düşük devirlerde ve kalkışta titreme sorunu ve çözüm

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

düşük devirlerde ve kalkışta titreme sorunu ve çözüm

İleti ogunchossoz » 28 Kasım 2012 11:08

2008 model 1.2 16v clio III araçta benzinde ve LPG de kalkışta, düşük devirlerde özellikle rampa çıkarkan titreme ,silkeleme gibi sorunum vardı. Araba hem benzinde hem lpg de sorun çıkartıyordu. önce würth benzin katkısı denedik ama bir sonuç alamayınca buji kablosunu değiştirmek istedim. aracın üzerinde buji kablosu ve bobin birleşikmiş. ama şu anda bobin ve buji kablosu ayrı ayrı satılıyor. sonuç olarak bobin+ buji kabloları ve bujileri değiştirdim. 80 tl kablolar 95 tl bobin 25 tl bujilere verdim. ustada 20 tl aldı. sorunum çözülmüş oldu. bilginize. ( yan sanayi 110 tl ye birleşik bobin + buji kablosu vardı ama almadım ) . ben bu şekilde çözüm buldum. ilerleyen günlerde eğer sorun tekrar ederse yazarım. herkese keyifli sürüşler
ogunchossoz
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 35000
İsim ve Şehir: öğünç hoşsöz izmir

Re: düşük devirlerde ve kalkışta titreme sorunu ve çözüm

İleti onur-d » 28 Kasım 2012 19:24

bu olay bende de vardı würth attım depoya bide bakımda bujılerı değiştim kesti yapmayı
onur-d
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 90000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: brıdgestone b250
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti mfc1907 » 16 Kasım 2013 16:34

ogunchossoz demiş ki:2008 model 1.2 16v clio III araçta benzinde ve LPG de kalkışta, düşük devirlerde özellikle rampa çıkarkan titreme ,silkeleme gibi sorunum vardı. Araba hem benzinde hem lpg de sorun çıkartıyordu. önce würth benzin katkısı denedik ama bir sonuç alamayınca buji kablosunu değiştirmek istedim. aracın üzerinde buji kablosu ve bobin birleşikmiş. ama şu anda bobin ve buji kablosu ayrı ayrı satılıyor. sonuç olarak bobin+ buji kabloları ve bujileri değiştirdim. 80 tl kablolar 95 tl bobin 25 tl bujilere verdim. ustada 20 tl aldı. sorunum çözülmüş oldu. bilginize. ( yan sanayi 110 tl ye birleşik bobin + buji kablosu vardı ama almadım ) . ben bu şekilde çözüm buldum. ilerleyen günlerde eğer sorun tekrar ederse yazarım. herkese keyifli sürüşler

Bu titreme her zman mı oluyordu bende arasıra oluyor bu şekilde mi çözmem gerekir
mfc1907
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 36750
İsim ve Şehir: Faruk İstanbul

İleti mfc1907 » 16 Kasım 2013 16:44

onur-d demiş ki:bu olay bende de vardı würth attım depoya bide bakımda bujılerı değiştim kesti yapmayı

Nasıl bir titremeydi mesela bende bazen yokuş çıkarken bazen de araç soğukken yapıyor servis debriyaj bitiyor demişti ama bence oyle değil sizin dediğiniz gibi çözebilirmiyim biraz açıklarmısınız
mfc1907
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 36750
İsim ve Şehir: Faruk İstanbul

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 97 misafir