Merhaba arkadaşlar. 2006 1.5 dizel 85 beygir Clio 3 üm var. Ortalama yakıt göstergesi şehir içi kullanımımda 7 lt/100 km nin altına düşmüyor. İnanın aracı hiç zorlamıyorum. 2.5 deviri geçmiyorum viteslerini iyi ayarlıyorum ama hala yakıt ortalama göstergesi 7 - 7.2 arasında değişiyor. Anlık göstergeyi sürekli takip ediyorum en aza indirecek şekilde kullanmaya çalışıyorum. Yokuş çıkarken zaman zaman anlık tüketim 15 lt oluyor. Forumdan takip ettiğim kadarıyla bu değerler olması gerekenin üstünde.
Mazot filtresini 2 ay önce değiştirmiştim sonuç aynı. Pompacıdan da kontrol ettim. Depoyu fulledim kilometreyi sıfırladım. 101.8 km gitttikten sonra tekrar fulledim 7.1 litre aldı depo. İlkinde de ikincisindede taa mazot depoda gözle görünene kadar yani ağzına kadar doldurmuştum. İşin ilginç yanı ortalama gösterge 8.1 L/100 ü gösterirken akaryakıt istasyonunda 7.1 litre aldı yani ortalama gösterge 1 litre fazla gösteriyor onu da anladım. 7.1 litre aldığını görünce yine moralim bozuldu tabi.
Bu arada aracımda geç çalışma sorunu var acaba bununla bir alakası olabilir mi? Kontağı çeviriyorum 2 sn sonra motor çalışıyor. Sanayiye gösterdim mazot pompasında sıkıntı olabilir dediler o da pahalı bir parçaymış. Bağlantısı olabilir mi acaba?