Cam otomatiği

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: Cam otomatiği

İleti SAFAK SAHIN » 22 Ağustos 2008 17:17

camlardaki aynı problem bendede var demek istiyodum ama problem değil demekki bunu anladım.soldaki cam bendede hızlı (ikisini aynı anda çalıştırdığımda tabi)
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti omeralemdar » 30 Ağustos 2008 21:55

cam otomatiği ve camda esneme sesi bitişte <metin gerçi cam suyunu önermişti>birde arkadaşlar söylemişti arka cam 1cm kendiliginden açılıyor diye bizim araçlardaki cam kronik sebepleri bunlar her halde
BİLĞİ PAYLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜRLER :roll:
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti dci65 » 15 Eylül 2008 17:10

eveeettt... aynı olay bendede var fakat bildiğime göre dinamiklerde bu olay yok. sonuç: türk malı olanlar böle, fransızlar böle değil ;)
dci65

İleti Bahadir » 16 Eylül 2008 11:27

omeralemdar demiş ki:cam otomatiği ve camda esneme sesi bitişte <metin gerçi cam suyunu önermişti>birde arkadaşlar söylemişti arka cam 1cm kendiliginden açılıyor diye bizim araçlardaki cam kronik sebepleri bunlar her halde
BİLĞİ PAYLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜRLER :roll:

Evet ömer abim aynen senin dediğin gibi. Bizim arka camlar bazen o şekilde biraz aşağı iniyor. Ancak bu bozuk yoldan felan kaynaklanmıyor diye düşünüyorum. Arka taraftan inen kişinin bacaklar felan değiyor gibi geliyor bana. Zaten yumuşak bir yapıya sahip. Yolda giderken kendiliğinden indiğini hiç görmedim şimdiye kadar. Birde arkadaşlar bagaj ve torpido ışığını hiç dert etmeyin bence. 10 ytl'ye ikisinide hallettim valla. Şu osram'ın yapıştırmalı ledli ışıklarından aldım. İşim olunca dokunuyorum yanıyor, dokunuyorum sönüyor. 3 ince pille 100 saat çalışıyor. Ne gerek var git servise, o kadar para ver takdır. orada zaman harca felan. Ne olacak sanki 10 ytl ve pili de içinde. :)
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 16 Eylül 2008 18:00

Bahadir demiş ki:...Bizim arka camlar bazen o şekilde biraz aşağı iniyor... ...Arka taraftan inen kişinin bacaklar felan değiyor gibi geliyor bana... ...Şu osram'ın yapıştırmalı ledli ışıklarından aldım. İşim olunca dokunuyorum yanıyor, dokunuyorum sönüyor. 3 ince pille 100 saat çalışıyor...
Evet benim camlar da iniyor. O "bacak değme" olasılığına karşın, cam kolunu arkaya bakar şeklinde konumlandırdım. Önce, şu döşeme konusunda araç yönüne çevirmiştim ama sonradan geriye doğru bıraktım (cam tam kapalı durumda). Ama bence, dediğin gibi bozuk yol sarsıntısından sanırım...

Diğer led konusunda da çok haklısın. Gündüz vakti pek ihtiyaç olmuyor lambaya. Hem toprido hem bagaj için. Gerekli olduğunda dokunmak güzel oluyor. Ben de aldım iki tane, bagaja ve torpidoya. Çok kullanışlı.
Ve 100 saat dedin, doğrudur. Bir cuma akşamı alışveriş yaptık. Araçtan son eşyaları eşim aldı ve bagaj led'ini açık unutmuş. Bunu pazartesi akşam farkettim. Ama halâ yanıyordu. Hatta bugün bile aynı şiddette çalışıyor. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti vipsezgin » 09 Ekim 2009 08:09

Devrim demiş ki:
DOGAN demiş ki:...araç suya düştüğünde muhtemel bir elektrik arızası ile camlar kilitlenip içerde kalmayalım diye...!...
Tamam canım, manuel kollar dursun ama yukarıya otomatiğini de yapsınlar. :mrgreen:

devrım abı süper sivri zekalısın :)
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti oggomoggo » 14 Mart 2012 13:05

Devrim demiş ki:
Bahadir demiş ki:...Bizim arka camlar bazen o şekilde biraz aşağı iniyor... ...Arka taraftan inen kişinin bacaklar felan değiyor gibi geliyor bana... ...Şu osram'ın yapıştırmalı ledli ışıklarından aldım. İşim olunca dokunuyorum yanıyor, dokunuyorum sönüyor. 3 ince pille 100 saat çalışıyor...
Evet benim camlar da iniyor. O "bacak değme" olasılığına karşın, cam kolunu arkaya bakar şeklinde konumlandırdım. Önce, şu döşeme konusunda araç yönüne çevirmiştim ama sonradan geriye doğru bıraktım (cam tam kapalı durumda). Ama bence, dediğin gibi bozuk yol sarsıntısından sanırım...

