Lastiğime çivi değil İNŞAAT DEMİRİ battı!!!

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Lastiğime çivi değil İNŞAAT DEMİRİ battı!!!

İleti ugurluhan » 19 Ekim 2011 00:49

O an çok kızdığım için fotoğraflayamadım ama daha sonra fotoğrafını ekleyeceğim. Güzel ülkemin güzel yollarında başımıza daha neler gelecek kim bilir!!!
Türkiyenin başkentinde en işlek olan ana yollardan birinde 90 civarı bir hızla giderken taş çarpmasına benzer bir ses duydum(Sol arkadan küt diye geldi). Tüh dedim bir yerden taş geldi bizim kaporta yamuldu. Neyse dedim zaten eve gelmeme 400-500 m kalmıştı. İnince bakarım dedim. Araçta hiçbir anormallik de hissetmedim. Otoparka geldim araçtan indim, o sırada oradan geçen bir (çok bilmiş ) abimiz "Arka lastiğin inmiş! Haberin varmı? Öyle de gelmişsin! İnşallah lastiği yarmamışsındır.(seni salak seni dercesine)" Ben lastiği gördüm olayı anlamaya çalışıyorum o yüzden ona o an cevap veremedim. Şimdi buradan veriyorum : Heee haberim vardı da bile bile geldim. Bakalım nasıl yarılıyor diye!!! Allahım yarabbim. Neyse ben ilk şoku attıktan sonra eğildim tekere bakıyorum, Benim çamurluktaki davulumbazın sağı solu parçalanmış, Annnaaa birde ön tarafa bakarım ki o da ne, 15 cm lik 10 luk diye tabir edilen bir İNŞAAT DEMİRİ, lastiğme batıp parçaladıktan sonra fırlayıp lastiğin ön tarafında kalan davulumbazı da parçalamış ve bir ok gibi alttaki kaportaya saplanmış!!! O küt sesi delinen kaportanın sesi imiş... Gözlerime inanamadım. Birazdan da okula gideceğim. Buyur burdan yak.

Bir doktor edasıyla demiri saplandığı yerden çıkardım. Daha sonra malum lastik değişim muhabbeti. Bu arada stepne sac jant olduğundan bijonları farklı. Aracı alırken vermişlerdi 5 tane siyah bijon. Onları da bulamadım. Çelik jantın bijonlarını sıktım walla ne yapayım. Bu arada lastikte de 4 cm civarında bir yarık var. Lastikçiye sordum. Büyük ihtimal yaparız dedi. Çelik yama mı ne varmış... Neyse yarın serviste davulumbazı değiştirteceğim. Delik davulumbazın altında kalacağı için servis müdahalesine gerek görmedim. Beyaz silikonla doldurdum. Pas yapmasın su pislik vs. girmesin diye. Lastiği tamir ettiremezsem yeni bir lastik alacağım.

Bu arada yine RENO ya sevgilerimi iletiyorum. Yerli versiyon MEGANE III lerde 205/60/15 lastik var. (ithallerde ve emsal diğer markaların modellerinde hep 205/55/16). Bu ölçü lastik çok az bulunuyor o yüzden de pahalı. 205-60-16 ile 205-55-16 arasında liste fiyatlarında 100 TL oynuyor... Lastik Bridgestone Turanza ER300. Fiyatı da 240 TL. davulumbaz yak. 50 TL. Yani bize yak. 300 TL mal olacak belkide bu iş. Yani 15 cm lik demir bütçemizde koca bir delik açacak.

Çok şükür ki o demir ön lastiğime gelmemiş. Eğer öyle olsa belkide araç bir tarafa beni savurup muhtemel bir kazaya neden olabilirdi. Verilmiş sadakam varmış diyorum.
Ne diyeyim... O demri o yola atanın allah bütün gelmişini geçmişini nuuurrr içinde yatırsın...

Allah sizi yollarımızın şerrinden korusun(amin)...

(Bir kaç fotoğraf ekleyeceğim sonra)
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

Re: Lastiğime çivi değil İNŞAAT DEMİRİ battı!!!

İleti predatore » 19 Ekim 2011 07:10

büyük geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
nasıl bişeymiş kaportaya saplanıyor :(

muhtemelen kamyon vs den düşmüştür.
predatore
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 105000
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: İbrahim İST

İleti svc » 19 Ekim 2011 09:00

Çok geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin önemli değil, insanlarımızın hiç birbirine saygısı yok manesef, demir çubuk deyince bende gördüğüm olayı paylaşayım.Döner kavşakta yeşilin yanmasını bekliyorum,önümden bir kamyon geçti, hafriyat taşıyor, kasanın arkasındaki kapağın aralığından bir demir çıkmış kamyonun yan tarafına doğru yaklaşık 1.5 m kadar, gördüm şok oldum, korna falan çaldım aldıran yok bastı gitti. Eminim yolda birkaç arabayı çizmiştir.
svc
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65HP
Kilometre: 163000
Yakıt: SHELL V-MAX
Lastik Markası: FALKEN
İsim ve Şehir: Serdar VELİ /AYDIN

İleti ByOnder » 19 Ekim 2011 17:58

Geçmişolsun sabrınız içinde tebrik ederim... malesef böyle aksilikler olabiliyor böyle makul olabilmek ne güzel hepimiz benzer şeyler yaşayabiliriz nediyelim cana geleceğine mala gelsin tekrar geçmişolsun...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti oguz1 » 19 Ekim 2011 18:22

Geçmiş olsun. Allah daha beterinden korusun...
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti ufuk » 19 Ekim 2011 18:30

geçmiş olsun insanların boş vermişliği ilgisizliği böyle olaylara sebebiyet verebiliyor
ufuk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65bg
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti Sani » 19 Ekim 2011 23:06

Geçmiş olsun. Lastik yarıldıysa bir daha düzen tutması zor. Onarım yerine yenisini düşünün. Ya da diğerlerinin ömürleri sona gelmişse, komple yenileyin. Hem istediğiniz ölçüyüde yapmış olursunuz.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti MaYuCeL » 19 Ekim 2011 23:10

Büyük geçmiş olsun, ortalama 50-60 km hızla giderken o demir lastigine saplanıp sonra kurtulursa bir OK gibi fırlar. Mazallah önünde arkanda yada yanında seyreden başka bir aracın camına denk gelirse bi taraftan girer diger taraftan cıkar. Allahtan böyle bi kötülük olmamış.
Aracınız için üzüldüm, ama neyseki size bişey olmamış.
İletinizde dikkat ettim, yedek lastik için farklı bijonlar verilmiş size ve onları bulamamışsınız. Madem yedek lastiğin bijonları farklı neden onları yedeklastiğin içinde bir yerde muhafaza etmiyorlar. Bu reno'nun kafası calısmıyor mu?
Acaba bizimkiler de mi aynı şekilde? Bizim yedek lastiginde mi farklı bijonları var? Yarın bi fırsatta bakmak lazım.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti ugurluhan » 19 Ekim 2011 23:52

Geçmiş olsun dilekleri için herkese çook teşekkür ederim. Sevgili MaYucel; çelik jant bijonları dibi bilezikli(havşalı mı ne deniyormuş), sac jant bijonları ise bütün tek parça. Ama bizimki mi öyle bütün çelik jantlar mı öyle bilemem. Bi de servisten alayım dedim bijon, 5 tanesi 55 TL. (OHHAAA oldum yani....) Almadım tabi...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti diplomali_amele » 20 Ekim 2011 12:49

öncelikle çok geçmiş olsun;
aracın iyiki dizel miş eğer lpg li olsaydı ve aynı durum gaz borularını parçalayabilirdi ALLAH korumuş seni ve sevdiklerini

çok bilmiş amcalara gelince ne yaparsan ne dersen onlar haklı çıkarırlar kendilerini o yüzden sessiz kalman en güzeli olmuş :)
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 evr 4ab
Kilometre: 7000
Yakıt: full benzin/lpg
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: Yücel İSTANBUL

İleti semih89 » 21 Ekim 2011 11:04

çelik jant olanların bijonları saç janttan farklı. ben de geçen hafta değiştirdim , bilgim yoktu o konuda kutusundan çıktı 4 tane bijon. saç janta havşalı bijon takılıyormuş.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti BAKIM » 21 Ekim 2011 18:59

semih89 demiş ki:çelik jant olanların bijonları saç janttan farklı. ben de geçen hafta değiştirdim , bilgim yoktu o konuda kutusundan çıktı 4 tane bijon. saç janta havşalı bijon takılıyormuş.

Saç jantın bijonları tek parça (bileziksiz), aliminyum alaşımlı jantlarınki ise iki parça (bilezikli) sanıyorum bijonun malzemesi ile jantın malzemesi farklı olduğundan sıkma esnasında birbirlerine zarar vermemesi için olsa gerek.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir