Arkadaşlar merhaba,
Forumda yeni olduğum için başlığı nereye açacağımı bilemedim. 2 aydır aracımda yokuş kalkış, esc kontrol ve motor arıza ışığı yanıyor ve bunu araç soğukken yapıyor ancak ısınınca bu arızalar gidiyor. yani sabah çalıştırıyorum aracı, mavi yanan hararet ışığının sönmesini bekliyorum (ki daha önceden hiç bu kadar beklemezdim) bu arada motor arıza ışığı bir iki dakika sonra yanıp sönmeye başlıyor ve bu mavi ışık sönmeden aracı hareket ettirirsem yokuş kalkış kontrol, esc kontrol, fren sistemi kontrol yazısı çıkıyor. anahtar ışığı ve esc ışığı yanık kalıyor ve araç sanki fren basılı kalıyor gibi gitmekte zorlanıyor. kontağı kapatıp 5 dakka falan bekleyip aracı yeniden çalıştırdığımda arıza ışığı bazen yanıp sönüyor ve sonra kayboluyor ve diğer arızaları almıyorum. böyle biraz mesafe katedip gidince arızalar tekrardan çıkmıyor. ancak bi müddet bekleyip çalıştırınca bu sıkıntıları hep yaşıyorum. denemediğimiz şey kalmadı. subap ayarı, ateşleme bobini, bujiler ve kabloları, fren müşürü, oksijen sensörü hepsini değiştirdik. ancak sıkıtı hala devam ediyor. nette yazan herşeyi denedik ama bir çözüm yok. yetkili renault servisine de götürdük arıza tespiti için 1 saate yakın içerde makinaya bağlı kalmasına rağmen herhangi bir arıza tespit edemediler. hiç bir Allahın kulu yok mu benim sıkıntıma yardımcı olabilecek arabayı yakmayı bile düşünüyorum artık.
not: 2 2,5 ay kadar önce akü bitmiş dışarda bir yerde akşam vakti bir akü alıp değiştirdik ve ikinci olarakta lpg beyni dedikleri lpg valfimi ne var onunla lpg tankını değiştirmiştim muayene yaklaştığı için. ve bir hafta içinde muayeneden geçtik arızalar baş göstermeye başladı. Nette aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlar arasında sıkıntısı çözülenler bu noktadan sonra nete yazmayı ve bakmayı bıraktıkları için nasıl bir çözüm buluyoruz bilemiyorum. aynı sıkıntıları yaşayan ve çözüm yolu gösterebilecek olan biri yok mu acaba? kayserideyim ve önerebileceğiniz bir usta ya da servise de gösterebilirim aracı?