Kontak anahtarı olması gerekenden fazla çevriliyor

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Kontak anahtarı olması gerekenden fazla çevriliyor

İleti musti87 » 05 Temmuz 2014 09:33

Herkese kolay gelsin üstadlar,

Aracım sanırım artık yavaş yavaş yaşlandığını haber vermeye çalışıyor bana:)

Eveli gün başıma gelen ve hala devam eden olayda kontak anahtarı olması gerekenden fazla çevriliyor ve fazla çevriliyken kullanırsam fren arızası ışığı abs ışığı ve stop ışığı yanıyor. Anahtarı bir tık geriye alırsam yazı ve ışıklar kayboluyor.

Başına buna benzer bir şey gelen var mıdır acaba?
musti87
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp LPG
Kilometre: 116500
Yakıt: Aygaz / Milangaz
Lastik Markası: DUNLOPSP01 185/60/15
İsim ve Şehir: Mustafa İzmir

Re: Kontak anahtarı olması gerekenden fazla çevriliyor

İleti planetearth » 05 Temmuz 2014 09:36

Aracınızı bir servise göstermeden yola çıkmayın derim. Arıza ışıkları dışında anahtar sistemindeki arıza direksiyon kilitlenmesine sebep olabilir ve araç seyir halindeyken ALLAH korusun kötü bir durum ortaya çıkabilir. Konuyla ilgili bir fikrim olmadığından uyarı amaçlı yazmak istedim, bilgisi olan arkadaşlar paylaşacaktır sorununuzu.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

Re: Kontak anahtarı olması gerekenden fazla çevriliyor

İleti musti87 » 07 Temmuz 2014 23:06

planetearth demiş ki:Aracınızı bir servise göstermeden yola çıkmayın derim. Arıza ışıkları dışında anahtar sistemindeki arıza direksiyon kilitlenmesine sebep olabilir ve araç seyir halindeyken ALLAH korusun kötü bir durum ortaya çıkabilir. Konuyla ilgili bir fikrim olmadığından uyarı amaçlı yazmak istedim, bilgisi olan arkadaşlar paylaşacaktır sorununuzu.

Uyarınız için çok teşekkür ederim hocam. Bugün bir oto elektrikçiye götürdüm 250 liraya bütün kontak sistemini değiştirmek gerekir dedi. Başka bir oto elektrikçiye götürdüm kontak yayı dağılmıştır dedi 1.5 saatlik çalışmasının sonucunda yayı değiştirdi, sorun çözüldü ve sadece 70 TL aldı.

Daha sonra başına gelebilecek arkadaşlar için bu detay burda bulunsun istedim. Kolay gelsin herkese.
musti87
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp LPG
Kilometre: 116500
Yakıt: Aygaz / Milangaz
Lastik Markası: DUNLOPSP01 185/60/15
İsim ve Şehir: Mustafa İzmir

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir