MP3 çalar hakkında

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: MP3 çalar hakkında

İleti filip34 » 14 Ağustos 2008 11:35

DOGAN demiş ki:
afrasyab77 demiş ki:...son olarak atladığım bir konu sony gt30rn orijinal cd playerden daha küçük ve etrafında boşluk kalıyor bu boşluk için plastik bir çerçeve satılıyor ve o olmadanda hiç hoş gözükmüyor ama yolda görseniz almayacağınız plastik parçası serviste 50 ytl benim tavsyem burda isim vermeyeyim bu çerçeveyi yarı fiyatına satıyorlar pmden ulaşan olursa site adresini verebilirim.

ellerine sağlık arkadaşım benim teybim'de gt30rn dediğin boşluktan sıkılmış durumdayım şu sitenin adresini pm olarak atman mümkünmü..?

Merhaba,

Ben internetten almadım İstanbul / Şirinevlerden bir aldım benide oraya sony servisi yönlendirdi.

İstersen bir gün buluşup gideriz arada bi yerde ..

iyi günler.
ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti umurcak » 09 Ekim 2008 23:10

peki bu 15w lıklardan nasıl bir performans beklenir..tamam fazla yüksek bişe cıksın istemiyoz fakat azda cıkmasın isterizz bass falan nasıl acaba???
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti eylo33 » 10 Ekim 2008 06:01

Track Cdleri MP3'e dönüştürmek çok basit.MP ile yapılabilir...
eylo33
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 Bg
İsim ve Şehir: Adana

İleti Devrim » 10 Ekim 2008 12:37

umurcak demiş ki:peki bu 15w lıklardan nasıl bir performans beklenir..tamam fazla yüksek bişe cıksın istemiyoz fakat azda cıkmasın isterizz bass falan nasıl acaba???
"15 w'lıklar"dan kastın hoparlörler ise, idare eder diyeyim sana. Bass'ı da tizi de... Ama arka kapılarda da varsa şöyle 30 ve yukarı watt'ta iki hoparlör o zaman daha iyi ses elde edebiliyorsun.

Yalnız dinlediğin müzik ve müzik dinleme tarzınla direkt alakalı bir şey bu. Yüksek desibel'de çok güçlü baslar elde edemeyeceğini belirtmem gerek...
Örneğin şahsım adına gayet memnunum. Bas ve tiz zaten her zaman alırsın ama müziği müzik yapan orta frekanslardır. Bu noktada yetersizliği mevcut hoparlörlerimizin...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti umurcak » 11 Ekim 2008 20:11

bilgilerinz içn saolun..arabam daha elimde dil clio hb 1.2 16 v extreme aldım onda inş ii bir verim alırım cok yüksek ses cıkmasına gerek yok orjinalinide bozup i bir mp3 calar istemem ama inş cok sönük bi ses olmaz yane sesi bozmasın isterim bana yeter...
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti dci65 » 11 Ekim 2008 22:50

orjinalde sana 2 adet hoperlör gelecek, çok kalitesiz oluyorlar. ben, 2 takım sony xpod aldım, orjinal mağazasından aldım, 100 ytl onlara verdim, 50 ytl montaja verdim, çok ama çok kaliteli oldu, tavsiye ederim herkese :)
dci65

İleti CHIEF » 07 Kasım 2008 18:05

Bugün radyo sistemini incelerken teybin hıza karşı duyarlı ses sistemine sahip oldugunu ögrendim.Gerçi bu özelliği önce aktif hale getirmek gerekiyor.Aktif hale getirdim ama denemedim.

Uzun yolda deneyen arkadaşlardan çalışmasının nasıl oldugu konusunda bilgi alabilirmiyiz ??????
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti dci65 » 08 Kasım 2008 00:24

CHIEF demiş ki:Bugün radyo sistemini incelerken teybin hıza karşı duyarlı ses sistemine sahip oldugunu ögrendim.Gerçi bu özelliği önce aktif hale getirmek gerekiyor.Aktif hale getirdim ama denemedim.

Uzun yolda deneyen arkadaşlardan çalışmasının nasıl oldugu konusunda bilgi alabilirmiyiz ??????

evet böyle bi sistem var ve gayet güzel çalışıyor. bende otobanda farketmiştim :)

Tolga demiş ki:
dci65 demiş ki:orjinalde sana 2 adet hoperlör gelecek, çok kalitesiz oluyorlar. ben, 2 takım sony xpod aldım, orjinal mağazasından aldım, 100 ytl onlara verdim, 50 ytl montaja verdim, çok ama çok kaliteli oldu, tavsiye ederim herkese :)

nekadarda operlor taksak dedıgım gıbı ana unıte degısmeden opeler bıryere kadar

abi ana ünite değiştiğinde de görüntü hoşuma gitmiyor benim yaa... bütünlük bozulmasın diye taktırmadım. bagajım tamamen dolu ve bütün sistemimi orjinal teybimle kontrol edebiliyorum. aslında bence gayet tatminkar gibi :roll: genede sen daha iyi biliyorsun bu işleri tolga abi.. eminim haklısın..