Diğer led konusunda da çok haklısın. Gündüz vakti pek ihtiyaç olmuyor lambaya. Hem toprido hem bagaj için. Gerekli olduğunda dokunmak güzel oluyor. Ben de aldım iki tane, bagaja ve torpidoya. Çok kullanışlı.
Ve 100 saat dedin, doğrudur. Bir cuma akşamı alışveriş yaptık. Araçtan son eşyaları eşim aldı ve bagaj led'ini açık unutmuş. Bunu pazartesi akşam farkettim. Ama halâ yanıyordu. Hatta bugün bile aynı şiddette çalışıyor. :)

Arka Camların kendi kendine aşağıya inmesi ne yazık ki bende de var. Dün aracımı OPET'te yakıt aldıktan sonra yıkatırken yıkamacı ve benim farketmemem sonucu arka sağ koltukta bulunan çocuk koltuğu ve arka koltuğun bir kısmı sırılsıklam oldu. İyi ki kızım yoktu koltukta. (Zaten Koltukta olsaydı Hanım Yıkamacıyı Oracıkta yıkardı zaten :) )

Böyle saçma bir sorunu hiçbir araçta görmedim. (Arkadaşımın 1972 model Anadol Kamyonetinde bile bu sorun yok. O yüzden dalga geçilir hale geldim.)

O kadar para ver aldığın hizmete bak. :(
oggomoggo
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1,2 16v Expression
Kilometre: 14950
Yakıt: Opet 97
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: İzmir

İleti krank » 14 Mart 2012 16:46

Bence cam kendiliğinden inmiyor arkaya oturanlar inip binerken kola değiyorlar.Aynısı benin başıma geldi sağ arka koltuk ıslanmıştı baktım cam yarım santim açık..
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti MaYuCeL » 14 Mart 2012 20:16

Benim aracın arkasına kimse oturmaz. biz iki kişiyiz ( en fazla 2 kişi, genelde aracı tek kullanıyoruz ), arka kapıyı hiç açmıyoruz desek yeridir ama nedense camı ara sıra iniyor.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti KAZIMYILMAZ » 15 Mart 2012 09:07

MaYuCeL demiş ki:Benim aracın arkasına kimse oturmaz. biz iki kişiyiz ( en fazla 2 kişi, genelde aracı tek kullanıyoruz ), arka kapıyı hiç açmıyoruz desek yeridir ama nedense camı ara sıra iniyor.

Kordon'da gezerken bende de oluyordu. (Kordon'un yolu taşlı olduğundan...)
Kapı kolunun topuzu aşağı bakacak şekilde takınca bir daha problem yaşamadım. Dene istersen sende.
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti onurksk » 15 Mart 2012 13:14

KAZIMYILMAZ demiş ki:
MaYuCeL demiş ki:Benim aracın arkasına kimse oturmaz. biz iki kişiyiz ( en fazla 2 kişi, genelde aracı tek kullanıyoruz ), arka kapıyı hiç açmıyoruz desek yeridir ama nedense camı ara sıra iniyor.

Kapı kolunun topuzu aşağı bakacak şekilde takınca bir daha problem yaşamadım. Dene istersen sende.

Yaz akşamı ortam cıvıl cıvıl,sisler açık,arka fonda güzel club bi müzik,ağır ağır takılma modu diyosun kordonda :beer:
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti KAZIMYILMAZ » 15 Mart 2012 13:45

onurksk demiş ki:
KAZIMYILMAZ demiş ki:

Yaz akşamı ortam cıvıl cıvıl,sisler açık,arka fonda güzel club bi müzik,ağır ağır takılma modu diyosun kordonda :beer:

Yaz gelsin biralar benden :beer: ama yenge izin verirmi bilmem :)
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti batuavran » 09 Nisan 2012 16:37

bütün yorumları şaşkınlıkla okudum. bende hiç olmadı. hatta symbolde bile olmuyor. şirket aracı (2005 ten beri clio symbol gelir) ziraat mühendisiyim bağlarda kullanıyorum. şuanki araç 150.000 km de ama birkez bile arka cam açık kalmadı. kısaca 2005 ten buyana toplam 350-400.000 km clio symbol + (clio III 1 yıl ya 2006 yada 2007) kullandım karşılaşmadım. 5.000 km 2011 clio III asfaltta kullandım.

ya birileri bana iyilik yapıp habersizce kapatıyor yada ben çok şanslıyım.
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

Önceki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 43 misafir