viteste 2500 devre kadar basınca anlıyorlar dizel olduğunu. Yani, motor sesini çok iyi izole etmişler. Daha doğrusu aradaki yapıyı iyi örmüşler. Yaz aylarında eğer klima kullanmaksızın camlar açık seyrederseniz, sağ ve soldaki nesnelerden yansıyan motor sesini duyunca anlıyorsunuz motorunuzun sesli çalıştığını. Ben aracımı ilk alırken "ses" konusunda dizel'e karşı soru işaretlerim vardı. Ama şimdi aracımın dizel sesi çok hoşuma gidiyor. :)

3. Yine net bir cevap olmayacak ama, bu yaz 206'sı olan bir arkadaşlar 1300 Km yol yaptık. Süspansiyonu ve yol tutuşu hiç hoşuma gitmeyen bir araç 206. 1.6 benzinli -sanırım 105hp- bir araçtı. Tırmanmalarda yarışamadı bile. Ama tabii düz yolda çabuk depar yapıyor. Fakat ilerde yakalıyorum. 207 de 206'ya benzer mi bilmem ama iki Fransız markası arasında çok fark var.

4. Ben bizim araçların hepsinin Bursa üretimi olduğunu biliyorum. Fakat acaba belli bir parti direkt Fransa'dan mı geliyor bilmem. Ya da tüm parçalar gerçekten dışarıda üretiliyordur, Bursada birleştiriliyordur. Emin değilim...

Ben, ClioIII alırsanız, hele de 85hp Dynamique alırsanız son derece memnun kalacağınızı söyleyebilirim. Ama yine de diğer araçlarla test sürüşü yapmanız, kendi huzurunuz açısından iyi olurdu.

Şimdiden hayırlı olsun...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti dikmenibo » 31 Ağustos 2009 00:01

1- 2000 devirde 90km, 2500 de 110, 3000 de 130, 3500 de 150 gözüküyo kadranda, 3700 üstüne çıkamadım daha :D

2- ses konusunda endişeniz olmasın, 1700-1800 devirden sonra tok bi ses geliyor, aracın dizel olduğu aklınıza gelmiyor

3- yeni fiestayı çok beğeniyorum, donanım olarak da çok iyi, özellikle fiyatına göre. ama yanılmıyorsam bir sürü sorunu var, boya problemi falan filan..

4- bildiğim kadarıyla bursa da üretiliyor.. fransadan gelenler en üst donanım seviyesindekiler miydi neydi, emin değilim..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti frodofrodo » 31 Ağustos 2009 00:38

-Alp_o, Devrim, dikmenibo; arkadaşlar yorumlarınız için teker teker teşekkür ediyorum.

Kafama takılan bir soru daha var (kusura bakmayın biraz fazla oldu :) ) ; bildiğim kadarıyla 1.5dci 85hp motorlar 8valf.. motorun 8valf veya 16 valf olması ne farkeder? 16 valf olanmı tercih edilmeli? tekrar teşekkürler..
frodofrodo
ACEMI ER
ACEMI ER

İleti dikmenibo » 31 Ağustos 2009 01:21

yanılmıyorsam 1.5dci ların hepsi 8v

benzinli motorlarda 8v olanlar, torklarını genelde 16v olanlara göre daha düşük devirlerde ortaya çıkarıyor. dizelde durum nedir bilmiyorum. 16 valf motorlar daha verimli olabilir, çünkü egzoz çıkışı silindir başına 2 valf ile sağlanmış olacak, yakıt ve hava girişinin silindir başına 2 valf olması birşey değiştirirmi bilmiyorum, zira dci motorlar common rail sistemine sahip yani tek noktadan yakıt hava karışımı enjekte ediyor..

kısacası, valf olayına takılmamak lazım, 85lik dci lar, 1.3lt 90bg multijet motorlara( yani rakiplerine) göre aynı performansa ve yakıt tüketimine sahip, hatta yanılmıyorsam 1.3 multijet kullanıcıları düşük devirlerdeki çok düşük performanstan şikayetçiler.. 1.5dci ın dezavantajı ise türkiyedeki vergilendirmesi..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti oguz1 » 31 Ağustos 2009 08:44

Arkadaşlar epeyce bilgi vermişler bende şunları ekleyeyim.

85 bg 8 valflı renaultun motoru alt devirlerde çok dinamik ama üst devirlere geldiği zaman 16 valfler kadar istekli değil ama bu fark hissedilir derecede değil. 85 8 valf renaultun nissanla birlikte şehir kullanıcıları için tasarladığı bir motor yani şehir içinde artıları daha fazla. Tüketim değerleri 1.3 e göre 0.3 gibi bir değer fazla. Yalnız şunu unutmayın clioIII hiçte hafif bir araç değil 1200 lerde ağırlığı rakiplerinin hemen hemen çoğundan ağır. Bagaj hacmi 290 lt ile rakiplerinin en genişi. İzalasyona gelince motor ısınana kadar ben dizelim diyebiliyor pencereler açıkken ve yanınında yansıma yapacak bir cisim varken, ama ısınınca dizel olduğunu unutturuyor( ilk aldığımda pencereler kapalı iken alışmamaktan motor çalışırken stop etti diye çevirmiştim :shock: ) Yakıt tüketimi inanın aldığınız zamanı unutturacak kadar uzun gidiyor, defalarca test etmişimdir ş.dışı 1300 km ye. ş.içi 1100 ün altına hiç düşmedi.

207 nin içi bizimkine oranla dar ve servisleri çok proplemli, gets in üretimi bitmek üzere İ 20 bırakıyor yerini, corsanın kronik direksiyon problemi, işçilik ve parça sıkıntısınıda eklemek lazım. Fiesta kasa değiştirdi çok albenili oldu henüz boya dökülmesi(mahkemelik) dışında eksiklik bildiren yok.Tercih edilebilir.

Şimdi ben tekrar alıyor olsaydım, ikizlerimin olmasıyla birlikte 5 kişi olduk grand tour alırdım.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti frodofrodo » 01 Eylül 2009 00:44

- dikmenibo, oguz1; yorumlarınız için teşekkürler..

Bgün araçları tekrar inceledim; şuan bana en yakın olan clio gözüküyor, çarşamba günü aracın işlemlerini halletmeyi düşünüyorum.. umarım en kısa zamanda aranıza katılırım. :) Teşekkürler
frodofrodo
ACEMI ER
ACEMI ER

İleti seder » 14 Eylül 2009 23:35

Arkadaşım ben yaklaşık bir ay önce clio aldım dizel ve şu anda çok memnunum,sanada kesinlikle tavsiye ederim,zaten yeni cliolarla teknoloji ve konforu iyice yukarı taşımışlar bana kalırsa,piyasadaki aynı kategorideki pekçok modelden üstün bir araç.
seder
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: sedat erler marmaris

İleti vipsezgin » 15 Eylül 2009 14:36

bende aracımız sattım ama hala gözüm clioda yenı bır araba alsam tekrar clio alırdım dızel ve dınamık olanından :D
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti oguz1 » 15 Eylül 2009 22:37

vipsezgin demiş ki:bende aracımız sattım ama hala gözüm clioda yenı bır araba alsam tekrar clio alırdım dızel ve dınamık olanından :D

Sezgin dynamik alda bagaj lambası ve bagaj lambası olsun :D :x
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi