selamlar,
2008 1.2 16v bvr için lastik almam gerekiyor bugünlerde. 2 haziran'da muayene var, ve lastikler geçmeyecek muayeneden, eminim, zaten geçecek dahi olsa memnun değilim, oldukça silik lastiklerim şu anda.
önceki 2 arabamda (clio 2) hep motrio lastik aldım servisten, 14 jant olanları piyasadaki modellere göre daha ucuzdu, servis balans ve takma parası da almıyordu ve garantiliydi. ama clio3'e geçiş yapınca ucuz dediğim motrioların tanesinin 125 lira olduğunu öğrendim ki ayrıca servisteki bu lastik 195-65-15 ebatlarında (lastik sitelerindeki tablolarda bu boyutların clio3 için uygun olmadığı söyleniyor). üzerinde de 195-65-15 ebatlarında lastik var, çok büyük görünüyor. bu yüzden servisten lastik alma olayını eledim seçenekler içinden. özel lastik servislerinde ise lastik fiyatları bir hayli pahalı internete göre. bunlardaki tek avantaj ise lastik takma, balans ve nitrojen için para almayacak olmaları.
internetten alışverişe yöneldim ve Dunlop 195/60 R15 88H Sp Sport 300 lastiklerin daha uygun olduğunu gördüm. 185-60-15 ebatlarındaki lastiklere de baktım ancak gördüğüm kadarıyla taban ne kadar geniş olursa o kadar konforlu sürüş elde edersin gibi bir anlayış var. bu yüzden 195-60-15 ebatlara baktım.
bu lastiği kullanan, bilen varsa yorumlarınızı alabilir miyim?