Hareket ederken Stop ve Yağdanlık Işığı beraber yandı

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Hareket ederken Stop ve Yağdanlık Işığı beraber yandı

İleti emretpc » 11 Şubat 2015 13:22

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün kız kardeşime araba sürmesini öğretmekteydim. O:-)

İki kere kaldırırken stop etmenin ardından üçüncüsünde kontağı açıp ışıkların sönmesini beklemeden marşa bastı ve hareket etti. :evil: Fakat araba uyarı sesi vererek stop ve yağdanlık ışığını yaktı sürekli. Arabayı durdurdum, kontağı kapattım ve tekrar açtım fakat aynı hatayı vermeye devam etti. :( Sonra kapatıp 2 dk bekleyip tekrar çalıştırdığımda normale döndü. :good:

Derdi neydi acaba? Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu aranızda? :Search:
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2012 Aut.Edt
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 75 hp
Kilometre: 79600
Yakıt: Opet UltraForce
Lastik Markası: Lassa Greenways
İsim ve Şehir: Emre - SAKARYA

Re: Hareket ederken Stop ve Yağdanlık Işığı beraber yandı

İleti sred » 11 Şubat 2015 19:31

Yağlama ile ilgili bir sıkıntı olabilir veya yol bilgisayarı geçici olarak yanlış ölçüm yapmış olabilir. Yağ lambası araçlarda en tehlikeli lambalardan biridir. Yandığında emin olmadan aracı tekrar çalıştırmamak gerekir. Araç yağlamayı keserse çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Yağ değişim zamanı geldiğinde de yağ lambası yanıyor. Ancak bu durumda yağ lambası ile beraber servis lambası yanıyor sadece. Sizin durum bu değil sanırım. Yine de emin olmak için yol bilgisayarından yağ değişim kilometre bilgisi ekranına gelin. ----- şeklinde görünüyorsa yağ değişim kilometresi dolmuştur. Yol bilgisayarını sıfırlamak için aynı ekrandayken yukarı tuşuna basılı tutun. Kilometre bilgisini 10000 şeklinde tekrar ayarlayın.
sred
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: 2007 ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 Aut
Kilometre: 60000
Yakıt: Shell 95
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: hede hödö

İleti emretpc » 11 Şubat 2015 22:42

sred demiş ki:Yağlama ile ilgili bir sıkıntı olabilir veya yol bilgisayarı geçici olarak yanlış ölçüm yapmış olabilir. Yağ lambası araçlarda en tehlikeli lambalardan biridir. Yandığında emin olmadan aracı tekrar çalıştırmamak gerekir. Araç yağlamayı keserse çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Yağ değişim zamanı geldiğinde de yağ lambası yanıyor. Ancak bu durumda yağ lambası ile beraber servis lambası yanıyor sadece. Sizin durum bu değil sanırım. Yine de emin olmak için yol bilgisayarından yağ değişim kilometre bilgisi ekranına gelin. ----- şeklinde görünüyorsa yağ değişim kilometresi dolmuştur. Yol bilgisayarını sıfırlamak için aynı ekrandayken yukarı tuşuna basılı tutun. Kilometre bilgisini 10000 şeklinde tekrar ayarlayın.

yağ değişimi 80000 bakımında yapıldı. 82000 km'de araç şu an. Ve nerdeyse her bindiğimde yağ seviyesini yol bilgisayarından kontrol ediyorum. 0000000 durumda.

kardeşim kontağı çevirir çevirmez marşa bastığı için yağlama işleminin sıkıntıya girdiğinden uyarı verdiğini düşünüyorum. şimdilik bir sıkıntı yok, uyarı vermiyor. hararet normal değerlerde. yinede servise gitsem mi diye düşünüyordum ama o günden sonra hiç uyarı vermedi bir daha. sanırım sıkıntı yok.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2012 Aut.Edt
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 75 hp
Kilometre: 79600
Yakıt: Opet UltraForce
Lastik Markası: Lassa Greenways
İsim ve Şehir: Emre - SAKARYA

İleti planetearth » 12 Şubat 2015 09:38

emretpc demiş ki:
sred demiş ki:Yağlama ile ilgili bir sıkıntı olabilir veya yol bilgisayarı geçici olarak yanlış ölçüm yapmış olabilir. Yağ lambası araçlarda en tehlikeli lambalardan biridir. Yandığında emin olmadan aracı tekrar çalıştırmamak gerekir. Araç yağlamayı keserse çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

yağ değişimi 80000 bakımında yapıldı. 82000 km'de araç şu an. Ve nerdeyse her bindiğimde yağ seviyesini yol bilgisayarından kontrol ediyorum. 0000000 durumda.

kardeşim kontağı çevirir çevirmez marşa bastığı için yağlama işleminin sıkıntıya girdiğinden uyarı verdiğini düşünüyorum. şimdilik bir sıkıntı yok, uyarı vermiyor. hararet normal değerlerde. yinede servise gitsem mi diye düşünüyordum ama o günden sonra hiç uyarı vermedi bir daha. sanırım sıkıntı yok.

şahsi düşüncem arabanıza iyi bakın sorunlarını giderin ama bu kadar inceleyip, dinlemeyin.
hata bir anda olmuş olabilir. bir daha vermediyse çok önemli değil gibi.
akü zayıfladığında hava yastığı abs aızasıda verebiliyor. ancak problem ne hava yastığında ne de abs'de.
bir anlık bir hatadır. tekrar etse zaten görülür ve hatayı vermeye devam eder.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir