Başka bi foruma yazdığım soruyu aynen kopyalıyorum. Lastikler "Dunlop 185/60 15 Sport SP 01 84H"
"2009 Clio3 1.5 65bg extreme aracım var. Ocak ayında satın aldım, makyajsız kasa... Aracım şu an 29900 km'de. Geçen cumartesi günü 30000 bakımına girdim. 15000 bakımında lastiklerimin derinlik ölçüleri ön ve arkalar eşit olacak şekilde 6.5mm idi. Bu bakımdaki değerler ise önler 5.5mm arkalar 3.0 mm. Yani arka lastikler nerdeyse bitmiş. Ben hergün 180km civarında yol yapıyorum işe giderken, benimle birlikte 4 arkadaşım da geliyor. Araba full yani. Trabzon-Rize arasındaki sahil yolunda kullanıyorum ve yollar yeni. Problemsiz. Aracımın kılavuz lastik basınç değerleri 32-29 dur. Ben yüklü ve uzun yolda kullandığım için yine kılavuzda da (ve diğer kaynaklarda da) belirtildiği üzere lastiklere 34-32 olacak şekilde hava vuruyorum. Bu aşırı aşınmanın nedeni nedir acaba? Aracımı sakin 90km/h ağırlıklı olacak şekilde 80-110 aralığında kullanıyorum. Sorunu bulmadan lastiklerimi değişmek istemiyorum. Sorun bizde midir? yoksa bir takım ihmaller mi var. Bundan önceki aracımda 2006 model Clio3 1.4 98bg benzinli idi. Onu 23000km'de satmıştım, onun lastikleri ön ve arka 5.5mm yada 5.0mm idir satarken. Ama onu bu yoğunlukta kullanmıyodum."
Şunu da söyliyim, bu mesajımdan sonra lastiklere balans ayarı yaptırdım. Bi baktımki lastiklerde balans malans kalmamış, 15'e 35, 25'e 40... uçmuş... Michelin bayisinde yaptırdım bu işlemi ordaki çocuk dediki bi kere yüklü kullanmışsın ondan olur, ikincisi lastiklerin az aşındığı bi km değeri vardır, onu geçtikten sonra aşınmaz daha hızlı olur. üöçüncü olarak Megane 2 ve Clio3 lerde yol tutuşu artırmak için firma dingilleri içe dönük (ya da öyle bişe tam hatırlamıyorum) yaptı. O yüzden arkalar çok aşınıyor öne göre. Arabanda hiçbir sıkıntı yok, rahat rahat bin dedi. Sadece arada lastiklerin yerini değiştirerek eşit aşınmasını sağlıcaz dedi.
bu konu üzerine fikirlerinizi bekliyorum. Çok önemli, çünkü haftasonu stepne'min yanına aynısından bir tane daha satın alıp arkaları değişmeyi düşünüyorum.