Havalandırmadan gelen kötü koku

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Havalandırmadan gelen kötü koku

İleti engnyldz » 21 Ekim 2010 13:48

selamlar sevgili arkadaşlar,
Aracımın havalandırmasından geldiğini tahmin ettiğim,birçoğumuzun bildiği genellikle eski araçların kaloriferlerinden gelen nağhoş gibi bir koku durumuyla karşı karşıyayım.
Bu koku aynı zamanda Gaza çok fazla basıp yüksek devirlerde araç kullandığımda da ortaya çıkıyor.(polen filtresi yeni olmasına rağmen)

Sizlerden tavsiyem ; başına gelen arkadaşlardan,ne gibi bir temizlik yapmalıyım? nereden başlamalıyım?

İkinci bir konuda; Aracımın içerisinde yerini bulamadığım ince bir koku var ki genelde aracımı güneşte bırakınca aracın içindeki ısının artmasıyla oluşuyor,kapıyı açınca kötü bir koku oluşmuş oluyor araç çinde.bunun için döşemeyi söküp yıkatmayı düşünüyorum,mümkünmüdür acaba?yada bir temizleyici önerebilirmisiniz?
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 65Hp EXPR.
Kilometre: 43000
Yakıt: shell V power
Lastik Markası: Pirelli
İsim ve Şehir: engin istanbul

Re: Havalandırmadan gelen kötü koku

İleti akg58 » 22 Ekim 2010 00:21

1. aynı koku eski aracımda vardı, dezenfektan sprey ile gideriliyor ancak bir zaman sonra yine ortaya çıkıyor geçici çözüm yani.
2. araca siz görmeden sıvı bir madde döküldüyse zamanla güneşi yedikçe koku yapar, döşemeleri kontrol etmekte fayda var rengi değişik bir bölge bulursanız o bölge olabilir sebebi
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio GT
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 2400
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Ankara Kadri

İleti SAFAK SAHIN » 24 Ekim 2010 11:46

bendede buna benzer bir koku oluyordu ama genelde climayı devreye sokup çıkardıktan sonra daha artıyordu.Sanki nem rutubet gibi birk okuydu bende.climayı çalıştırmadan direk havalandırmayı açtığımda ilk olarak koku geliyor ama belli bir süre sonra azalıp kayboluyor.İçerde nemli hava kokuyu yapıyor herhalde
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti ByOnder » 24 Ekim 2010 12:06

Yani bilmeden görmeden bişey söylemek çok zor o yüzden kalerüfer den gelen koku için bişi diyemicem.

Diğeri ise aklıma ilk gelen soru nasıl bir paspas kullandığınız çok şık durduğu tartışılmasada kesinlikle halı paspas kullanılmamalı en kötü ihtimal kış aylarında kullanmamalısınız eğer halı paspas ise mutlaka kaucuk paspas ile değişin bu değilse sebep muhtemelen bi sıvı dökülmüştür.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti Ayaz59 » 23 Haziran 2011 20:53

Benimde aracımda havalar ısınmasından sonra havalandırmadan kötü bir koku gelmeye başladı. Toz+Nem gibi kokuyor işten eve dönene kadar klimayı açtığımda aracın içinde resmen boğuluyor olmaya başladım eskiden böyle değildi. 2 gün önce aldığım air glade havalandırma kokusunu bile bastırıyor. Sonaxta nasıl bir işlem yapılıyor acaba havalandırma kokusu için dezenfektan sprey sıkıyorlarmış. Ürünü alıp kendim uygulamak istiyorum bu konuda bilgisi olan var mı forumda?
Ayaz59
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII / 2006 model
Motor Tipi & Gücü: 65hp 1.5 Dci
Kilometre: 109000
Yakıt: Shell Vpower
Lastik Markası: Michelin 185/60 R14
İsim ve Şehir: Aytaç / Tekirdağ

İleti turker » 02 Temmuz 2011 19:41

Aynı koku bendede var, hafif mayhoş, genelde eski tofaşlarda alırdım bu kokuyu. Bugün baya bi temizlik yaptım iç dış motor,sökmedik yer bırakmadım neredeyse... Şuan tertemiz duruyor :) bakalım yarın belli olacak döşemelerdenmi yoksa başka bir problemmi var :( tespit yapabilirsem yazarım.. Yanlız havalar ısınınca ortaya çıktı zannımca.. hayırlısı
turker
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 68000
Yakıt: PO Eurodizel
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: Türker Akkaya BİLECİK

İleti Devrim » 04 Temmuz 2011 21:11

Tuhaf gelecek arkadaşlar ama, ben seyir esnasında aldım o kokuyu. O derece ayyuka çıktı artık...

Sinop'a gittik geçen hafta. Molalarla beraber falan total 10 saat yol. Artık hedefe yaklaşırken, kendiliğinden tuhaf bir koku gelmeye başladı.
Varınca klimayı kapattım. Motoru kapatmadan önce 2-3 dakika rölantide çalışırken fan'ı da 4'te çalıştırdım. Motoru kapattıktan sonra da bi' 5-10 dk. fan çalışmaya devam etti ama koku tamamen kaybolmamıştı. Neyse; Araç bir gün dinlendikten sonra baktım koku gitmişti.

Bence tamamen bakteriyel bir olay. Bilmiyorum n'apılabilir...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti levolution » 04 Temmuz 2011 22:34

Devrim demiş ki:Sinop'a gittik geçen hafta.

Tanışmak isterdim..
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti Devrim » 07 Temmuz 2011 00:55

Aslında Türkeli'deydik çoğunlukla. Baldız orada bulunuyor. Sinop'a hem İnceburun için hem de limanda gezelim, rakı & balık olayına girelim diye gittik.
Yine gezdik de fırtına vardı resmen... :)

Bir sonraki sefere haber ederek geliriz. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti levolution » 07 Temmuz 2011 01:35

Beklerim, her zaman. :-)
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti levolution » 17 Şubat 2013 18:50

konu sinop'ta kalmış, yine sinop'tan hortlatayım.
bir süredir kalorifer açık olunca arabada bir havasızlık hissi alıyordum ve rahatsız olmaya başlamıştım, camı-kapıyı açıp arabayı havalandırma gereği iyice artmıştı. polen filtresi "yazın aldım, daha yeni" fikri yüzünden hiç problem olarak aklıma gelmiyordu ama denemek için söküp üzerine oda parfümü sıktım, o havasız kalma hissi gidip parfüm kokusu inceden gelince sorunun bunda olduğu kanaatine vardım.
pazar pazar parçacı bulamam diye banyoda bastım sıcak suyu polen filtresinin üstüne, şimdi kalorifer üstünde kuruyor. cuma gününe kadar sanayiye ya da servise gidemem, o güne kadar idare etcez eski filtrenin yıkanmışıyla.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Hüseyinn » 30 Temmuz 2013 02:31

Konuyu ben daha yeni okudum, benim de ilgimi çekmişti bu konu deneyimli bir abiye sordum. Klimalı araçlarda özellikle çok oluyormuş, en iyisi polen filtresine biraz parfüm sıkmak hem koku geçiyor hemde hoş kokular klimanın çalışması ile gelmeye başlıyor.
Hüseyinn
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp
Kilometre: 3000
Yakıt: Opet
Lastik Markası: 185 65 15
İsim ve Şehir: İzmir

İleti Recep » 31 Temmuz 2013 01:27

aynı sıkıntı benim aracımda da var, hele astımlı birisi için çok rahatsız edici oluyor... parfüm olayını deneyeceğim hemen, teşekkürler
Recep
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı
Kilometre: 130
Yakıt: SHELL
Lastik Markası: MICHELİN ENERGY
İsim ve Şehir: RECEP MEHMET İSTANBUL

İleti onurksk » 31 Temmuz 2013 07:21

SAFAK SAHIN demiş ki:bendede buna benzer bir koku oluyordu ama genelde climayı devreye sokup çıkardıktan sonra daha artıyordu.Sanki nem rutubet gibi birk okuydu bende.climayı çalıştırmadan direk havalandırmayı açtığımda ilk olarak koku geliyor ama belli bir süre sonra azalıp kayboluyor.İçerde nemli hava kokuyu yapıyor herhalde

Konu eski ama sorunlar ortak bendede aynı durum var. Polen filtresini yeni değiştirdim klima açıkken sıkıntı yok ama klima kapanıp havalandırma çalışmaya devam ederse cam açtırıcak kadar kötü bir nem kokusu oluyor
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti mkarpuz61 » 31 Temmuz 2013 08:55

onurksk demiş ki:
SAFAK SAHIN demiş ki:bendede buna benzer bir koku oluyordu ama genelde climayı devreye sokup çıkardıktan sonra daha artıyordu.Sanki nem rutubet gibi birk okuydu bende.climayı çalıştırmadan direk havalandırmayı açtığımda ilk olarak koku geliyor ama belli bir süre sonra azalıp kayboluyor.İçerde nemli hava kokuyu yapıyor herhalde

Konu eski ama sorunlar ortak bendede aynı durum var. Polen filtresini yeni değiştirdim klima açıkken sıkıntı yok ama klima kapanıp havalandırma çalışmaya devam ederse cam açtırıcak kadar kötü bir nem kokusu oluyor

bu nem kokusu klimayı ilk çalıştırınca ve kapattıktan sonra benim araçta da geliyor. polen filtresi yeni değişti. koku çok ağır değil ve çok uzun süreli olmuyor. şimdilik çok rahatsız etmiyor ama bu parfüm işini deneyeceğim bende.
mkarpuz61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 130000
Yakıt: opet eurosiesel
Lastik Markası: michelin energysaver
İsim ve Şehir: Mehmet Tekirdağ

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi