Merhaba.
Aslında bu konuyu hangi bölüme açsam bilemedim. Aksesuar'a açtım artık.
Sık sık şehirler arası seyahatlerde her zaman navigasyon aletimi kullanırım. Her zaman da çakmaktan elektrik beslemesiyle kullanırım. Fakat ta çakmaktan konsola kadar 1½ metre kablo ile seyahat biraz rahatsız edebiliyor. Ben de çakmak kısmından ta direksiyonun oraya kabloyu gizleyerek çektim. Bu işlemi yapalı bir süre geçti aslında. Hatta geçtiğimiz hafta bu işlemle ilgili bir arkadaşla mesajlaştık ama konuyu bulamadım.
Hemen fotoğraflarla hızlıca anlatayım:
[ img ]
2) Vites çerçevesini ve altındaki çerçeveyi çıkartarak altta kalan iki vidayı da sökmek gerek. Çakmağa giren soketi çıkartmaya gerek yok.
[ img ]
3) Önce teybi, sonra da hafifçe asılarak konsol kapağını söktüm. Son olarak soldaki, sigorta panelinin olduğu bölümün kapağını da biraz açtım. Söküş çekiş işi bu kadar.
[ img ]
4) El freninin altındaki uzun kapağı da çıkarttım. Navigasyon elektrik kablosunun çakmağa girecek kısmını orada bırakarak, el fren kolunun altından içeri verdim.
[ img ]
5) Orta uzun konsolu sağ elimle hafif kaldırarak, kabloyu vites kolundan teğet geçirdim.
[ img ]
6) Kablo gördüğünüz yerden (tabandan) içeri girerek yukarı çıkıyor. Bunun için de teyip katından aşağı bir ip sarkıttım. Fotoğrafta kablonun girdiği yere parmaklarımı sokarak ipi yakaladım. İpi bulması biraz zor oldu! Elektrik kablomun USB kılıklı ucunu ipe bağlayarak yukarı çektim.
[ img ]
7) Foto'da gördüğünüz (kontak tarafındaki kapak) açıklıktan sol elimi sokarak teyp bölümüne erişerek, yukarı çektiğim kabloyu bu kısımdan çıkarttım. O kadar...
[ img ]
Çakmağa takılı hâli.
[ img ]
Cihaz çalışıyor. (Yeni fotoğraf - Bu akşam çektim.)
[ img ]
Tüm işlemleri tamamlayıp, teyp ve konsol kapaklarını yerleştirdikten sonra kablonun iki ucunu çekiştirdim. Kablonun sıkışması veya baskı altında olması durumu yok...
Önceden bantlarla falan ta oradan oraya çekiyordum. Yolculuk sonrası kabloyu topla, tekrar döşe derdi oluyordu. Şimdi, kabloyu kullanmadığım zaman ya direksiyon kutusunun üzerine bırakıveriyorum ya da direksiyonun altında bulunan cep kılıklı yerde muhafaza ediyorum.
:)