Arkadaşlar bugun mazot filtresini değiştirdim... Değiştirmek çok basit ...
İlk önce direksiyonu tam tur sağa çeviriyoruz. 6 gen yıldız uçlu tornavida ile sağ sis farının altındaki iki vidayı çıkarıyoruz. Daha sonra davlumbazın içindeki plastik contalarını kendimize cekerek cıkarıyoruz. ( Dikkat bunlar kopabilir yenisini alın).Davlumbazı söküyuruz ve karşımızda mazot filtresi. 2 adet 10 anahtar ile civatayı diger 2 adet 14 anahtar ile civatayı söküyoruz. Metal parça sokuldukten sonra mazot filtresini hafif yukarı kaldırarak kendimize cekiyoruz. Mazot filtresinin altındaki bağlantıyı yarım tur çevirerek dikerlerinide renkli düğmelere basarken yukarı cekerek cıkarıyoruz. Daha sonra eski mazot filtresini sökme işleminin tersini yaparak önce alttaki parçayı takıp(contasını unutmayın) sonra hortumları takarak yerine üstten iterek yerleştiriyoruz. daha sonra metal plakayı takıp civataları sıkıp davlumbazı yerine takıyoruz. Ve en son işlem... Sağ tarafta klima boruları altında kalan el pompasını sıkılamayacak duruma gelene kadar bas cek yapıyoruz. İşlem bu kadar.
Araç çalışmazsa pompaya basmaya devam edin elbet mazot gelir ve çalışır. Bu arada bi yarım litre mazotta heba oluyor. isteyen bidona doldurur hortumları sokerken. Bazı parcaları temizlerken lazım olabilir.
Laf aramızda 40binde bir degistiriyorum... sadece şu an için çiğ mazot kokusu gelmemeye basladı tekrar sabah deneyecegim bakalım. başka fark goremedim..
birde mazotunuzu mutlaka totalden alın siyah duman sıkıntısı vardı aracımda shell den alırken şimdi totalden alıyorum ve sıkıntı yok..
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]