Bridgestone mu Michelin mi ?

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Bridgestone mu Michelin mi ?

İleti freemanisa » 26 Şubat 2009 22:23

Aslında ben lastikden fazla anlamam. Üzerinde dunlop geldi nasıl acaba?
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: EXTREME1.5 dci 65bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Manisa

İleti zigana_T » 27 Şubat 2009 20:15

Arkadaşlar, Bridgestone kullandım ve bir arkadaşın da dediği gibi zamanla dış katmanlarda çatlaklar oluştu. Ayrıca çok sert bir lastik olarak geldi bana. Yolda çok ses alıyordu. ER300 kullanmadım ama yaklaşık aynı olduğunu düşünüyorum. Michelin için çok yumuşak derler ben o konuda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü özellikle stabilizede özellikle dıştan çok çabuk aşındığnı ve yarıldığını(önceki aracımdan biliyorum)gördüm(Hatta hala da görüyorum. Şu an önler Michelin).Ancak aracımı üzerinde gelen ilk lastiklerDunlop Sport olup tırtırlı yollarda özellikle çok ses alıyo içeri. İşin doğrusu ben de yakınlarda lastik değiştirmeyi düşünüyorum ama çok da kararsızım. İşten çok iyi anlayan bir arkadaşımız bizi iyi ve sessiz bir astiğe yönlendirirse çok memnun kalırım. Selamlar.
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 Clio III Exp.
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
İsim ve Şehir: Osmaniye

İleti Diablo » 15 Mart 2009 22:35

Arkadaşlar geçen hafta içi sağ arka lastiğim çivi girmesi sonucu patladı lastiği stepne ile değiştirip müsayit olduğum için patlayan lastiği tamir ettirmek için lastikçiye uğradım lastik tamir edildi ve takıldı ustaya rica ettim diş derinliğini ölçtürdüm sonuç 3.5 :shock: yanlış ölçtün dedim bir daha ölçtü yine 3.5 :o tabi lastik kışın daha çok aşınıyor ama arabayı ilk aldığım zaman üzerinde gelen Bridgestone lastikleri 165 65 R/15 normal lastikler yağmur falan değil araba topu topu daha 21000 de bu kadar aşınma normal değil galiba böyle giderse taş çatlasa 23000 de 3 mm nin altına inecek bu noktadan sonra zaten değiştirmek gerekiyor.23000 de de lastik değiştirirsek vay halimize Bridgestone araba üzerinde gelen lastikleri kullanan arkadaşlarında öylemi acaba diye merak ettim.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Diablo » 20 Mart 2009 17:00

Arkadaşlar geçenlerde bahsetmiştim 21000km aracımda aracın üzerinde gelen bridgestone lastiklerim diş derinliği ölçümü 3.5 çıkmıştı vatandaş yanlış ölçmüş yoğunluktan dolayı servise gidemedim tanıdığım ustama gittim oda 5.5 ölçtü ama bu sefer düzgün ölçtü yine anormal dedi fazla aşınmış 35000 e gelmeden gider lastikler haberin olsun diyede içime bir güzel oturttu :(
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti -kadircan- » 20 Mart 2009 17:14

benimkilerde servise ilk gittiğimde önler 5 arkalar 5.5 gibi birşeyler demişlerdi son servisten çıkışımdada dördüde 7 çıktı :D sanırım servise sıksık gitmek güzel lastikler kendiliğinden yenileniyor :lol:
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Diablo » 22 Mart 2009 02:49

Alper demiş ki:Lastik aşınmaları yol şartlarına göre değişmekte kötü ve bol çukurlu yolarad lastik çabuk aşınmakta. Şu günlerde istanbulda olduğu gibi her yer çukur ve adam asfalt döktüğünü sanıyor ama çükür kalsa daha ii olurdu dersiniz. Kış günü normal lastikler çabuk aşınır bunun yerine kış günü kış lastiği kullanmak daha ii.

Bana kış lastiği yerine 4 mevsim lastik kullanmak daha mantıklı geliyor nedeni kış lastiği havanın daha soğuk olduğu yerlerde daha uygun batı tarafında özellikle istanbul gibi bir yerde bir gün yağmur çamur sel bir gün bahar havası hatta yeri geliyor yazı aratmıyor o yüzden kış lastikleri çok çabuk aşınıyor bence 4 mevsim en ideali ;)
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 23 Mart 2009 12:07

Ben Goodyear Eagle Vector EV-2 sırt deseninde karar kıldım testlerini takip ediyorum
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 23 Mart 2009 16:59

Alper demiş ki:
Diablo demiş ki:Ben Goodyear Eagle Vector EV-2 sırt deseninde karar kıldım testlerini takip ediyorum

Goodyear bende baktım ama ii değiler.Ben acad teslerine de baktım en iyisi er300 eksi not yok + not var kuru zemin ustası diye not atmış acad testlerinde michelin ise ıslak zeminde kötü yol tutuyor dendi. Goodyear da ise vasat olarak değerlendirildi. Yalnız karar senin fiyat olarak brigstone kadar pahalı o lastik.
Ben sana ben aldığım diye değil ama 2 lastik önere bilirim Brigstone er300 veya Michelin pilot yalnız pilotun ebatları 205 den başlamakta.
Not: Michelin enerji sakın alam o ıslak zeminde ii değil. bizim araçlar için önerilen lastik o aslında.

Michelin kesinlikle almam ıslak zeminde allaha emanet bir durumu var.Usta aldığın lastiğin ölçüleri ve fiyatını verebilirmisin bir bakim ben bulmadım güncel ER300 fiyatını.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 24 Mart 2009 14:25

Teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için evet doğru lastik alırken üretim tarihide önemli ben 130+KDV gibi bir fiyat aldım yanlız karar veremedim hala turanzaya :roll:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 24 Mart 2009 16:06

Alper demiş ki:
Diablo demiş ki:Teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için evet doğru lastik alırken üretim tarihide önemli ben 130+KDV gibi bir fiyat aldım yanlız karar veremedim hala turanzaya :roll:

Arkadasım bak ben güvenliğimi düşünerek aldım er300 nedeni ise orjinaleri er300 du ve 2007 yılından itibaren o lastikler üzerinde idim ve kıs yamur çamur yaz demeden en iyi performansı verdi. Hata bilinçli bir şekilde aracımı lastiklerini er300 test ettim yüksek süratle kaygan ve kuru zeminde virajda hata kaysın diye gaza asıldım 1mm kayma olmadı. Ben şahsen çoook memnununm lastiklerden ama sonuçta keyf ve para senin istediğini alabilirsin.

Tekrar teşekkür ediyorum şu bendeki 165 65 R15 Bridgestone lari birine satabilirsem üstünü tamamlayıp turanza alırım heralde.Aslında bendekiler kabak olduktan sonra almak daha mantıklı ama bu fazla aşınmaları canımı sıktı biraz.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 24 Mart 2009 16:29

Alper demiş ki:Sen bilirsin ama ben 65 bin geçtiğimden dolayı lastiğie güvenim kalmadı ve 4 mm diş vardı. benim lastikler 185/60/15 tane 130 tl eyer sen 165 takacaksan 130 dan daha ucuza olması gerekir bilgin olsun ebat düştükçe fiyat ta düşer.

165 varmıki ben görmedim bu gün katalok aldımda 165 yok galiba yada katolakta yok 15 jant için :roll:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Diablo » 24 Mart 2009 17:00

Alper demiş ki:Net bilmiyorum ama benim 165 lik 15 jantlarada 1 araçta görmüştüm galba otantik olanlarda vardı.

O zaman o ölçü çok zor bulunur 185 60 15 e bakim ben tekrar sağol.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti hanbilge » 04 Eylül 2009 00:08

Benim aracımın üzerinde dunlop sp 01 vardı.Bugün değiştirdim.Lastikçide dunlop LM 702 diye değişik bir türü vardı onları taktı.Bunları ilk defa gördüm nettede fazla bir bilgi göremedim.Bu lastiklerden kullanan varmı memnunmu.Çıkanlar biraz sertti gerçi 3 yıllık lastiktiler.Bunlar bana daha yumuşak geldi.Gerçi 1 sene sonra herhalde bunlarda sertleşir.Buda sanırım normaldir.
hanbilge
ER
ER

Marka & Model: 2006 RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 66000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Dunlop 185/60/15
İsim ve Şehir: Aydın Bandırma

İleti SAFAK SAHIN » 19 Eylül 2009 23:06

arkadaşlar ikiside kaliteli ve güvenilir memnunum.Arkadaşlar.İkisindende menun kalacağınızdan eminim ..Ben brigstone aldım memnunum.Önceki aracımda peugeot'da michelin vardı ondanda çok memnundum.farkı anlayamadım yani .
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti oguz1 » 20 Eylül 2009 07:35

erim demiş ki:Benim araba 54000 de şu anda, ön lastikler aşınmak üzere... Bende TRUNZA var, Dynamique lerde bu lastik geliyor.. Ancak sanırım çok ses yapıyor.. AŞınma konusuna gelince, bence hemen aşınan bir lastik değil.. Ancak lastik değiştirdiğimde kesinlikle en kalitesi neyse onu alacağım, hem yakıtta, hem performansta inanılmaz etkili..

Arkadaşım var Continental'in kalite kontrolünde mühendis. Tüm lastiklerin arıza takibine o bakıyor.. Belki onunla da konuşurum. Hem bana inanılmaz iyi fiyatlar veriyor.. Mesela Twingoma 4 lastiği de bedavaya vermişti :):):)::)):

Erim lastik değişim zamanın gelmiş. Acil olaral bir dostundan tavsiye hemen değiştir, bir kazaya karışmadan kardeşim hemde acil, kazaya karıştıktan sonra oflamanın bir anlamı inan olmuyor. Turanza er300 ler biraz sert lastikle bendede aynısı var 29000 km deyim ve inanılmaz ses yapıyor ve ani frenajda kaymalar arttı. 2 hafta önce önümde ani fren yapan bir araca ABS lerle duramayarak tıkıladım. Hele sen 54000 deyim diyorsun zaten maximum 50000 dir fazla kullandınmı risk çok katlıyor, ben 40 000 i geçiyim değiştirmeyi düşünüyorum ve kesinlikle turanza almıyacağım biraz daha yumuşak bir lastik düşünüyorum , mesala michelin!!!!
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi