O an çok kızdığım için fotoğraflayamadım ama daha sonra fotoğrafını ekleyeceğim. Güzel ülkemin güzel yollarında başımıza daha neler gelecek kim bilir!!!
Türkiyenin başkentinde en işlek olan ana yollardan birinde 90 civarı bir hızla giderken taş çarpmasına benzer bir ses duydum(Sol arkadan küt diye geldi). Tüh dedim bir yerden taş geldi bizim kaporta yamuldu. Neyse dedim zaten eve gelmeme 400-500 m kalmıştı. İnince bakarım dedim. Araçta hiçbir anormallik de hissetmedim. Otoparka geldim araçtan indim, o sırada oradan geçen bir (çok bilmiş ) abimiz "Arka lastiğin inmiş! Haberin varmı? Öyle de gelmişsin! İnşallah lastiği yarmamışsındır.(seni salak seni dercesine)" Ben lastiği gördüm olayı anlamaya çalışıyorum o yüzden ona o an cevap veremedim. Şimdi buradan veriyorum : Heee haberim vardı da bile bile geldim. Bakalım nasıl yarılıyor diye!!! Allahım yarabbim. Neyse ben ilk şoku attıktan sonra eğildim tekere bakıyorum, Benim çamurluktaki davulumbazın sağı solu parçalanmış, Annnaaa birde ön tarafa bakarım ki o da ne, 15 cm lik 10 luk diye tabir edilen bir İNŞAAT DEMİRİ, lastiğme batıp parçaladıktan sonra fırlayıp lastiğin ön tarafında kalan davulumbazı da parçalamış ve bir ok gibi alttaki kaportaya saplanmış!!! O küt sesi delinen kaportanın sesi imiş... Gözlerime inanamadım. Birazdan da okula gideceğim. Buyur burdan yak.
Bir doktor edasıyla demiri saplandığı yerden çıkardım. Daha sonra malum lastik değişim muhabbeti. Bu arada stepne sac jant olduğundan bijonları farklı. Aracı alırken vermişlerdi 5 tane siyah bijon. Onları da bulamadım. Çelik jantın bijonlarını sıktım walla ne yapayım. Bu arada lastikte de 4 cm civarında bir yarık var. Lastikçiye sordum. Büyük ihtimal yaparız dedi. Çelik yama mı ne varmış... Neyse yarın serviste davulumbazı değiştirteceğim. Delik davulumbazın altında kalacağı için servis müdahalesine gerek görmedim. Beyaz silikonla doldurdum. Pas yapmasın su pislik vs. girmesin diye. Lastiği tamir ettiremezsem yeni bir lastik alacağım.
Bu arada yine RENO ya sevgilerimi iletiyorum. Yerli versiyon MEGANE III lerde 205/60/15 lastik var. (ithallerde ve emsal diğer markaların modellerinde hep 205/55/16). Bu ölçü lastik çok az bulunuyor o yüzden de pahalı. 205-60-16 ile 205-55-16 arasında liste fiyatlarında 100 TL oynuyor... Lastik Bridgestone Turanza ER300. Fiyatı da 240 TL. davulumbaz yak. 50 TL. Yani bize yak. 300 TL mal olacak belkide bu iş. Yani 15 cm lik demir bütçemizde koca bir delik açacak.
Çok şükür ki o demir ön lastiğime gelmemiş. Eğer öyle olsa belkide araç bir tarafa beni savurup muhtemel bir kazaya neden olabilirdi. Verilmiş sadakam varmış diyorum.
Ne diyeyim... O demri o yola atanın allah bütün gelmişini geçmişini nuuurrr içinde yatırsın...
Allah sizi yollarımızın şerrinden korusun(amin)...
(Bir kaç fotoğraf ekleyeceğim sonra)