Burock demiş ki:Siz o sesi yeni fark ediyor olabilir misiniz? Çünkü aracı devirli kullandığınızdan psikolojik olarak size öyle gelmiş de olabilir. Ben bakım km'si geldiğinde 14.500km idi yanılmıyosam, Eskişehir'den Acil Ankara'ya gitmem gerekti, hız olarak 170'ten hiç düşmedim diyebilirim. Herhangi sorun yoktu. Yani yüksek devir çevirme ile aracınıza bir zarar geleceğini sanmıyorum, zira üst limit 6500dk/dv'de kesiciye girer. Zaten devir kesici de bunun için vardır. Normal sürüşümde genelde 2500-5000 devir bandı arasında kullanıyorum aracımı çok şükür bir sorun yok. Zaten problem olsa araç bir şekilde size hissettirirdi. İçinize kurt düşürmek istemem, ancak zamanında internette bir 1.2 16v clio sahibinin antalya'ya giderken aracı sıfır alıp çok zorladığını ve motor'da sübab vs. bozduğunu yolda kaldığına dair bir yazı okumuştum.
wlkn_23 demiş ki:aracımı servise götürdüm sesin trigerin oradaki su devirdaim pompası mı ne varmış oradan geldiğini söylediler onu degiştirmek için triger in degişmesi gerekiyomuş falan derken toplam 1000 tl masraf çıkardılar bana sonra emin olmak için birde yeni sanayi deki özel servisleri gezeyim girdim şansa bir servise adamın usta oldugu her halinden belli açtı kaputu aldı eline uzun bir tornavida motorun her yerine ayrı ayrı degdirip kulagı nı da tornavidanın sapına koyup vuruntu sesini tespit ses klima kompresörün den geliyormuş bilya dagıtmış hepsi bu söktü tornacı da biilya çaktırdı v kayışı eskimiş onun da degiştirdi hepsi 150 liraya mal oldu şu an saat gibi araba siz de bir sorun oldumu önce farklı yerlerden fikir almanınızı göstermenizi tavsiye ederim..
Turbofan demiş ki:wlkn_23 demiş ki:aracımı servise götürdüm sesin trigerin oradaki su devirdaim pompası mı ne varmış oradan geldiğini söylediler onu degiştirmek için triger in degişmesi gerekiyomuş falan derken toplam 1000 tl masraf çıkardılar bana sonra emin olmak için birde yeni sanayi deki özel servisleri gezeyim girdim şansa bir servise adamın usta oldugu her halinden belli açtı kaputu aldı eline uzun bir tornavida motorun her yerine ayrı ayrı degdirip kulagı nı da tornavidanın sapına koyup vuruntu sesini tespit ses klima kompresörün den geliyormuş bilya dagıtmış hepsi bu söktü tornacı da biilya çaktırdı v kayışı eskimiş onun da degiştirdi hepsi 150 liraya mal oldu şu an saat gibi araba siz de bir sorun oldumu önce farklı yerlerden fikir almanınızı göstermenizi tavsiye ederim..
Hocam geçmiş olsun. Bende de bir iki gündür aynı problem var galiba.Düşük devirdeyken rahatsız edici bir ses oluştu arabada. Devir artınca ses normal e dönüyor. Fakat araç boşta rölantide çalışırken değilde mesela 2.vitesten 1.vitese geçerken falan iyice kulağıma takıldı. Fakat bende klima kapalıykende mevcut bu problem. Acaba benim problemim daha mı farklı? ankarada bir ustaya göstersem iyi olacak varmı tavsiyesi olan
Turbofan demiş ki:wlkn_23 demiş ki:aracımı servise götürdüm sesin trigerin oradaki su devirdaim pompası mı ne varmış oradan geldiğini söylediler onu degiştirmek için triger in degişmesi gerekiyomuş falan derken toplam 1000 tl masraf çıkardılar bana sonra emin olmak için birde yeni sanayi deki özel servisleri gezeyim girdim şansa bir servise adamın usta oldugu her halinden belli açtı kaputu aldı eline uzun bir tornavida motorun her yerine ayrı ayrı degdirip kulagı nı da tornavidanın sapına koyup vuruntu sesini tespit ses klima kompresörün den geliyormuş bilya dagıtmış hepsi bu söktü tornacı da biilya çaktırdı v kayışı eskimiş onun da degiştirdi hepsi 150 liraya mal oldu şu an saat gibi araba siz de bir sorun oldumu önce farklı yerlerden fikir almanınızı göstermenizi tavsiye ederim..
Hocam geçmiş olsun. Bende de bir iki gündür aynı problem var galiba.Düşük devirdeyken rahatsız edici bir ses oluştu arabada. Devir artınca ses normal e dönüyor. Fakat araç boşta rölantide çalışırken değilde mesela 2.vitesten 1.vitese geçerken falan iyice kulağıma takıldı. Fakat bende klima kapalıykende mevcut bu problem. Acaba benim problemim daha mı farklı? ankarada bir ustaya göstersem iyi olacak varmı tavsiyesi olan
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir