ARACIMIN ÜZERİNE BULAŞAN REÇİNE

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

ARACIMIN ÜZERİNE BULAŞAN REÇİNE

İleti kralyengec » 13 Eylül 2010 11:11

SELAM BİR SÜREDİR PASİF OLARAK SİTEYİ İZLİYORDUM YAZ MAHMURLUĞU SANIRIM KIŞ GELİYOR MALUM EVDE DAHA ÇOK VAKİT GEÇİRİRİZ ARTIK.
PROBLEMİME GELİNCE YAZ BAŞINDA EŞİM ARABAMIZI ÇAM AĞAÇLARININ ALTINA KOYMUŞTU VE SICAKLARDAN DOLAYI AKAN REÇİNELER TOPLU İĞNE BAŞI BÜYÜKLÜKLERİNDE ARACIN TAVAN KAPUT ÖN VE ARKA CAMI DAHİL BAYAĞ Bİ KISMINA BULAŞMIŞTI ÇEŞİTLİ YÖNTEMLER DENEDİM AMA SONUÇ YOK YOK YOKKKKKK (DENEDİKLERİM MARGARİNLE YUMUŞATMAK ,PASTA ,GAZ YAĞI VS VS VS......) HIIIII ASETON DENEDİM BAŞARILI AMA ODA BOYAYA ZARAR VERİRDİYE VAZ GEÇTİM SİZLERDEN YARDIM TALEP EDİCEMMMMM EN KISA SÜREDE LÜTFENNNN
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v 75 bg
Kilometre: 23000
Yakıt: opet
İsim ve Şehir: hakan izmir

Re: ARACIMIN ÜZERİNE BULAŞAN REÇİNE

İleti MaYuCeL » 13 Eylül 2010 11:17

Ben şahsen kendi arabamda hiç denemedim ama bir önerim olabilir.
Avon markasının bir deterjanı var. LOC diye. Onu kullanabilirsiniz?
Bayanlar bilirler evde LOC ile hemen hemen her türlü lekeyi kiri pası çıkartırlar. Aracın ufak bir kısmında deneyin derim. Etkili olacağını görürsünüz. Boyayı eritme konusunda birşey diyemem, başka bir araçta uygulamıştık bu ürünü ve ziftleri çıkartmıştık ama sonrasında aracın boyasında bir solma oldu mu bilmiyorum.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti ratig » 13 Eylül 2010 19:27

gazyağı ile boyaya zarar vermeden çıkarabilirsin diye duymuştum ama hiç denemedim.benimde çam ağacından bulaşmıştı.kurumadan kuru peçete ile kabasını sildim.kalanınıda su ile yıkadım hemen çıkmıştı.
ratig
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 85 hp BVR
Kilometre: 47000
Yakıt: total
Lastik Markası: continantal185/60/15
İsim ve Şehir: ALİ-İZMİR

İleti Devrim » 13 Eylül 2010 20:03

Hakan Bey merhaba.

Maalesef benim aracın ön kısmı da aynı şekilde. Ben hafif pasta uyguladım. Netice veriyor ama yepyeni aracı da pastalamak ters geliyor. Bir boyacı usta da hafif pasta atarız demişti. Başka ne çözüm olur bilmiyorum. Lanet bir şey bu çam ağacı. Sadece çam değil diğer bazı ağaçlar da bunu yapıyor. Tüm öğle güneşine maruz kalsa da artık ağaç altına bırakmıyorum. Eğer mecbur kalırsam ağacın yapraklarına bakıyorum. Kuru ise sorun yok. Yağlı gibi parlıyorsa aman uzak duralım. İşin kötüsü çamın iğne yapraklarından bu anlaşılmıyor. Koşulsuz olarak çam ağacından uzak durmak gerek.

Ben buradaki bilenlere tekrar bir sorayım olmazsa. Ya değilse Anadolu Sigorta'yı arayıp -sigorta kapsamına alırlarsa- Auto King'ten yardım talep edeceğim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ugurluhan » 13 Eylül 2010 20:17

Walla benim aracın arka tarfına bir ara damlamıştı. Yakıt aldığım istasyondaki yıkamacıya söyledim (Hep ona yıkatırım kanka olduk dermişim) hocam ben bi ara bi bunun için bi ürün getirmiştim dedi. Satmak için getirmiş satamamış. Deneyelim hem işe yarıyor mu görelim dedi. Bir beze emdirip sildi... Sonra yıkadı. Birşey kalmamıştı. Bende allah razı olsun dedim geldim. Ama o nasıl bir şeydi bilemiyorum. Teferruatlı yıkmacılarda bu iş için uygun solüsyonlar olabilir.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti impossible » 14 Eylül 2010 17:18

boya koruma istasyonlarından geciyor cözümü..
bi daha da olmaması adına en saglam yöntem bu arkadaslar, malesef..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti oguz1 » 15 Eylül 2010 05:40

Reçine sorununa direk sentetik tiner önereceği. Araç üzerindeki diğer sürtünen araçların boya kalıntılarından tutun zift, sakıza kadar herşeyi çıkarıyor. Aracıma hiç reçine bulaşmadığı için denemedim ama sentetik tineri bir deneyin. Boyaya şu güne kadar çeşitli yerlerde okuduğum ve uygulayanlardan gördüğüm kadarıyla bir zarar verdiğini görmedim.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti filzof_alican » 15 Eylül 2010 07:29

bazı aracların boyaları cok kalıteısz
aracın uzerıne kuş pislemıs uzerıne gunes vurunca sıcak ıle pisliktekı asıt boyayı yaktı
ve boyanın bır katı gıttı. tırnak takılıyor o derece...
aynı yerde baska reno var ona bakıyorum hıcbısı yok, servıse soruyorum, hıckımse kus pisliine garantı veremez dıyor, cıdden kımsede vermıyo :s
ziebart sıfır arabalara guard teknolojısını uyguluyor kısmende olsa kuş pisliklerine karsı gelebılıyor...
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti Devrim » 15 Eylül 2010 13:16

Kuş pisliği sakatlık yaratıyor diye ben de dikkat ederim. Onda dikkate rağmen, şöyle iki gün dinlensin araba dediğim her seferinde kuşlar boş bırakmamıştır arabayı ve çok defa kurumuş pislikle karşılaşmışımdır. Ama neyse ki boyaya hiç zarar gelmedi. Ama hemen yanda duran füme rengi Megane II'de solukluklar bariz görülüyordu.

oguz1 demiş ki:...Reçine sorununa direk sentetik tiner önereceği. Araç üzerindeki diğer sürtünen araçların boya kalıntılarından tutun zift, sakıza kadar herşeyi çıkarıyor. Aracıma hiç reçine bulaşmadığı için denemedim ama sentetik tineri bir deneyin. Boyaya şu güne kadar çeşitli yerlerde okuduğum ve uygulayanlardan gördüğüm kadarıyla bir zarar verdiğini görmedim..
Ben çok önce zift lekelerini çıkarmak için kullanmıştım. Bir zararı olmadı. Ama reçine için denemedim. Bir bakayım bakalım.

Bu arada, daha dün bir yıkamacıya sordum. Son derece kalender biriydi. Reçinelerden bahsettim, aynı kalenderlikle başını sallayarak "hallederiz" dedi. Güvendim. Hafta sonu uğrayacağım yanına. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti kralyengec » 15 Eylül 2010 21:29

Devrim demiş ki:Kuş pisliği sakatlık yaratıyor diye ben de dikkat ederim. Onda dikkate rağmen, şöyle iki gün dinlensin araba dediğim her seferinde kuşlar boş bırakmamıştır arabayı ve çok defa kurumuş pislikle karşılaşmışımdır. Ama neyse ki boyaya hiç zarar gelmedi. Ama hemen yanda duran füme rengi Megane II'de solukluklar bariz görülüyordu.

oguz1 demiş ki:...Reçine sorununa direk sentetik tiner önereceği. Araç üzerindeki diğer sürtünen araçların boya kalıntılarından tutun zift, sakıza kadar herşeyi çıkarıyor. Aracıma hiç reçine bulaşmadığı için denemedim ama sentetik tineri bir deneyin. Boyaya şu güne kadar çeşitli yerlerde okuduğum ve uygulayanlardan gördüğüm kadarıyla bir zarar verdiğini görmedim..
Ben çok önce zift lekelerini çıkarmak için kullanmıştım. Bir zararı olmadı. Ama reçine için denemedim. Bir bakayım bakalım.

Bu arada, daha dün bir yıkamacıya sordum. Son derece kalender biriydi. Reçinelerden bahsettim, aynı kalenderlikle başını sallayarak "hallederiz" dedi. Güvendim. Hafta sonu uğrayacağım yanına. :)

cevabınızı en kısa sürede bekliyorum hepinizin ilgi alakasına teşekkür ederim
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v 75 bg
Kilometre: 23000
İsim ve Şehir: hakan izmir

İleti crocodile » 17 Eylül 2010 19:09

çam ağacı altında 3 gün beklemiş araba . ( buraya araba bırakmak hangi akla hizmet onu tartışmıyorum bile :lol: ) neyse haliyle reçineler yapışmış baya bir yerine . benzin ile silmemi söylediler . sonuç başarılı. boyaya da bir zarar verdiğini süşnmüyorum :|
crocodile
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2011 Astra H
Motor Tipi & Gücü: 1.3 CDTI 90HP
Kilometre: 26000
Yakıt: Opet Ultra Force
Lastik Markası: Continental205/55/16
İsim ve Şehir: Emre İst

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 79 misafir