burak120320 demiş ki:Astra 1.3 cdti ile Ankara - Samsun gidiş 160-210km hızla 6 küsür lt (6.4 yada 6.9 net hatırlayamadım) , dönüş 95 km sabit hızla 4.1 lt. CC kullanmasaydım 3'lü rakamları görebilirdim sanırım.
semih89 demiş ki:Bu araba için 7-8 gercekten cok fazla. Değerleri sıfırlayın. mümkün oldugunca 2000-2500 arasında aracı kullanın. Hava filtresini söküp değiştirin. Hava basınclarını kontrol edin doğru ayarlara getirin. Kmyi sıfırlayıp bu şekilde 50-100 km kullanıp tekrar değerlendirin. Ekranda anlık yakıt tüketimi olsun, onu da kontrol edin arada. Düz yolda mesela 4. viteste 70km civarında sabit hızda 4lt civarı yakmalı.
mehmetturk demiş ki:semih89 demiş ki:Bu araba için 7-8 gercekten cok fazla. Değerleri sıfırlayın. mümkün oldugunca 2000-2500 arasında aracı kullanın. Hava filtresini söküp değiştirin. Hava basınclarını kontrol edin doğru ayarlara getirin. Kmyi sıfırlayıp bu şekilde 50-100 km kullanıp tekrar değerlendirin. Ekranda anlık yakıt tüketimi olsun, onu da kontrol edin arada. Düz yolda mesela 4. viteste 70km civarında sabit hızda 4lt civarı yakmalı.
Kardeşim, 4 ay önce mazot filtresi dışındaki tüm filtreleri (yağ-hava-polen) triger değişiminde değiştirttim.
Lastikleri de kılavuzda yazdığı gibi tutuyorum (önler 32, arkalar 29) Ancak lastikler kabak. Bilmem bunun ne kadar tesiri olur.
Zaten 2000-3000 aralığında kullanırım. Anlık tüketim ekranım da daima açıktır ama artık 7-8 litre görmeye dayanamıyorum, açmak istemiyorum.
Bulunduğum yer (Bağcılar) düz değil, hep iniş çıkış. En basit rampada bile anlık tüketim 10'lara geliyor.
Benim şüphem balatalar. Balataların yeni değiştiğini söylemişti arabayı aldığım kişi. Ancak debriyaj pedalı biraz tuhaf geliyor bana. Tepeye yakınken başka arabalarda görmediğim bir titreme oluyor. Bu da biraz dengesiz gaz vermeme yol açıyor. Bu da sıkıntı yaratabilir belki. Benim aklıma en fazla takılan bu. Ama hem yetkili servis elemanları ekspertizde hem de özel usta bakımda debriyajdan bahsetmediler. Rölanti ve enjektör sorunu falan da yok. O zaman bende anormallik var diyorum artık.
Baskı balatalarını, fren disklerinin sıkı olup olmadığını kontrol ettireceğim. Hatta abartıp arabayı bir haftalığına bir tanıdıkla değiştirmeyi bile düşünüyorum. Bakalım onda da aynı değer mi çıkacak. Öyleyse mesele bende değil arabada demektir. Bakacağız artık...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir