Merhabalar arkadaşlar;1.2 75bg 16V ler için hava filtresi çıkartma takma işlemi.Umarım faydalı olur.Filtre dizellerin aksine gizlenmiş bir yerde. Filtreye ulaşabilmek için motor üzerindeki (siyah koruma) kapağı sökmemiz gerekiyor.Motor kapağının sökülüp filtrenin temizlenip kapağın tekrar takılması takriben 15 dakika sürüyor.
Arkadaşlar bu fotoğraf biraz bulanık çıkmış fakat tarifim yardımcı olacaktır size. Öncelikle yeşil okla gösterilen kısımdaki kelepçe gevşetiliyor. Kırmızı okla gösterilen boru fazla güç gerektirmeden sola doğru çekilince çıkıyor. Sağdaki turuncu okla gösterilen yerde ise kapağa tırnak vasıtası ile iliştirilmiş bir boru var (ilerde daha net veriyorum) onu da sağa çekerek kapaktan ayırt ediyoruz. Mavi okla gösterilen ise ön panjura uzanan hava borusu onu da yine fazla güç gerektirmeden tırnaklı olduğu için kapaktan ayırıyoruz. Sarı çerçevede ise sarı oklar yönünde kapağı çıkarabiliyoruz.
100.jpg
Sarı okla gösterilen öncelikli olarak gevşetilmesi gereken kelepçe vidası. Kırmızı ok yönünde de boruyu çıkarıyoruz.
101.jpg
Kırmızı oklarla gösterilen kısımlar yumuşak plastik içine yerleştirilmiş kapak uzantıları el yordamıyla kapak rahatlıkla o yuvalardan çıkıyor.
102.jpg
Kırmızı okla gösterilen başta bahsettiğim kapağın sağındaki kapağa iliştirilmiş hortumu,sağa doğru itince çıkıyor hemen.
103.jpg
Vee kapaksız 1.2 75bg 16v motor.
104.jpg
Kapağı çıkardıktan sonra,kağaı ters çevirerek okla işaretli yerleri sık yıldızlı (adını tam bilmiyorum) tornavida ucuyla açıyoruz.
105.jpg
106.jpg
Ve filtremiz! Sarı okla gösterilen yerden ise filtre kapağı ile birlikte çıkan boru çıkıntısı var. Filtreyi elektrikli süpürge ile temizledim.
107.jpg
108.jpg
Ön panjura uzanan boruyu ok yönünde rahatlıkla çıkarabilirsiniz eğer onu da temizlemek isterseniz.
109.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.