turker » 17 Ocak 2012 17:43
Yaklaşık 10 gün kadar önce işe giderken sağa doğru keskin bir virajı (yaklaşık 40 km hızlaydı sanırım) dönerken ekstra olarak karşıdan araç çıkınca cliomu toparlamak için refleksif olarak direksiyonu biraz fazla kırdım, tabi yoldada buz olunca hooooppp yolun kenarındaki banketi biranda tepeleyiverdim ve banketin üstünde 4metre kadar ilerleyip tekrar yola indim (2 saniye anca südrdü bu olay). Bereket sağ ön taraftan ilk darbeyi vurdum jant yamulması ve sağ ön lastiğin (1 ay önce sıfır taktım) perte çıkması dışında başka bir zararım yok... Şanslıymışımki viraja 5sn erken geldim şayet geç gelseydim kafakafaya çarpışmıştık hiç kurtarırı yoktu açıkçası.. Ben bir anlık dalgınlıktan dolayı bu olayı yaşadım AMAN ARKADAŞLAR BU MEVSİMDE ÇOK DİKKAT EDİN...
Neyse arkadaşlar benim sorunum şu: mecburen lastiği stepne ile değiştirdim ancak tamir vs. işlemleri bittikten sonra herşeyi yerli yerine buradaki anlatımları takip ederek oturttum fakat lastik stepne yuvasına çelik telli kolu defalarca çekmeme rağmen kilitlenmedi??? Evet takıldı ancak lastik oynuyor yani boşluk var... Bu sorunu nasıl çözerim bilgisi olan arkadaşların yardımnı bekliyorum... (Lastiği düşürmezsem tabi :)