BAKIM demiş ki:Volan sensörü denen parça manyetik kaptör denen parçaysa eğer
evet, o parça. önceki 2 arabam da 1.4 16v clio2 idi, ikisinde de yaşadım aynı sorunu. sadece clio3'e has değil, bu motorun kronik sorunu. serviste bu aralar indirim var, 60tl parça 30tl işçilik masrafı var diye duydum, ben 3-4 sene önce 100tl'den fazla vermiştim serviste. dediğiniz gibi bağlantı yerlerinin oksitlenmesi de mümkün ki bu hafif arıza gelgelelim bu parça çok zahmetli bir işçilik istediği için çıkarmışken temizlemek yerine yenisini takalım diyor sanayideki ustalar bile.
ayrıca soketleri de aynı arızaya neden oluyor.
eğer sorun bu parçadan kaynaklanıyorsa tavsiyem servisten garantili değişim yaptırmanız, hatta soketleri sağlam olsa bile bunu da değiştirtmeniz.
ilk clio 2 çok uğraştırmıştı beni, sanayiden aldım parçayı, taktırdım, 2 ay sonra yine aynı sorun çıktı, sanayi parça değişim yaptı ama usta işçilik aldı bir daha. 3-4 ay sonra yine aynı sorun çıkınca soluğu serviste aldım, parçayı değiştirttim. 2-3 hafta sonra evin önünde kaldı araba aynı şekilde. renault yardım'ı çağırdım, bu kez soketi arızalı dediler. arabayı orada çalıştırdılar bir şekilde ve serviste soketi ücretsiz değiştirdiler.