highflight demiş ki:Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Arabayı aldığımdan beri 10-40 koyuyor ustalar. Bende işi bildiklerini düşündüğüm için bugüne kadar hiç sorgulamamıştım. Marka sorduklarında da ya Elf ya da Castrol Magnatech koydurdum(genelde elf).
En son özel servise götürdüm altında en ufak bir yağ sızıntısı göremediler. "Açıp bakarız motoru. 3000 TL'yi gözden çıkar" dediler. Bir de sizin tavsiyenizi dinleyerek 05 40 koyduracağım bakalım ne olacak. Tabi öncesinde eksozdan çıkan dumana bir daha bakacağım.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Hocam bu araçlara 10 40 yağ koydurmak, resmen araca eziyet etmek ve ömrünü kısaltmakdan başka bir işyapmaz. Heleki dandik yağ koymak. (Castrol Magnetec dandik yağların en bilinenlerinden biridir). ELF yağ ise anca standartları karşılar çok kaliteli bir yağ değildir. Usta dediğiniz kasaplar ise, elinde hangi yağ varsa, arabaya kakalayıp geçerler. Eğer arabanızı seviyorsanız, ve uzun yıllar size hizmet etmesini istiyorsanız 3 şeye dikkat edin. 1. Kaliteli yağ (MOTUL, LIQUE MOLY gibi). 2.si Araçta bakım malzemeleri kesinlikle orjinal olsun, asla yan sanayi kullanmayın (Renault Mais ürünleri), 3. sü Daima kaliteli yakıt kullanın (Benim tavsiyem Shell dir, Mazotu da, Benzini de, LPG side mükemmeldir)