Kavramada debriyaj titreme sorunu ??

Araçlarımızın tüm mekanik parçaları, gereçleri ve şanzıman sistemleri...

Kavramada debriyaj titreme sorunu ??

İleti onurksk » 17 Haziran 2012 12:29

Arkadaşlar Merhaba,

Dün öğlen aracımı yıkattım işim bitince yola çıkmak isterken 1. viteste yani kalkışta kavrama yaparken debriyajda titreme başladı bu sanki motorada yansıyomuş gibi oldu.Uzun zaman önce 1-2 kez olmuştu sonra kesildi.Ama dünden beri beri var 1. viteste kalkışta tam kavrama yaparken debriyaj titriyor diğer viteslerde sorun yok normal titremesiz geçiyorlar.Baskı balata falan deniyor omu bitti yada ne yapılmalı kaça değişir ? bu arada biraz maddi sıkıntım var yaptırmasam sorun büyürmü ?

Not : Yalnız şunu anladım ,

Bir daha bayandan araba almakmı tövbe asla büyük konuşmuyorum ama almam aldığım bayan doktordu hani geyik vardırya araba satışlarında hem bayandan hem doktordan temiz diye işte bu komple yalan :D Arabamda kaza,boya,vuruk yok ama bakımsız ve berbat kullanmış :no:
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

Re: Kavramada debriyaj titreme sorunu ??

İleti semih89 » 17 Haziran 2012 21:06

bayandan araba alınmaz :) baskı balatamı yenı değiştirdim benım de başlamıştı. balata merkez ve işçlik 500-600 lira tutuyor dısarıda. eğer düz yolda 1. viteste yapıyorsa sıkıntı var demektir. ama yine de yenı başladıysa bir süre daha sorunsuz gider , yokusta ve yüklüyken falan sorun çıkarır.pedal bu arada sert mi ?
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti onurksk » 17 Haziran 2012 23:01

semih89 demiş ki:bayandan araba alınmaz :) baskı balatamı yenı değiştirdim benım de başlamıştı. balata merkez ve işçlik 500-600 lira tutuyor dısarıda. eğer düz yolda 1. viteste yapıyorsa sıkıntı var demektir. ama yine de yenı başladıysa bir süre daha sorunsuz gider , yokusta ve yüklüyken falan sorun çıkarır.pedal bu arada sert mi ?

Üstat dün yıkamacıya girene kadar sorun yoktu.Çıkışta titreme başladı arabanın üzerine ağaçtan reçine damlamış o yüzden elemena bolca su tut dedim.Ön ızgaralar, lastiklere çamurluk içine falan baya abartarak su tuttu ondan falan olurmu acaba ? bazı yerlerde baskı balataya su yada mazot gelirse oda kaçırma yapar deniyor ama ? pedal çok sert değil bana normal gibi geliyor bi değişim yok gibi

Bir tanıdığımız düz yolda el frenini çek arabayı 3. vitese al gaz ver kalkmaya çalış eğer stop ederse sorun yok ama stop etmez çalışmaya devam ederse bitmiştir dedi.Denedim 3. vites el freni çekik yüklendim gaza debriyajdan ayağımı çekince stop etti ?
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti semih89 » 18 Haziran 2012 17:03

valla bilemiyorum balata türü şeyler öyle aniden bitmezler sonuçta. kendınız bile anlardınız. suyla da baskı balataya kadar nasıl tazyik verecek o da zor. bir ustaya gösterin, barız balataysa anlaşılır. ama aracınızın kmsinden anladıgım balata bitiyor da olabilir.60binde bir değişiyor kullanıma bağlı tabiki
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Mekanik Kısımlar ve Şanzıman

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 209 misafir