umurcak demiş ki:bilgilerinz içn saolun..arabam daha elimde dil clio hb 1.2 16 v extreme aldım onda inş ii bir verim alırım cok yüksek ses cıkmasına gerek yok orjinalinide bozup i bir mp3 calar istemem ama inş cok sönük bi ses olmaz yane sesi bozmasın isterim bana yeter...

yahu senin arabanda zaten mp3 çalar var orjinalde :) tek yapman gereken, 2 çift sony veya pioneer falan hoperlör alıp (13cm) taktırman.. emin ol, bu sana yeterli gelecektir.. 150 ytl gibi bi masraf çıkarır sana ama...
dci65

İleti Devrim » 08 Kasım 2008 00:34

CHIEF demiş ki:Bugün radyo sistemini incelerken teybin hıza karşı duyarlı ses sistemine sahip oldugunu ögrendim.Gerçi bu özelliği önce aktif hale getirmek gerekiyor.Aktif hale getirdim ama denemedim. Uzun yolda deneyen arkadaşlardan çalışmasının nasıl oldugu konusunda bilgi alabilirmiyiz ??????

Şef; Cd-Çalar üzerindeki sağ yuvarlak butonundaki EXPERT'e basınca ekranda bir menü belirir. Sol büyük yuvarlak butonundan sağ-sol tuşlarıyla SPEED'i buluruz ve yukarı-aşağı tuşlarıyla da rakamımızı ayarlarız. Yanılmıyorsam 0'dan 5'e kadardı. Sıfır'daysa -evet- bu fonksiyon devre dışıdır. Bu sayılar, Cd-Çalar'ın hassasiyetini ve hissizliğini ifade ediyor. Aracın hızı 50Km/s'e gelince volüm 1 birim artar. 70'e gelince tekrar artar, 90'a gelince tekrar artar. Hız düşünce kademeli olarak ses de düşer. SPEED'deki ayara göre sesin hangi kilometre'lerde ya da kaç kilometrede bir yükselip düşeceği, yani "kademe sıklığı" değişir.

Hemen ilk günden beridir kullanıyorum bu özelliği. Şehirler arası yolculukta genellikle sabit hızlarda gidince bu fonksiyon çok işimize yaramıyor. Benim işime daha çok şehir içinde yaradı. Kendinize uygun rakamı bulursanız, inanılmaz faydalı bir fonksiyon!. 8-)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti emretes » 25 Kasım 2008 17:28

Arkadaşlar benim araçtaki CD/MP3 çalarda AUX diye bir menü var ama AUX girişi yok arabada. Servistekilerin böyle bir seçenekten bile haberi yok.

Bu cd çalarlara AUX girişini nasıl takabiliriz, bilen var mı?
emretes
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: Emre - İstanbul

İleti Devrim » 27 Kasım 2008 21:38

emretes demiş ki:Arkadaşlar benim araçtaki CD/MP3 çalarda AUX diye bir menü var ama AUX girişi yok arabada. Servistekilerin böyle bir seçenekten bile haberi yok. Bu cd çalarlara AUX girişini nasıl takabiliriz, bilen var mı?

Emretes; bu iletin hayli ilginç. Çünkü imzanda yazan bilgiye göre aracın hem Dynamique hem de Teknoloji Paketi sahibi. Yani AUX girişinin bulunması gerek benim bilgime göre. AUX girişi de torpidoda diye biliyorum. Kapağı açında üst-solda olmadı sanırım...

Serviste -varsa- bir baş ustaya sorun.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Orkun » 29 Kasım 2008 00:09

Bizim aracımız Otantik versiyonu bizde de yok yeri mevcut ama dinamiklerde olduğunu (vaya olmadığını) bilmiyorum. Ama buna çözüm olarak şu aletler var piyasada. Mp3 playerdan, flash belleğinizden vs. daha başka cihazlardan otomobilinizde müzik dinlemek istiyorsanız bunu kullanabiliriz.
Cihaz budur [ img ]
Bunlarında Aux girişi var, veya usb bellek de takabiliyorsunuz vs. vs. ve radyo yayını yaparak radyonuzdan istediğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz. Çeşitli modelleri var bakmak lazım değişik özellikli. Bunların 30Ytl gibi fiyatları var.
Eğer Devrim beyin dediği gibi aracınızda bu aux girişleri bulunması gerekiyorsa servisinize başvurun. Eğer yoksa bunlar piyasada 30 Ytl civarı fiyatları var. Taktıracağınız aux girişi daha pahalıysa bunu tercih edin derim.
Önceki aracımız kasetçalarlı olduğundan kaset adaptörü ile mp3 çalarımı bağalaybiliyordum ama yeni cliomuz cd çalarlı gelince bende bu tip çözümle bağlamayı düşünüyorum. Artık hangimiz önce alırsak birbirimize marka/model tavsiyesi yapabiliriz.
İyi günler dilerim.
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: Authentique 1,2
İsim ve Şehir: Orkun İZMİR

