oguz1 » 06 Temmuz 2009 18:06
Aramıza hoşgeldiniz ilk olarak,
aracınızı yeni aldığınız sonucunu çıkardım yazınızdan, hayırlı olsun. Aracı yeni aldıysanız ve depoyuda fullediyseniz aldıktan 20-30 km içinde yol pc sini sıfırladınızmı ? depoyu fulledikten sonra, buradan iki ihtimalle devam edelin farzedelin sıfırladınız o zaman sizin aracınız şu anda 100 km/7 lt yakıyorsa benzin 2.96 tl den 145 krş civarında yakıyor demektir bu benzin lt fiyatı düştüğü için çok güzel bir değer. Bu şu demekte oluyor siz 55 lt ile 785 km gidebilirsiniz demektir. Kalanıda 305 civarında göstermesi lazım ama sizin 320 diyor arada çok uçurum yok gayet doğal, çünkü 2 lt kadarda yakıt deposu dolunca boğazıda dolduruyorlar.
Yol pc sinin çalışma prensibi pc nin tüm değerlerini sıfırladıktan sonra anlık değerde dahil olmak üzere yakıt borusunda motora giden yakıtı, gidilen km ye göre hesap edip kalan km yi ve ortalamayı vermek. Bu rolantide dururkende dahil.
2. ihtimale geçiyim eğer depoyu fulledikten sonra pc yi sıfırlamadıysanız ozamanda ilk başta aracı uzun yolda kullanmış sonra ş.içi kullanmış sınız diyecektim ama yukarıda hesap ettikten sonra değerleriniz doğru çıkıyor.
Başka bir sapmada ilerde meydana çıkabilir oda şudur yol pc si ort. değeri yavaş yavaş fazla vermeye başlayabilir 7 değilde 7.2 gibi ful depo yapıp tekrar fullediğinizde sizde sapmayı rahatlıkla hesap edebilirsiniz. Servisin bana söylediği buna bişey yapamayız , tekrar programı yükleyemeyiz.
Bende bu arada değerlerimi vereyim şu anda 4.7 gösteriyor ama gerçekte ben biliyorum ki ya pompa eksik veriyor aynı pompadan aldığım için yada yol pc si 0.2 lik sapma gösteriyor. 4.9 buda 4,9*2,43=119 krş yakmakta şu anda. 981 km gitmiş durumdayım ve 141 kmde gidebilirsin diyor.
Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.