Selamlar... (FOTOĞRAFLAR YENİLENMİŞTİR!)
SORU: Araçlarımızın tavanında (Authentique'lerde ön cama yanaşık ve bir tane) bulunan aydınlatmayı nasıl güçlendirebiliriz, üzerinde ne gibi oynamalar yapabiliriz?
Benim araçtaki olanı şu şekilde inceledim. Işığı dağıtan plastik cam, aşağı çekince kolayca çıkıyor.
[ img ]
Lamba tertibatı, benim araçta bu şekilde. Sadece orta kısımda bir adet ampül var.
[ img ]
Sağ uçtaki çentiği çektiğinizde düzeneği çıkartabilirsiniz.
[ img ]
Sol taraftan gelen kabloyu isterseniz düzenekten ayırabilirsiniz. O da bir çentik yardımıyla tutturulmuş durumda.
3 durumlu anahtar düzeneği ve buna göre tasarlanmış metal elektrik yolu.
[ img ]
Benim derdim, şu sağ tarafta boş bırakılmış alanı değerlendirmek. Daha güçlü bir ampül ile, yolcu tarafı ışığı veya destek aydınlatma gibi bir şekilde kullanılabilir. Gerekli elektrik de önceki fotoğrafta gördüğümüz düzenekten kolayca aktarılabilir.
[ img ]
Kullanılan ampul:
[ img ]
:idea: Bu aralar vaktim yok ama ilerleyen günlerde elektronikçileri dolaşıp bu ampülün biraz daha güçlüsünü ve uygun bir switch (5'inci fotoğrafta sağ düğme boşluğu) arayacağım. Uygun malzeme bulursam o sağ kısımdaki boşluğa ek aydınlatma yapmayı planlıyorum...
:idea: Ayrıca diğer bazı oto-forum'larında kapılara veya ön-alt boşluklara (yani pedalların ve torpidonun alt kısımlarına) aydınlatma ampülleri yerleştirmişler, gayet de hoş olmuş. Bizim Clio'larda (Authentique'ler için konuşuyorum) iç-alt aydınlatma yok. Bu şekilde bir iyileştirme yapabiliriz. Fakat şu an aklımdaki asıl sorun, kapılar için düşündüğüm aydınlatma tertibatını park'lara bağlamak gerekir ki kontağı takınca boş yere yanmasınlar... Neyse, bu sonraki adımlardan biri...