Diablo demiş ki:Sürücü kapısına yapıştırılan etikette mevcut janta göre kullanılabilecek lastik ölçüleri belirtilmiş..
ugur_yavuz demiş ki:Arkadaşlar selamlar;
Clio3 1.2 lerde kullanılan 165/65 R15 lastik yerine 185/60 R15 lastik takılabilir mi? Jantlar bunun için uygun mudur? Daha fazla yakıt tüketiminden başka dezavantaja var mıdır?
bahadix demiş ki:ben 195/65/15 taktım ama 6,5 luk çelil jant aldım...
mcagriunal demiş ki:Bayram demiş ki:mcagriunal demiş ki:Benim lastik fabrika çıkışı 185/60/15 zaten.
Lastik konusundan bir standart yok mu? Her seriye farklı bir lastik mi takıyorlar?
Sadece farklı marka diyelim
Ölçü farkı yakıt sistemi ile ilgili
Benim bu formdan öğrendiğim şudur
1.2 Benzinli ise 165*65*15
1.5 Dizel ise 185*60*15
Benim araç 1.2 benzinli ama 185 / 60 / 15 takılı.
oguz1 demiş ki:bahadix demiş ki:ben 195/65/15 taktım ama 6,5 luk çelil jant aldım...
Ebatlar güzel olmuş, 65 ten dolayı konfor artmış hemde 195 ten dolayı yol tutuşu ve güvenlik. Sadece biraz yakıt artacaktır buda gözardı edilebilecek düzeydedir.
Fatih; Aslında servise bir girişse miydin acaba diye düşündüm şimdi. Bence servisteki deneyimsiz bir elemanın hatasıdır o. Ya da ne bileyim, bir hatadır o, Renault'un bilerek yaptığı bir şey olmasa gerek diye düşünüyorum...AF890 demiş ki:benim arabada da 165-65-15 bridgestone B250 lastikler var orjinalinden, geçen yıl kış lastiği almaya gittim lassa-bridgestone bayisine, abi o ölçülerde listede lastik yokki senin arabada nasıl var fln diye hayret etti adamlar :) sonra 185-60-15 lassa snoways era aldım aynı jantlara taktık hiç bir sorun yok. Aracımı aldıktan sonra lastiklerin o kadar ince olduğunu farkettiğimde hayret etmiştim toros lasitiği gibi fln die de millet dalga geçmişti, renault işte diyordum illa bi cinslik yapacak :D :D
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir