filzof_alican demiş ki:lastık capı 1.5cm kucukldugunden yaklasık 100km de 9 km az yol yaparsınız bılgınıze..
lastık satıcısı olsam kesın satmıstım sıze :)
MaYuCeL demiş ki:filzof_alican demiş ki:lastık capı 1.5cm kucukldugunden yaklasık 100km de 9 km az yol yaparsınız bılgınıze..
Lastigin çapı düştüğünde matematiksel olarak çevresi de azalacaktır. Çevresi azaldığında bir tam turda gidecegi mesafe azalacaktır.
Örnegin 1 km lik yolu daha fazla tur sayısında tamamlayacaktır ve bu da aracın km sini daha fazla artırmayack mıdır?
filzof_alican demiş ki:hocam 185 de arac sureklı kızaklıyordu o yuzden 205 kullanıyorum.
orjınal 15" lık jantların genıslıgı 6,5-7 arasında bır deger yanı bu demek oluyorkı 215 e kadar desteklıyor ama
215 de 15" lık lkastık yok.
lastık jant tablosuna bakarsanız en uygun degerı 205X55X15 olarak gorursunuz kı ben uzun zamandır bu lastıgı kullanıyorum. aracın yapısı bunu desteklıyor bu konuda sıkıntınız olmaz. konfor konusu su sekılde 205 lastıkler yanlıs hatırlamıyorsan 87H yanı lastık basına 540kg. buda lastıgın bıraz daha sert olması demek oluyor. konforda sıkıntı yasamazsınızkı zaten 55 ın altına ınersenız aracınızı dıkkatlı kullanmasnız gerekır. ornegın tasın uzerıne cıkarsanız jant yamulabılır vs..
megane2 lerde orjınal 205x55x16 kullanılmıstır. 55 yanak normal yanak sınıfındadır.
ben sıze gonul rahatlıgı ıle 205 kullanmanızı onereıyorum. dıreksıyon yorulmadı yada yakıtta bır degısım olmadı.
degısım olan kısımlar
- en onemlısı fren mesafesı coook dustu.
- 80le gırdıgım vırazlara 140la gırebıldım
lastık capı 1.5cm kucukldugunden yaklasık 100km de 9 km az yol yaparsınız bılgınıze..
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir