burak120320 demiş ki:Bu sorunu daha çok Michelin lastik kullananlar yaşıyor. .
Hemen hemen 5 yıldır yazın yazlık, kışın kışlık olmak üzere sadece Michelin kullanıyorum. Bir kere bile panikleticek şekilde kaydığımı hatırlamıyorum, üstelik önceki aracımda ABS yoktu.. Michelin hakkında çok fazla eleştiri yapılır ama ben çok çok memnunum.
Bu konu gerçekten şu anda kafamı kurcalıyor. Islak yolda Bridgestone Turanza ER 300'ün Michelin Energy Saver'dan daha iyi yol tuttuğu ve fren mesafesi sağladığını sıkça duyarım. Bu lastikleri kullanmadığım için bir tecrübem yok. Yani ne biliyorsam duyduklarımdan, okuduklarımdan biliyorum. Bu yüzden bu forumdan alacağım yardımlar doğrultusunda lastik seçimimi yapacağım.
Aklımdaki bir soru işareti de Michelin'in Türkiye'nin bozuk yollarına uygun olmadığı yorumları. Bu konudaki tecrübelerinizi de bilmek isterim. Zaten bozuk ya da ıslak yolda sınırları zorlayan biri değilimdir. Zaten doğru olan da budur. Yani extreme şeyler yapılmadığında bir tehlike yaratıp yaratmadığı önemli benim için.
Son olarak da Megane zaten konfora yönelik süspansiyonuyla bilinir. Bu yüzden bu süspansiyona yumuşak hamurlu lastik almaktan çekiniyorum. Sizce gereksiz mi bu düşüncem?