Alper demiş ki:Lastik aşınmaları yol şartlarına göre değişmekte kötü ve bol çukurlu yolarad lastik çabuk aşınmakta. Şu günlerde istanbulda olduğu gibi her yer çukur ve adam asfalt döktüğünü sanıyor ama çükür kalsa daha ii olurdu dersiniz. Kış günü normal lastikler çabuk aşınır bunun yerine kış günü kış lastiği kullanmak daha ii.
Alper demiş ki:Diablo demiş ki:Ben Goodyear Eagle Vector EV-2 sırt deseninde karar kıldım testlerini takip ediyorum
Goodyear bende baktım ama ii değiler.Ben acad teslerine de baktım en iyisi er300 eksi not yok + not var kuru zemin ustası diye not atmış acad testlerinde michelin ise ıslak zeminde kötü yol tutuyor dendi. Goodyear da ise vasat olarak değerlendirildi. Yalnız karar senin fiyat olarak brigstone kadar pahalı o lastik.
Ben sana ben aldığım diye değil ama 2 lastik önere bilirim Brigstone er300 veya Michelin pilot yalnız pilotun ebatları 205 den başlamakta.
Not: Michelin enerji sakın alam o ıslak zeminde ii değil. bizim araçlar için önerilen lastik o aslında.
Alper demiş ki:Diablo demiş ki:Teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için evet doğru lastik alırken üretim tarihide önemli ben 130+KDV gibi bir fiyat aldım yanlız karar veremedim hala turanzaya :roll:
Arkadasım bak ben güvenliğimi düşünerek aldım er300 nedeni ise orjinaleri er300 du ve 2007 yılından itibaren o lastikler üzerinde idim ve kıs yamur çamur yaz demeden en iyi performansı verdi. Hata bilinçli bir şekilde aracımı lastiklerini er300 test ettim yüksek süratle kaygan ve kuru zeminde virajda hata kaysın diye gaza asıldım 1mm kayma olmadı. Ben şahsen çoook memnununm lastiklerden ama sonuçta keyf ve para senin istediğini alabilirsin.
Alper demiş ki:Sen bilirsin ama ben 65 bin geçtiğimden dolayı lastiğie güvenim kalmadı ve 4 mm diş vardı. benim lastikler 185/60/15 tane 130 tl eyer sen 165 takacaksan 130 dan daha ucuza olması gerekir bilgin olsun ebat düştükçe fiyat ta düşer.
Alper demiş ki:Net bilmiyorum ama benim 165 lik 15 jantlarada 1 araçta görmüştüm galba otantik olanlarda vardı.
erim demiş ki:Benim araba 54000 de şu anda, ön lastikler aşınmak üzere... Bende TRUNZA var, Dynamique lerde bu lastik geliyor.. Ancak sanırım çok ses yapıyor.. AŞınma konusuna gelince, bence hemen aşınan bir lastik değil.. Ancak lastik değiştirdiğimde kesinlikle en kalitesi neyse onu alacağım, hem yakıtta, hem performansta inanılmaz etkili..
Arkadaşım var Continental'in kalite kontrolünde mühendis. Tüm lastiklerin arıza takibine o bakıyor.. Belki onunla da konuşurum. Hem bana inanılmaz iyi fiyatlar veriyor.. Mesela Twingoma 4 lastiği de bedavaya vermişti :):):)::)):
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir