Merak ne güzel şey ne güzel şey merak :evil:
Öncelikle Xenon montajı yada far değişimi için şu adımları takip ediyoruz
ön tamponu söküyoruz . bunun için öncelikle kaput altındaki 4 tane plastik tapayı kırmadan çıkarıyoruz. Ardından davlumbazlarda öncelikle bir tane t20 uçlu vidayı alıp davlumbazı söküyoruz ve arkasındaki 10mmlik civatayı alıyoruz. her iki taraf için de aynı işlemi yapıp tamponu kendimize doğru çekip alıyoruz. ardından farların altında 2 üstünde de 1 tane 10mmlik civatayı sökünce farlar elimize geliyor. dışarıda satılan xenon kitlerin montajı çok kolay, soketleri takıyoruz sadece. ben farın arkasındaki boşluğa koydum xenon balastlarını . resimlerle anlamak daha kolay iyi seyirler size %)
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
Resim gece çekildiği için o şekilde çok parlak duruyor , karşıdaki sürücüyü rahatsız etmiyor normalde, geceleri de far yükseklik ayarını aşağı alıyorum. İmkan olursa önümüzdeki günlerde sis farı kitini de getiricem yurtdısından. ilk alışverişimi hollandadan model modus getirerk yaptım :mrgreen:
Acele oldu biraz birdahaki sefere daha güzel resim ve anlatımla eklemeye çalışırım...
Bundan sonraki düşüncem aslında şu farlara bir el atmak , xenon var ama karşıdakileri rahatsız eder diye yükseklik ayarını en altta tutuyorum bu durumda ileriyi göremiyorum pek. Şöyle güzel bir mercek fena olmaz diyorum ama :)