İleti Devrim » 29 Kasım 2008 02:21

Evet, aslında bu minik FM vericiler çok hoş. Ama Tolga'nın dediği gibi, şehir içinde mevcut radyoların frekans kirliliklerinden ötürü tam netice alamıyoruz. Konya'da kullanıyorum ben, eh biraz daha iyi. Ama şehirler arası yolculuklarda gerçekten işe yarıyor.

Hatta şunu ileteyim; yazın 4-5 arkadaş Alanya'ya gittik. Benim FM vericisi çakmak soketindeydi ve müzik dinliyorduk. Bir arkadaşın Playstation Portable tipi bir cihazı vardı (şu IPod gibi görüntülü sesli oyun aleti). Arkadakiler cihazı ön koltuların arasına sıkıştırarak sabitlediler. Bir kablo yardımıyla cihazın line-out'undan bendeki Fm vericinin Aux-in'ine ses bağlantısı kurduk. Cem Yılmaz'ın son Dvd'sini izlediler ama ses aracın dört hoparlöründen geliyordu. Ben zaten sürücü olarak izleyemezdim ama sesi duymak bile yetti. : )

Şehirler arası 4-5 hatta 8-9 saatlik yolculuklarda Cd tak-çıkar sorun oluyor. Artı Cd Player'ın fazla ısınması da cabası. FM vericiler çok kullanışlı.

Unutmadan, aracın tepesindeki anteni çıkarırsanız, FM vericinizden bir miktar daha temiz ses almanız mümkün...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti emretes » 29 Kasım 2008 20:10

Bana paranoyak diyebilirsiniz ama ben radyo frekanslı yakın menzilli iletişim türlerine hiç sıcak bakmıyorum. Bunların mutlaka bir zararı vardır diye düşünüyorum.

Bilen bilir, askerde telsiz direklerine yaklaşılmaması için çevresi telle çevrilir ve radyasyon uyarısı konur. Tabii ki mini FM vericilerin güçleri kıyaslanmayacak kadar azdır ama maruz kalınma süresinin çokluğu bence düşündürücü olmalı. Üstelik bu konuda bir araştırma olduğunu da sanmıyorum. Maalesef teknolojinin ilerleme hızı tıbbın teknolojik gelişmelerin zararlarını keşfetme hızından çok daha yüksek. Bu yüzden tedbiri elden bırakmamakta, mümkün olduğunca da bluetooth'u, wireless'ı bir kenara bırakıp eski usul kablolara dönmekte fayda var... (en azından benim görüşüm bu)

İngiltere okullardaki wireless sistemlerini kaldırmayı tartışıyor, hatırlatayım:

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_a ... 642575.ece
emretes
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: Emre - İstanbul

İleti Devrim » 30 Kasım 2008 12:34

emretes demiş ki:Bana paranoyak diyebilirsiniz ama ben radyo frekanslı yakın menzilli iletişim türlerine hiç sıcak bakmıyorum. Bunların mutlaka bir zararı vardır diye düşünüyorum...
Yo, elbette paranoyak demeyiz, aksine haklı da olabilirsin. Ama bu cihazlar uluslararası FCC kurallarına göre üretiliyorlar. Bu derece zararlı olabilmeleri mantıklı gelmedi bana. Ve bence (eğer olaya bu derece yakından bakıyorsak) Cd çaların içinde, lazerinden kaynaklı radyasyon da bizi etkiliyor olmalıdır. Veya aracımızın motorundan kaynaklı elektromanyetik alanı da hesaba katmamız gerekir.

Hayır bir de, bilinen bir radyoyu dinlerken gayet net ve güçlü bir ses kalitesi duyuyorum. Yani ta İstanbul'dan Ankara'dan yayın yapan, aktarıcılarla bana gelen yayın çok net iken, dibimdeki vericinin kalitesi daha zayıf. Bu yüzden de pek endişe etmiyorum bu cihazlardan. Açıkcası bu FM vericilerin, havada mevcut olan son derece güçlü ve karmaşık hâldeki tv-radyo frekansları ve GSM sinyallerinden daha fazla zararlı olacaklarını düşünmüyorum.

Not: İşin gerçeği, kaset, plak ve Fm ses kalitesini iğrenç buluyorum ama 2GB hafızanın kesintisiz olarak saatlerce müzik verebilmesinden dolayı kullanıyorum şehirler arasında. Yoksa CD kalitesini hiçbir şeye değişmem. : ))
Devrim
Site Admin
Site Admin

ÖncekiSonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi