onur özgür demiş ki:Arabamı 57000 km'de aldım. Tatil falan derken 60.000 bakımı 1500 geçtim. Tam bakıma gidecekken! enjektör arızası ekranda beliriverdi. Tabi ben paçalar tutuşmuş halde özel ustama gittim. Bilgisayarda bir daha sorun gözükmemesine rağmen ileride problem olabilir düşüncesiyle ustam nasıl olsa bakım yapacağız, enjektörleride temizletelim dedi. 150 lira verdik. (Bakımda 450 lira tuttu. İşçilik dahil) İlk defa dizel araba kullanıyorum. Arabanın herşeyi çok güzel. Uzun yolda 110-120 km hızla ve klima açıkken ortalama 4.2 yakıt tüketimi var. Ama şu yakıt temizliği ve enjektör kafamı kurcalıyor. Arabayı aldığımdan beri shell'den mazot alıyorum. Usta önceki kullananlardan kaynaklanıyor olabilir dedi ama başka dikkat etmem gereken bişey varmı acaba?
svc demiş ki:evet enjektörlerin bellibir sırası var,benim enjektörler değişti oradan biliyorum, ama şunu eklemek isterim, yukarıda okuduklarımda bunu destekliyor, enjektörler problem çıkarmaya başlayınca manesef ara parça değiştirme, temizletme vb. girişimler size extra masraf çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor, bu bahsettiğim sebebden dolayı boşuboşuna 300 tl civarında sokağa attım manesef, ustalar böyle şu parçayı değiştirelim, şu parçayı temizleyelim ver 100 tl, ver 150 tl, ver 50tl ee sonra tekrar arıza devam edince hiç sorumluluğu alan yok ,ben yetkili serviste değiştirdim rahat ettim en azından 2 yıl parça garantisi var, bir problem olursa hakkını arayabiliryorsun. Kazasız sürüşler dilerim..
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir