Arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Öncelikle herkese merhaba.
Bu tip sitelerin otomobil sahiplerine gerçekten faydalı bilgiler verdiğini düşünmekteyim. Bu amaçla aracımda yardımcı olabileceğini düşündüğüm veya sizinde yaşadığınız bir sorunu paylaşmak istiyorum.
Aracım clio 3 rs ve standart donanım olarak xenon ve hıza duyarlı otomatik yükselik ayarı yapan bir far sistemine sahip. Ancak gelelim görelim ki ülkemizdeki yol koşulllarından ötürü farlar düşük km'deyken en az açıyla aydınlatıyor. Tabi Fransa'da her yer sokak lambası veya aydınlatmalı olduğundan elin yabancısı türkiye'yi kendi yolları gibi sanmış. kısmen karanlık ve kötü yollarda far yüzünden son anda kaçtığım çukurlardan dünya slalom şampiyonasına katılmaya karar verdim :)
Bu konuda nasıl bir çözüm önerirsiniz. Tabi ki farlarımı değiştirmeden olan bir çözüm. Bildiğim kadarıyla far motorlu araçların arka dingil üzerinde yük endeksine göre ayar yaptığı bir mekanizması var. Halen bu sistem kullanılıyorsa oradan bir hintlik yapıp ayar yapılabilir. Yapan var mı veya halen bu sistem Clio 3 lerde var mı? daha önce ki aracım Clio 2 RS'di bu araçta vardı? aynı sistem sanırım megane 2'de de var.
Cevaplar için şimdi den teşekkürler,