Merhabalar.
:!: Ufak bir konu olsa da sitemiz kütüphanesinde bulunması açısından filtre bölgesini inceleyip fotoğrafladım. Benim çıkartma ve takma yöntemimden daha pratik hareketler de olabilir. Arkadaşlar hemen paylaşacaklardır eminim. Çalakalem çıkartıp taktım...
Olay mahalli aşağıda görüldüğü gibi, yolcu tarafındaki topedonun alt kısmıdır.
Bu bölgeden içeri doğru baktığınızda, yukarıda solda dikey duran Cd Sürücüsü kılıklı uzun kapağı görürsünüz.
FİLTRE ÇIKARTMA:
İlk hareket olarak kapağın aşağı kısmındaki tutacaktan tutup çekiyoruz normalde. Fakat nedense asılsam da çıkartamadım. Plastikten plastiğe değişiyor sanırım. Siz, baş ve işaret parmağınızla çıkartabilirsiniz belki ama ben bir pense yardımıyla ancak çıkartabildim!.
Gördüğünüz gibi yelpaze şeklinde açılıyor. Bir miktar bu şekilde çekin.
Daha sonra, kapağın üst kısmını "kurtarın". Dediğim gibi plastik malzeme farklılık gösterebilir. Belki sizde daha kolay çıkabilir. Kırılacak kopacak bir şey olmadığı için rahat davranabilirsiniz.
Ve filtre elinizde!
Gün ışında bakıldığında böyle bir şey filtre. Tuttuğum yer kalın plastik kapak. Sola doğru üstten ve alttan iki plastik parça uzanıyor. Aralarında da karşıdan karşıya filtre örülü vaziyette.
Görünüşe göre benimki kirlenmiş, açık gri olmuş. Muhtemelen sıfırı kar beyazı gibi olmalı...
FİLTRE TAKMA:
Filtrenin kutusuna girdiği bölgenin dizaynı çok iç açıcı olmadığı için, filtreyi önce aşağıdaki görüldüğü şekilde sıkıştırmam gerekiyor.
Filtreyi, kutu ağzına bu şekilde yerleştiriyorum. Fitrenin uç kısmı içeriye oturduktan sonra gerisi kolay.
Alt ucunu da kutu ağzına yerleştiriyorum.
Bu noktada, kapağın üstteki ucunu önce yerleştirmekte fayda var. Kapak yerine tam oturmalı.
Ve kapağı kapatınca "tık" diye bir ses duymalısınız. Öyleyse işlem tamam demektir!. 8-)
:idea: Bir iki denemeden sonra daha da pratikleşiyorsunuz. Kolay gelsin... ;)