ssuzgun demiş ki:Bu teybi hiç kullanmadım, teybin expert tuşuna uzun basarak menüden AUX ON OFF seçenegini görürebiliyorsan senin teyipte de açılabiliyordur. AUX ON yapman yeterli. Bu seçeneğin olmaması durumunda bu teypte bu özellik yok diyebiliriz.
Evet. Bağladığınız ses kaynağına bağlı olarak sesi biraz artırtmak gerekiyor.
Orkestra, ses sistemleri ve sahne işleriyle uğraşıyorum yıllardır. Normalde bu tip elektronik bağlantılarda, ses kaynağı aletinin sesini %100 yapmak önerilmez. Ama böyle bir durumda yapmak gerekiyor. Yani ben, elimdeki Mp3 çaların ses seviyesini maximuma dayıyorum mecburen.
Yalnız ayrıca, ses kaynağından gelen kaydın (yani mp3'ün vs.) niteliği de önemlidir. Belli bir desibelde kaydedilmiş olması gerekir. Bu tip bir sıkıntı yoksa eğer, ses kaynağınızın max. volümü yeterli olmayabilir. Zira, bazı firmalar (Sony vb.) insan sağlığı çerçevesinde max. desibel gücünü sınırlamaktadır. Bu da yetersiz volüme sebep olabilmektedir.
Elinizdeki alet Sony değil belli ki. Dandik diyorsunuz, belki bu da sebeptir. Fakat CD çalara görece AUX durumunda volüm değerini daha yüksek tuttuğumuz bir gerçek. Yani ben de 20'li değerlere çıkabiliyorum...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir