Clio 3 Teyp Neden Çalışmıyor

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Clio 3 Teyp Neden Çalışmıyor

İleti dascagdas » 08 Ocak 2015 17:48

Merhaba arkadaşlar ;
Aracı alalı bir hafta oldu 2007 clio 1.6 bva şanzıman 60.000 bakımı yaptırdığım zaman serviste park sensörü taktırdım. Bugün arabaya bindim; ilk dikkatimi çeken çalıştırdıktan 1 dk sonra ısınmasını beklerken gösterge ışıkları kendiliğinden kısıldı sonra tekrar haline geldi 2 kere gitti geldi.Yola çıkmadan radyoyu açmak istedim fakat açılmıyor. İlk arabam ve araba deneyimim çok az sizce akü zayıfladığından mı açılmıyor(akü 2011 de değişmiş 66 amper takılmış),yoksa park sensörü takılırken ters bir şey oldu da sigortamı attı,en son aklıma gelen arkadaki kablolar nemlendi mi ? (Not:Serviste 60 amperlik akü fiyatı işçilik dahil 300 tl)
dascagdas
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.6 112hp
Kilometre: 58000
Lastik Markası: petlas snowmaster
İsim ve Şehir: cagdas istanbul

Re: Clio 3 Teyp Neden Çalışmıyor

İleti emretpc » 08 Ocak 2015 20:23

dascagdas demiş ki:Merhaba arkadaşlar ;
Aracı alalı bir hafta oldu 2007 clio 1.6 bva şanzıman 60.000 bakımı yaptırdığım zaman serviste park sensörü taktırdım. Bugün arabaya bindim; ilk dikkatimi çeken çalıştırdıktan 1 dk sonra ısınmasını beklerken gösterge ışıkları kendiliğinden kısıldı sonra tekrar haline geldi 2 kere gitti geldi.Yola çıkmadan radyoyu açmak istedim fakat açılmıyor. İlk arabam ve araba deneyimim çok az sizce akü zayıfladığından mı açılmıyor(akü 2011 de değişmiş 66 amper takılmış),yoksa park sensörü takılırken ters bir şey oldu da sigortamı attı,en son aklıma gelen arkadaki kablolar nemlendi mi ? (Not:Serviste 60 amperlik akü fiyatı işçilik dahil 300 tl)

Merhaba foruma hoşgeldin. Bu arada aynı lastikleri kullanıyoruz .

Bende ekim 2014'te aracı aldım, kasım ayında serviste park sensörü taktırdım ama senin karşılaştığın gibi bir sorunla karşılaşmadım. Akülerin ömrü 5-6 yıl diye biliyorum. Benim tavsiyem hiç beklemeden servisin yolunu tutman.

Bu tarz bir sorunla karşılaşmış yada bilgili bir arkadaş varsa cevap verecektir.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2012 Aut.Edt
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 75 hp
Kilometre: 79600
Yakıt: Opet UltraForce
Lastik Markası: Lassa Greenways
İsim ve Şehir: Emre - SAKARYA

İleti dascagdas » 08 Ocak 2015 20:36

Ilgilendigin icin tesekkur ederim yarin sabah servise gidicem , aku degistirmek sart, sorunu hallederler umarim yarin izmite yola cikicam yol radyosuz cekilmez.
dascagdas
ER
ER

İleti dascagdas » 09 Ocak 2015 13:07

Arkadaşlar,bugün aracı servise götürdüm,teyp sigortalarına baktılar önce oradan değildi sorun ,çıkarıp teybin arka kablolarına baktılar orada da sorun yoktu en son biri soğuktan olmuştur ısıt geçer dedi orada teybi söküp ısıttılar ve çalıştı.-25 dereceden sonra böyle yapıyormuş fakat İstanbul -25 görmedi ki :shock: araç kapalı otoparkta kar ile teması da olmadı.Bilgisayara bağladılar sorun var mı diye yazılışını bilmiyorum fakat adam kanin kaptolü dedi, ona sonra bakarız bir şey olmaz dedi ,bende ne işe yaradığını sormadım.
Akü içinse şimdilik idare eder devam etti dedi.
dascagdas
ER
ER

İleti dascagdas » 09 Ocak 2015 13:55

dascagdas demiş ki:Arkadaşlar,bugün aracı servise götürdüm,teyp sigortalarına baktılar önce oradan değildi sorun ,çıkarıp teybin arka kablolarına baktılar orada da sorun yoktu en son biri soğuktan olmuştur ısıt geçer dedi orada teybi söküp ısıttılar ve çalıştı.-25 dereceden sonra böyle yapıyormuş fakat İstanbul -25 görmedi ki :shock: araç kapalı otoparkta kar ile teması da olmadı.Bilgisayara bağladılar sorun var mı diye yazılışını bilmiyorum fakat adam Kam mili kaptörü dedi, ona sonra bakarız bir şey olmaz dedi ,bende ne işe yaradığını sormadım.
Akü içinse şimdilik idare eder devam etti dedi.

İçim rahat etsin diye başka servisi aradım plakadan geçmiş kayıtlara baktılar ve Kam mili kaptörü 2013 de değişmiş dediler aynı parça tekrar hata kodu veriyor !!!
dascagdas
ER
ER

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 210 misafir