Alarm

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: Alarm

İleti filzof_alican » 13 Şubat 2010 21:58

parca usretlerı aynıdır her yerde
servıs cok alır dolayısıyla ucuza gelır ona
sen sadece servıste ıscılık ıcın pazarlık yaparsın.
ben 200 lıraya cenmax taktırdım kumanda ıle kontol edıyor yıne kumanda ıle ıptal edeıyosun (orjınal kendı kumandası)
yıne cenmax ın sadece duduklu park sensorunu taktırdım bunuda servıste taktırdım adamlar jesk olsun dıye arac resnk kodu ıle boyadılar yanına gıt sensorler bellı bıle olmuyor orjınal gıbı duruyor
bu arada sensorlerın boyası farklı astar uzerıne ıkı kat boya atılıyor yagmurdan akmasın dıye vs...
ekran k.bakma bana gore amele usulu oluyo zaten ses duyuyosun ekranı koymakla ne kazanacaksın bılemıyorum yıne soylıuyorum benım dusuncem...
yukarıdakı yazıyı ustume alındım
ewet servıs taraftarıyım ben aracım garantılı adamlar herseyı tıtızlıkle yapıyorlar ben hıc sorun yasamadım
orjınal kollukda taktırdım yıne orjınal yıne orjınal nedenıde piyasada o kadar marka model varkı neyın ne oldugunu bılemıyorsun
orjınal taktırırım kafam rahat eder...
cenmax ın kutusuna bakarsanız renault yazar. cenmax bazı modellerı reno ıcın uretıyo araca tam uyumlu vs...
dıs piyasada adam takıyo herhangı bı aksesuar sıgorta koymaktan acız nedenı sıgorranın ucretı veya ugrası.
boyle seylerle ugrasmak ısteyen buyursun pıyasaya gıtsın.... yada servısle pazarlık yapsın....
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

Alarm

İleti FUNGİS » 16 Mayıs 2010 09:44

herkese slm
bende arabayı alırken serviste alarm taktırdım.taktırdığım alarm kapı otomatiği ile çalışıyor.ayrı bi kumandası yok.ama hiç memnun kalmadım.çünkü alarm kafayı yedi.park ettikten bi kaç saat sonra kendi kendine ötüyor susturabilene aşk olsun.taktırdığım parçanın 2 yıl garantisi var daha 1 yıl bile olmadı sizce herhangi bir sevvise götürsem değiştirlermi.benimle aynı sorunu yaşayan var mı acaba?
FUNGİS
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: Renault ClioIII 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V BVR
Kilometre: 2000
Yakıt: TOTAL KURŞUNSUZ 95
İsim ve Şehir: EZGİ ANKARA-K.maraş

İleti filzof_alican » 16 Mayıs 2010 10:17

kaputun altında bır switch var onu bı kontrol et ıstersen
kabut acık oldugunda alarm sureklı calar hıc susmaz...
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti semih89 » 16 Mayıs 2010 10:21

park sensörümü 180liraya taktırdım serviste, aynı marka model ürün dışarıda 60-70 lira :) o kazıktan sonra bu tür ürünleri serviste taktırmamaya yeminliyim. servisi sadece dışarıda yapmalarına güvenmediğim elektronik vs işler için ve büyük bakımlar için kullanıcam. 90bin bakımı kendim yaptım :) artık 120de servis yolu gözükücek heralde. yani bu tür sarf malzemeleri serviste taktırmanızı tavsiye etmem, elinizden geliyorsa kendiniz takınız, yoksa yarı fiyatına dışarıda taktırabilirsiniz. devrim abi park sensörünün takılmasıyla ilgili makale koydu mesela. alarm için de internette çok fazla döküman mevcut ve sandığınızdan da kolay. yada en mantıklısı ucuz fiyatlı birşeyler alıp bir ustaya taktırmak
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti FUNGİS » 16 Mayıs 2010 10:59

kaput açık olsa araba zaten sinyal vermez mi ekranda...
FUNGİS
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: Renault ClioIII 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V BVR
Kilometre: 2000
Yakıt: TOTAL KURŞUNSUZ 95
İsim ve Şehir: EZGİ ANKARA-K.maraş

İleti ssuzgun » 26 Mayıs 2010 11:53

Bizim araçlara 922/942 modelleri anladığım kadarı ile uyuyor. Internette araştırdığımda 922 yi 95 TL ye kadar bir fiyata buldum 942 ise 6-7 TL daha pahallı. Aralarında pek özellik farkıda göremedim. Birisi öğreniyor, diğeri öğrenmiyor diyor ama neyi öğreniyor anlayamadım. :)

Ayrıca yukarıda da aktarıldığı kadarı ile tesisatına kadar hepsi hazır deniyor. Bu bilgileri topladığımda alarmı dışarıdan alıp kendim monte etmek istiyorum ama sorun şu bahsi geçen tesisat nerelere gidiyor ve nasıl bağlanıyor. Bu konuda net bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
ssuzgun
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 1.2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Yakıt: Opet 95 Oktan
Lastik Markası: Dunlop SP 185/60R15
İsim ve Şehir: Selçuk İstanbul Ümraniye

Önceki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi