plot demiş ki:selam arkadaşlar. bende de dunlop 185/60/15 var. benimde arkalar öne göre daha fazla aşındı. 48000 oldu araç lastikleri değiştireceğim ama hangi marka alsam karar veremedim. bridgestone yada michelin yada continental almayı düşünüyorum. bunlardan herhangi birini kullanan varsa görüşlerini bildirebilir mi? ben lastiklere 32 32 basıyorum arkalara daha mı düşük basmalıyım?
185/60/15 yerine 195/60/15 taktırmayı düşünüyorum acaba bir sakıncası olur mu deneyen war mı?
guida demiş ki:Benim arac 2006 Model. Fabrika çıkışlı Dunlop lastikleri vardı üzerinde. 2009 Yılında lastiklerin durumu ne iyi ne kötü, fakat Dunlop olması beni rahatsız ediyordu. Çünkü Bu markaya güvenmiyorum, yaptığı ürünede güvenmiyorum. Bu içten içe beni yedi bitirdi derken Michelin 4+1 Lastik aldım iyilerinden bu sıkıntıdanda kurtulmuş oldum. Bayiye girdim ve en iyi lastiği bana ver dedim bayiye 4 Kışlık + 4 Yaz lastiği aldım. Artı bayide lastiklerimi ( Kışlık + Yazlık ) hangisini kullanmıyorsam muhafazada tutma sözüde verdi. Kullanmadığım lastiklerim bayide şu an. Özel bir bölmede muhafaza ediyor lastiklerimi.
Dunlop lastikleri inanılmaz aşınıyor, bir arkadaşımdada aynı problem vardı, aracı renault değildi. Renault niye böyle bir marka seçim yapmış pek anlamadım açıkçası.....
Saygılarımla....
Devrim demiş ki:Benim dördünün sırtı da eşit yıprandı. Uğur, çok fazla hava basıyor olabilirsin. Veya servisin çok basıyor olabilir.ugurluhan demiş ki:...bende arka lastiklerin iç kısmı çok aşınırken dış tarafa doğru aşınma daha az. Bu sizlerde de böyle mi?
Ben, sadece genel bakımlarda değil, ara sıra bazı konular için de giderim servise. Veya sırf keyfine showroom için falan giderim. Gittiğimde aracın yağına suyuna lastiğine bakıyorlar hep. Ve ne zaman oradan çıksam süspansiyon sertleşmiş gelir ve ben bir türlü ayıkamam sebebi konusunda. Sonra ta bi' zaman servis sonrası uzun yola çıkacağım için bir petrole uğrayıp sayısal göstergeli hava makinasında lastikleri kontrol edeyim dedim. Pompa ucunu ön-sağ sibopa taktığımda cihaz 44 gösterdi! "Oohaaa!" deyivermişim affedersiniz... (Keşke göstergenin fotoğrafını çekseydim!)
32'ye düşürdüm. Sonra diğerlerini de kontrol ettim, hepsi 40'un üzerindeydi. Servis hakkında hiç iyi şeyler düşünmedim. Neden sonra anladım, servisten her çıkışta neden aracın sertleştiğini...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir