Diğer konudaki sigortalar meselesi için sigortaları denerken, yol bilgisayarını temsil eden ikonu çıkarttım. Cızırtı şeklinde bir sinyal sesi geldi çok zayıf. Sonra tırsıp geri taktım. Aynı ses tekrar geldi. Kontağı açtığımda biglisayarda sorun yoktu, tüm veriler yerindeydi. Fakat daha sonra radyoyu açtığımda kod sorduğunu gördüm. Bu vesileyle kod girme işlemini izah etmek istedim.
Radyo/Cd çalarımız, hırsızlık durumlarına karşı koruma olarak bizden 4 basamaklı bir kod ister. Aracın anahtar teslimi esnasında servistekiler bu kod'u girerler. Bu kod, aracımızın kullanım kılavuzlarının birinde yazılıdır. Herhangi bir elektrik kesintisinde radyo resetlenir ve güç düğmesine bastığımızda ilk iş olarak bizden kod ister.
Ekranda CODE yazar ve arkasından 0000 şeklinde sıfırlanmış kod görünür. Bu aşamada kodu tek tek girmelisiniz. Buyrun iki farklı yöntem:
1. DİREKSİYON KUMANDASINDAN KOD GİRMEK:
Ekranda hâli hazırda ilk rakam yanıp sönmektedir.
- Direksiyon ünitesi üzerindeki, radyo kumanda gereçlerinden yuvarlak tekerleği aşağı-yukarı döndürerek kod'un ilk rakamını girin.
- Tekerleği kendinize doğru bastırdığınızda sıra ikinci rakama geçer.
- Yukarı aşağı taramayla ikinci rakamı da girin. Bu yöntemle son rakama kadar gidin.
- Son rakamı da ayarlayınca kod'un onaylanması için yuvarlak tekerleği kendinize doğru çekin ve 2 saniye öyle tutun.
2. RADYO/CD ÇALARIN ÜZERİNDEN KOD GİRMEK:
- Kod'un ilk basamağı için 1'e, ikinci basamağı için 2'ye, üçüncü basamağı için 3'e ve son basamağı için de 4'e basarak rakamları artırıyoruz.
- Gerekli kod'u oluşturuktan sonra da 6 tuşuna iki saniye süreyle basınca kod onaylanacaktır.
3. SONUÇ:
:!: Eğer kod yanlışsa veya yanlış giriş yapmışsanız sistemden bir uyarı sinyali duyarsınız ve ekrana ERROR yazısı akabinde WAIT ibaresiyle beraber 90 saniyeden geriye sayım başlar. Radyoyu kapatmanız çözüm değil, tekrar açtığınızda sayım tekrar başlar. :mrgreen:
:arrow: Kod'unuz onaylanırsa, sistem direkt radyo mod'una geçer.
;) Bilgilerinize...