ABS devreye girdikten sonraki zil sesi

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

ABS devreye girdikten sonraki zil sesi

İleti musalisim » 18 Mayıs 2010 17:50

merhaba arkadaşlar başına gelen var mı bilmiyorum ama olayı bir anlatayım.2 ay önce yağmurlu bir havada da bunu yapmıştı ama hemen servise götürdüm tekrar yapmadı.Fakat 2 gündür ani fren yapıp abs devreye girdikten sonra(hani abs özelliği tak tak diye vurur ya)ondan sonra motordan zır zır diye titremeyle karışık bir ses geliyor başına gelen var mı acaba?
musalisim
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Expression
Motor Tipi & Gücü: 65
Kilometre: 85500
Yakıt: kadoil
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: Antalya

Re: ABS devreye girdikten sonraki zil sesi

İleti ugurluhan » 18 Mayıs 2010 20:14

Walla duyduk bi yaşımıza daha girdik. Serviste neden olduğunu söylememişler miydi?
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti musalisim » 20 Mayıs 2010 10:53

servise götrüdüğümde tekrar yapmamıştı.Ama birkaç gündür devam ediyor.Birşeye daha dikkat ettim arabayı çalıştırıp sonra 20-30 metre gittikten sonra motordan yine o zil sesi gibi (bir parça titremesi gibi) ses yine duyuluyor.Yoğun çlıştığımdan gidip gösteremedim.Ben acaba diğer cliolarda da var mı diye merak ettim.
musalisim
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti mosengul » 20 Mayıs 2010 14:29

İyice torpidoyu, kapı ceplerini, motor kısmını falan kontrol ettinmi boşta bir şeyler kalmıştır belki onun sesidir.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti musalisim » 27 Mayıs 2010 10:43

yok dostum p.tesi günü gittim.Usta arabaya bindi ilk başta yapmadı ama daha sonra ses yine geldi biraz daha tur attık.Sonra servise gelip motor kapıtını açtı sürücüye göre sağda motorun arka kısmında su giderinin orada ABS merkezi varmış sesin oradan geldiğini söledi.Bir tehlikesinin olmadığını ama bakılması gerektiğini söledi perk tatmin olmadım ama fırsat bulursam başka bir servise daha göstereceğim.
musalisim
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti musalisim » 28 Haziran 2010 10:13

tekrar merhaba bu ses şimdide kasise girdiğinde de yapıyor Zil sesi dedim ama ses birazda bızzzzzp gibide ötüyor hiç böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?
sorun abs de değilde amortisör , salıncak yada başka bir yerde de olabilir gibi geliyor
musalisim
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ugurluhan » 28 Haziran 2010 16:48

Benim clio da ankaradan gelirken bir vınnlama olmuştu. Devirdayim kayışı ve gergisi değişti (gergi makarasının bilyası bozulmuş, normalde 100,000 km de bile bozulmayan parça bende bozuldu. clionun kazan dibi bana denk gelmiş galiba neyse uzatmıyalım). 225 TL ayıptır sölemesi. Ondan sonra araçtan 2. vitese atıp hızlanırken 1-2 sn lik hoooorrrrtttt diye ses gelmeye başladı. Çok rahatsız etmiyordu ama kulak verdiniz mi dikkat çekiyordu. 3-4 defa götürdüm orayı burayı silikonladılar sağı solu bağlayıp yapıştırdılar ama yok. Ses devam etti. Öyle duruyordu. Sattım clioyu artık ne oldu şimdi bilmiyorum.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti RPDiFOR » 02 Nisan 2011 01:04

ugurluhan demiş ki:Benim clio da ankaradan gelirken bir vınnlama olmuştu. Devirdayim kayışı ve gergisi değişti (gergi makarasının bilyası bozulmuş, normalde 100,000 km de bile bozulmayan parça bende bozuldu. clionun kazan dibi bana denk gelmiş galiba neyse uzatmıyalım). 225 TL ayıptır sölemesi. Ondan sonra araçtan 2. vitese atıp hızlanırken 1-2 sn lik hoooorrrrtttt diye ses gelmeye başladı. Çok rahatsız etmiyordu ama kulak verdiniz mi dikkat çekiyordu. 3-4 defa götürdüm orayı burayı silikonladılar sağı solu bağlayıp yapıştırdılar ama yok. Ses devam etti. Öyle duruyordu. Sattım clioyu artık ne oldu şimdi bilmiyorum.

o hort sesi bendede oldu klima kompresöründendi yaklaşık 165 km ile giderken ani fren yapmak zorunda kalmıştım önümde kaza olmuştu sadece 4lüler yanmıştı bende kendiliğinden
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir