Kış Lastikleri

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Kış Lastiği

İleti kuzuguden » 25 Aralık 2008 12:31

merhaba,
aslında cevap yazmıştım ama hala kararsızsın anlaşılan 2 senedir goodyear UG7 kullanıyorum harika bir lastik. Oluklar güzel dizayn edilmiş. Sulu karda ve zemin ıslaksa lassa suda seken taş gibi oluyor goodyearda bu sorun yok. Lassa tam bir kar ve buz lastiği ama geçiş dönemlerinde kaza yaptırabilir. Ancak şu anda en iyi fiyat lassada. Karar senin.
kuzuguden
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Serdar » 27 Aralık 2008 10:46

Tolga demiş ki:Istanbulk ıcın gerek yok bence

+7 derecenin altındaki sıcaklıklarda bizim lastikler sertleşiyormuş, kış lastiği iyidir diyorlar ama bende özellikle İzmir için gereksiz diye düşünüyorum.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti barracuda » 30 Aralık 2008 10:43

evet arkadaşlar bende dün akşam iyiki kar lastiklerim varmış dedim ... maslakta istinye park tarafında arabalar rampayı çıkamazken ben yanlarından süzüldüm yavaşça :) inerkende kaymadan rahat rahat indim ..
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 3k
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: erhan / istanbul

İleti CANBERK » 30 Aralık 2008 17:07

arkadaşlar bende gecen ay kumho 185 60 15 kış lastiği aldım tereddüt ettim alırken, fakat dün ve bugün öyle faydasını gördüm kü anlatamam. hiç abs ye geçmedi. tutuş mükemmel. ve sesi içeriye almıyor..tavsiye ederim 135 YTL aldım 5 taksit 2008 30. hafta üretilmiş. michelin aldı bir arkadaşım 2007 20.hafta üretim 150.-YTL
bilginize...
CANBERK
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Yakıt: Shell
İsim ve Şehir: Şeref

İleti hüseyinhoca » 30 Aralık 2008 21:22

yer: erzurum, günlerden: dün, saat: 16 suları. sıcaklık: -14. geceden beri yağan kar hiç bir şekilde yollardan temizlenmedi. (belediye durmak yok; hizmete devam ediyor :) ) rampa iniyorum. Allah'tan yanlızım. uzun ve kavisli bi rampa. hız 20-30 yer yer değişiyor. 2. viteste iniyorum. ömrümün en uzun rampasını indim :) araçta kayma yok.. az korkmadım değil ama indik şükür. burdaki mesele madem lastikler, marka veriyorum: FULDA. kalitelidir değildir; tartışılır. ama lastik kullanım yeri geldiğinde gösterir kendini. Fulda tarafımca test edildi, tarafımca onaylandı..
hüseyinhoca
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: hüseyin & erzurum

İleti barracuda » 31 Aralık 2008 10:01

fuldanın kristaldı sanırım bi modeli var .. uladağdaki tüm taksilerde o lastik var bide snowways..
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 3k
İsim ve Şehir: erhan / istanbul

İleti Bahadir » 02 Ocak 2009 21:00

Eski yazılarımdan bilirsiniz ben Goodyear UG7+ aldım. Ve küresel ısınma nedeniyle daha yeni karda deneme şansım oldu. İniş çıkış, rampada kalkış. Sert frenleme, normal frenleme, fren mesafesi felan yani. Tabi ki profesyonel bir test değil tabiki ancak lastiğin ne yapıp yapmayacağını öğrenmek için faydalı. Sonuç olarak benden tam not aldı diyebilirim. Hiç sorun yaşamadım. Normal frenlemeden biraz sert frenlemelerde bile abs devreye girmedi. Rampada kalkışlar çok rahattı. Patinajı çok yapmadı. Ben beğendim tavsiyede ederim yani.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Serdar » 03 Ocak 2009 10:44

Bahadir demiş ki:Eski yazılarımdan bilirsiniz ben Goodyear UG7+ aldım. Ve küresel ısınma nedeniyle daha yeni karda deneme şansım oldu. İniş çıkış, rampada kalkış. Sert frenleme, normal frenleme, fren mesafesi felan yani. Tabi ki profesyonel bir test değil tabiki ancak lastiğin ne yapıp yapmayacağını öğrenmek için faydalı. Sonuç olarak benden tam not aldı diyebilirim. Hiç sorun yaşamadım. Normal frenlemeden biraz sert frenlemelerde bile abs devreye girmedi. Rampada kalkışlar çok rahattı. Patinajı çok yapmadı. Ben beğendim tavsiyede ederim yani.

Bilgi için teşekkürler güle güle kullan arkadaşım UG7 için forumlarda hep olumlu yorumlar okuyorum eğer bigün ihtiyaç duyarsam bende UG7 düşünürüm.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti SAFAK SAHIN » 03 Ocak 2009 14:55

arkadaşlar kampanyalar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim ..hani 4 al üç öde gibi kampanyalar.DUyan arkadaşlar hemen yazarsa harika olur ..
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti SAFAK SAHIN » 03 Ocak 2009 15:00

http://www.michelin.com.tr/tr/front/aff ... 30&lang=TR

bakın burda aracın markası modeli giriliyo istediğiniz lastikler önünüzde ..size tavsiye ediliyor.
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti YUKAY_DAYI » 09 Ocak 2009 11:10

2 hafta önce bridgeston LM20 185/60 r15 aldım. Ankaradaki kar yağışında deneme fırsatım oldu. Özellikle ara sokaklara girdim. kar, sulu kar, buz üstü kar gerçekten memnun kaldım. geriye aşınma takibi kaldı oda bu sene kış bitiminde belli olur.
YUKAY_DAYI
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 extrem
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti gurkancet » 17 Ocak 2009 18:01

pirelli aldım ben
4 tanesi 500 lira
karda çok güzel bir poerformansı var abs ye bile gerek kalmıyor
ama buz üzerinde biraz sorun olabiliyor her kış lastiğinde olduğu gibi
gurkancet
ONBASI
ONBASI

İsim ve Şehir: ankara

İleti mcagriunal » 07 Ekim 2009 00:10

Arkadaşlar Merhaba;

Maalesef sadece işim düştüğünde burayı ziyaret eden, şöyle bir baktığımda sınırlı katkı sağlamış, klasik bir kendine müslüman Internet kullanıcısıyım. Bu konuda mahcubum ama sormadan da geçemeyeceğim bir konu var:

Ankara'ya yeni taşındım. Kış lastiği taktırmam gerekir mi? Uygun ay nedir? Kış lastiği kuru yolda düşük performans sergiler mi?

Şimdiden teşekkürler.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

İleti Devrim » 07 Ekim 2009 00:16

Önemli değil Çağrı. Her zaman bekleriz...

Ankara'nın iklimi Konya'ya çok benzer. Oralarda ve buralarda kışın kar fena olabiliyor. Ben az süre sonra Kumho KW17 alacağım. Dört mevsim kullanılabilen bir lastikmiş. Ama Michelin'in kış lastiğini yazın tavsiye etmiyorlar. Aslında tabii, bu Kumho'yu yüceltmez...

Eğer kış ve yaz olarak ayrı lastikler alabilecek bütçen varsa kış için Michelin'i tavsiye ediyorlar. Fakat Michelin'in yaz lastiği ile kışı kesinlikle önermiyorlar doğal olarak. Islak zeminde zayıf olduğunu okudum çoğu yerden.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi