FREN BALATALARI

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

FREN BALATALARI

İleti pikkoli » 25 Kasım 2010 16:13

ARKADAŞLAR MERHABALAR..BENDE ARANIZA YENİ KATILDLM SAYILIR..ARABAM 1.5 CLİOP3 DİZEL..VE 27000 KİLOMETREDE..BUGÜN FREN BALATALARINDAN SESLER GELDİĞİNİ FARKETTİM..HEMEN SERVİSE GİTTİM...FREN BALATALARININ BİTTİĞİNİ VE DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER..BENDE 27000 KM DE BALATANIN BİTMESİNİN ANORMAL OLDUĞUNU BUNUN BİR REZİLLİKTEN BAŞKA BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEDİM..SERVİSTEKİ GÖREVLİLER 10 İLA 15000 ARASINDA BALATALARIN DEĞİŞTİĞİNİ SÖYLEDİLER...ŞİMDİ AKLINIZA FRENLERİ HOR KULLANDIĞIM GEÇECEK AMA İNANIN BU KONUDA ÇOK ÖZEN GÖSTEREN BİRİYİM...KESİNLİKLE HOR KULLANMAM..SİZİN BALATALARINIZI KAÇ BİNDE DEĞİŞTİRDİĞİNİZİ MERAK EDİYORUM..YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
ADMiN: Lütfen sürekli büyük harflerle yazmayınız.
pikkoli
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 25000
Yakıt: dizel"
İsim ve Şehir: istanbul

Re: FREN BALATALARI

İleti mzfbak » 25 Kasım 2010 22:26

Kesin bir ortalama vermek zor kullanımdan kullanıma değişir.ön frenler arkalara göre daha çabuk eskir.Ama her 10.000-15.000 km de bir kontrol ettirmekde fayda var kanaatindeyim ayrıca fren hidroliği ön ve arka fren güç dağılım ayarı ayrıca fren merkezlerinin disk ve kampana yüzeylerinin kontolüde lazımdır
mzfbak
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 111000
Yakıt: Shell V Power
Lastik Markası: Bridgestone Turanza

İleti oguz1 » 25 Kasım 2010 23:03

Ben 30 000 km de değiştirdim. Geçen yıl 5 000 km gider dedi ustalar. Bende değiştirme kararı aldım.

Ustanın birisinin dediğini hemen aktarayım . " 90 000 km de balata değiştirmeyen bir amca görmüştüm" demişti bana. Bu şu demek kullanıma ve yaşadığınız şehire bağlı. Çok hızlı gidip geç frenaj yaparsanız erken biter ama sakin kullanıp önünüze makaslara izin vererek motor frenindende yardım alırsanız o zaman 60 000 km de gideceğini tahmin ediyorum. Son değiştirdiğimden beri biraz sakin kullanıp balataların ömrünü uzatmaya çalışıyorum ama bu kezde motor frenini kullanarak motora fazla yük bindiriyorum. Buda aktarma(şanzuman, baskı, ve şafta ) organlarına fazla yük bindirmek demek.

Geçen yıl fiyatlardan bahsediyim. Özel servisler ön balatalar için orjinal parça ve işçilik 105 tl alıyorlardı . Ankara Maiste fix paket indirimin son gününde işçilik dahil 92 tl ye değiştirmiştim .
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti pikkoli » 26 Kasım 2010 00:36

İLGİ ALAKANIZA TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR...DEMEKKİ BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLMAM LAZIM...
pikkoli
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 25000
Yakıt: dizel"

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 23 misafir