onurksk demiş ki:Sorun amortisörde değil komple bakıldı patlak yada sertleşme yok. Liftteyken usta sağ ön tekere eliyle vuruncada aynı ses geliyor illa balata değişiminde bakılıcakmış kaliperlere, alıştık artık lakur lukur gidiyoruz :) geçen gün arkadaşın 2008 model toyota aurisine bindim aynı yolu kullanıyoruz arkadaş araba jilet ya aynı bozuk yoldan geçtik bir ses gelsin bir lokurtu olsun tık yok şaka gibi biz arabamıza gözümüz gibi bakıyoruz servis yapıcak bir şey yok değişimde hallederiz diyo, valla benim aracı satıp auris alasım geldi :(
ipcm demiş ki:Bi vaktim olunca bayramda deneyip bildiririm. Yaycılarda her tip yayı kolay kolay bulamıyormuşuz onu anladım.
Eğer yaylar seninki gibi iş yaparsa resimlendirebilirim. Yoksa zaten .... yani.
karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:Bi vaktim olunca bayramda deneyip bildiririm. Yaycılarda her tip yayı kolay kolay bulamıyormuşuz onu anladım.
Fren kaliperleri sesleri için araştırmam sonucu yapışkan yağ kullanan varmış.İyi sonuçlar alanlar olmuş. Olumlu Sonuç alabilirsek çoğumuz için sevindirici haber olur. :D
ipcm demiş ki:karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:Bi vaktim olunca bayramda deneyip bildiririm. Yaycılarda her tip yayı kolay kolay bulamıyormuşuz onu anladım.
Fren kaliperleri sesleri için araştırmam sonucu yapışkan yağ kullanan varmış.İyi sonuçlar alanlar olmuş. Olumlu Sonuç alabilirsek çoğumuz için sevindirici haber olur. :D
Hocam o yapışkan yağın marka ve modeli önemli, ya SKF den kauçuklu gres aldım bir tüp acaip bir turkuaz rengi vardı, kapılara uyguladım çok memnun etti fakat kaliperlere kullanınca yalan dolan oldu hepsi.
Özel Yapışkan madde bile kullandım pattex ten, o bile yemedi. böyle kauçuk kıvamında birşeyler gerekiyor orada duracak
karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:Bi vaktim olunca bayramda deneyip bildiririm. Yaycılarda her tip yayı kolay kolay bulamıyormuşuz onu anladım.
Hocam o yapışkan yağın marka ve modeli önemli, ya SKF den kauçuklu gres aldım bir tüp acaip bir turkuaz rengi vardı, kapılara uyguladım çok memnun etti fakat kaliperlere kullanınca yalan dolan oldu hepsi.
Özel Yapışkan madde bile kullandım pattex ten, o bile yemedi. böyle kauçuk kıvamında birşeyler gerekiyor orada duracak
önereceğin bir şeyler varsa deneyelim :)
karambol81 demiş ki:karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:Bi vaktim olunca bayramda deneyip bildiririm. Yaycılarda her tip yayı kolay kolay bulamıyormuşuz onu anladım.
Usta,bahsedilen sesle ilgili kaliper milinin üzerine teflon bant saralım balata değişimine kadar idare eder dedi.
Usta bant ile sardı. Üzerini gresledi. Şu anda ses yok. Fakat ne kadar süre gider ona bir şey diyemem.
Not: Rot balansçı sağ rot milinde boşluk var demişti.Onu da 35 TL ye TRW marka rot kolu ile değiştirdim.Üzerinden TRW marka çıkıyor.
karambol81 demiş ki:karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:karambol81 demiş ki:ipcm demiş ki:Bi vaktim olunca bayramda deneyip bildiririm. Yaycılarda her tip yayı kolay kolay bulamıyormuşuz onu anladım.
Usta,bahsedilen sesle ilgili kaliper milinin üzerine teflon bant saralım balata değişimine kadar idare eder dedi.
Usta bant ile sardı. Üzerini gresledi. Şu anda ses yok. Fakat ne kadar süre gider ona bir şey diyemem.
Not: Rot balansçı sağ rot milinde boşluk var demişti.Onu da 35 TL ye TRW marka rot kolu ile değiştirdim.Üzerinden TRW marka çıkıyor.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir